اپتیک optlab
در 2 سال گذشته؛

47 آزمایشگاه در روستاهای دورافتاده خوزستان افتتاح شد

47 آزمایشگاه در روستاهای دورافتاده خوزستان افتتاح شد اپتیك: اهواز - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: 47 آزمایشگاه و مركز نمونه گیری زیر مجموعه این معاونت، در 2 سال قبل در روستاهای دورافتاده خوزستان افتتاح شد.


به گزارش اپتیك به نقل از ایرنا دكتر شكراله سلمان زاده دوشنبه در آیین تجلیل از فعالان نمونه در عرصه آزمایشگاه در سرسرای شهدای دانشگاه علوم پزشكی اهواز اظهار نمود: با راه اندازی این آزمایشگاه ها مردم بخصوص زنان آبستن و افراد سالمند برای انجام آزمایشات خود نیازی به عزیمت به شهر ندارند.
در مجموع 100 آزمایشگاه و مركز نمونه گیری زیر مجموعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اهواز در خوزستان فعال است كه شامل 60 مركز نمونه گیری و 40 آزمایشگاه است.
وی اضافه كرد: در بعضی نقاط هم مراكز نمونه گیری افتتاح شد و آزمایشگاه های شهرها هم به امكانات خوبی تجهیز شدند.
سلمان زاده در مورد اقدامات تشخیصی و آزمایشگاهی در یك تا 2 سال قبل اظهار نمود: راه اندازی بخش مولكولی تشخیص اچ آی وی همچون این اقدامات است كه در تشخیص به موقع بیماری بخصوص در نوزاد متولد شده از مادر مبتلا به اچ آی وی مثبت موثر است.
رییس مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: بخش مولكولی تشخیص بیماری سل هم در این مدت در خوزستان افتتاح شد كه با عنایت به اهمیت تشخیص موارد سل مقاوم به درمان، این مساله با راه اندازی این بخش حل شد.
وی بیان كرد: بخش بستری بیماران مقاوم به درمان هم در دستور كار است كه امید است در چند ماه آینده راه اندازی شود.
سلمان زاده در مورد بیماری های نوپدید بخصوص انواع آنفلوآنزا اظهار داشت: در سال های اخیر بعنوان یكی از آزمایشگاه های ساب نشنال در جنوب غرب كشور، خدمات خوبی در زمینه بیماری آنفلوآنزا و تشخیص مولكولی آن ارائه شده است.

** در 10 سال قبل هیچ مورد بومی مالاریا در خوزستان گزارش نشد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با اشاره به اینكه مالاریا همچون بیماری های همیشه در كمین خوزستان است ادامه داد: حداقل در 10 سال قبل هیچ مورد بومی مبتلا شدن مالاریا در این استان گزارش نشده اما موارد ورودی از خارج كشور گزارش شد كه با بیماریابی صورت گرفته شناسایی و كنترل شدند.
وی افزود: با وجود پشه آنوفل و ورود بعضی از افراد خارجی به كشور باید مراقب باشیم چون در ایام اخیر یك مورد مالاریا در یك فرد خارجی گزارش شد كه به موقع تشخیص و كنترل شد.
مالاریا به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با خصوصیت تب متناوب و لرز، كم خونی و بزرگی طحال و گاه با خصوصیت ساده یا كشنده دیگر خودنمایی می كند. انگل مالاریا توسط یك تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل می گردد كه این تیره شامل چندین گونه است.
سلمان زاده اظهار نمود: بیماری های واگیر با تلاش آزمایشگاهیان و نظام مراقبت مناسب كنترل شده و نباید رها شود.
رییس مركز بهداشت خوزستان اظهار داشت: در عرصه بیماری های غیر واگیر هم طرح خطر سنجی این بیماری ها در افراد 30 تا 69 ساله انجام می گردد.
وی ادامه داد: علوم آزمایشگاهی می تواند از معماهای پیچیده رمزگشایی كند و گاهی انجام یك آزمایش كلید حل یك معمای بزرگ است و جان یك انسان را نجات می دهد.
سلمان زاده بیان كرد: فعالان حوزه علوم آزمایشگاه سنگربانان گمنامی هستند كه گاهی برای انجام یك تشخیص صحیح، سلامت خویش را به خطر می اندازند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی اهواز با اشاره به نقش فعالان حوزه علوم آزمایشگاهی در كنترل طغیان ها و تشخیص به موقع اپیدمی ها اظهار داشت: خوزستان به علت شرایط جغرافیایی، بومی خیلی از بیماری ها است و در سال 1394، اپیدمی بیماری التور در شهر اهواز صورت گرفت و با تشخیص به موقع آزمایشگاهیان، این بیماری بدون مرگ و میر كنترل شد.

** علوم آزمایشگاهی در خوزستان به خودكفایی رسیده است
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز هم اظهار نمود: امروز همه رشته ها مانند زنجیره یكدیگر را تكمیل می كنند و علوم آزمایشگاهی از شاه رشته های علوم پزشكی است كه در تشخیص، درمان و پیشگیری نقش مهمی دارد.
رمضان احدی بیان كرد: رشته علوم آزمایشگاهی سال ها است در سطح خوزستان به تكامل و خودكفایی رسیده و مردم برای انجام آزمایشات خود به خارج از اهواز عزیمت نمی كنند.
وی بیان كرد: نگاه دانشگاه علوم پزشكی به حوزه هایش یكسان و یكسو است و تلاش می كند حوزه های دولتی و خصوصی در كنار هم رشد كنند.
به گزارش اپتیك به نقل از ایرنا در این آیین 80 نفر از فعالان نمونه عرصه آزمایشگاه خوزستان مورد تجلیل قرار گرفتند.
3004/ 6037


1397/02/12
14:16:02
5.0 / 5
4550
تگهای خبر: آزمایشگاه , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک