اپتیک optlab

استان هایی كه بدترین وضعیت را در سلامت جسمی كودكان دارند

استان هایی كه بدترین وضعیت را در سلامت جسمی كودكان دارند اپتیك: تهران- رئیس مركز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهار داشت: نتایج یك مطالعه در حوزه كودكان نشان داده است كه سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و كرمان بدترین شرایط را مرتبط با وضعیت سلامت جسمی كودكان دارند.


به گزارش گروه علمی ایرنا، مطالعه تدوین شاخص تركیبی بهزیستی كودكان در ایران و سنجش آن در قالب هفت حوزه در سال 1395 انجام شد و نتایج این طرح مطالعاتی مورد بررسی و سنجش قرار گرفته است.
رابطه مطلوب كودك با خانواده، وضعیت اقتصادی، مسكن و محیط زندگی، آموزش، سلامت جسمی كودكان، همچون حوزه های مورد بررسی در قالب این طرح مطالعاتی است.
بهزیستی فردی و اجتماعی شامل سلامت روان و مخاطرات و ایمنی از دیگر حوزه هایی است كه كودكان استان های مختلف كشور در این مطالعه مورد بررسی دقیق و سنجش قرار گرفتند.
هر یك از این شاخص ها همچون سلامت جسمی كودكان، زیر مولفه هایی دارد كه شامل تغذیه كودكان، سلامت كودكان تا پنج سال، میزان بهره مندی از خدمات سلامت كودك، میزان بیماری كودكان، ناتوانی آنان و همینطور مرگ و میر این افراد است.
نمره هایی بین منهای 25 تا 9.6 برپایه حوزه های هفتگانه در مطالعه تدوین شاخص تركیبی بهزیستی كودكان در ایران و سنجش آن، برای استان ها در نظر گرفته شده و براین اساس آنها رتبه بندی شدند و مورد سنجش قرار گرفتند.
دكتر مروئه وامقی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: برپایه این مطالعه، گیلان، اردبیل و بوشهر سه استانی هستند كه بالاترین رتبه را در مورد سلامت جسمی كودكان بدست آورده اند.
وی به ارزیابی شاخص آموزش كودكان در استان ها اشاره نمود و اظهار داشت: سه استانی كه در حوزه آموزش كودكان بالاترین رتبه را دارند، به ترتیب یزد، البرز و ایلام هستند و سه استان سیستان و بلوچستان، گلستان و خراسان جنوبی پایین ترین رتبه را به خود اختصاص دادند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اضافه كرد: تمام ابعاد و بخش های آموزش در این مطالعه در نظر گرفته شده كه همچون آن، می توان به فرصت های آموزشی، دسترسی به امكانات آموزشی و كیفیت آموزش اشاره نمود.
وی تصریح كرد: بالاترین نمره ها برپایه شاخص وضعیت اقتصادی كودكان، به سه استان یزد، اصفهان و سمنان اختصاص یافت و پایین ترین نمره هم به استان های سیستان و بلوچستان، لرستان و هرمزگان تعلق گرفته است.
رئیس مركز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به اینكه در اغلب شاخص ها سیستان و بلوچستان فاصله بسیاری با سایر استان ها دارد، اظهار داشت: فاصله سیستان و بلوچستان با استان ماقبل خودش لرستان در ارزیابی شاخص وضعیت اقتصادی كودكان، بسیار زیاد است، در صورتی كه لرستان با استان ماقبل خود هرمزگان فاصله ناچیزی دارد.
وی به ارزیابی كل 7 حوزه در قالب این طرح اشاره نمود و اظهار داشت: برپایه آمار مربوط به مجموع 7 حوزه، استان هایی كه در كل بالاترین نمره را به دست آوردند شامل یزد، سمنان و البرز بودند و سه استانی كه پایین ترین نمره ها را كسب كردند، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و كهگیلویه و بویراحمد بودند.

** دچار كمبود اطلاعات در حوزه های متخلف كودكان هستیم
مجری طرح مطالعاتی تدوین شاخص تركیبی بهزیستی كودكان در ایران و سنجش آن بر ضرورت جمع آوری اطلاعات در حوزه های مختلف در مورد كودكان تصریح كرد و اظهار داشت: ما باید داده های بیشتری در مورد كودكان در حوزه های مختلف داشته باشیم اما هم اكنون دچار كمبود اطلاعات در این خصوص هستیم.
وی تصریح كرد: این مطالعه نشان داد كه در خیلی از حوزه های زندگی كودكان فاقد داده های كشوری است و دست اندركاران باید اقدام جدی برای جمع آوری اطلاعات را به عمل آورند.
وامقی اضافه كرد: هرچند بیشترین داده های ما عموما در حوزه سلامت است، اما در این حوزه سلامت هم در مورد سلامت روان كودكان تابحال مطالعه كشوری انتشار یافته ای نداریم و به تازگی مطالعه ای در این زمینه انجام شد كه هنوز نتایج آن منتشر نشده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ادامه داد: آخرین مطالعه انجام شده در مورد سلامت روانی مربوط به سنین 15 تا 65 سال است و گروه 15 تا 18 سال در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند كه به علت حجم نمونه كم هم نمی گردد به آن استناد كرد.
وی اضافه كرد: مرتبط با رفتارهای پرخطر كودكان مانند مصرف مواد مخدر كه یكی از معضلات و مسائل مهم كشور است، مطالعه كشوری در حوزه كودكان و نوجوانان نداریم. در مورد رفتارهای جنسی كودكان و نوجوانان هم مطالعه ملی انجام نگرفته تا وضعیت استان ها با هم مقایسه شود.
رئیس مركز تحقیقات مدیریت رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اضافه كرد: در سایر بخش ها به خصوص مسكن كودكان هیچ اطلاعاتی وجود ندارد، ممكن است مطالعات كوچك یا پراكنده ای صورت گرفته باشد اما داده كشوری در این حوزه نداریم.
وی با بیان این كه اگر اطلاعات كاملی جمع آوری شود، می توان مداخلات بهتری انجام داد، اظهار داشت: تا زمانی كه ما داده های مناسب نداشته باشیم، قضاوت كردن در مورد كودكان هم دشوار می گردد و هم با ضعف همراه خواهد بود.
علمی ** 1201 **2017


1397/03/19
14:30:40
5.0 / 5
5177
تگهای خبر: توانبخشی , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک