اپتیک optlab
یافته محققان نشان داد

ارتباط مصرف گوشت فرآوری شده با شیدایی

ارتباط مصرف گوشت فرآوری شده با شیدایی اپتیك: تهران- یافته های مطالعه گروهی از محققان در دانشگاه پزشكی جان هاپكینگز آمریكا نشان داده است نیترات (ماده موجود در گوشت های فراوری شده) می تواند منجر به شكلی بیماری روانی به نام «شیدایی» شود.


به گزارش روز جمعه گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی علمی و پزشكی ساینس دیلی(science daily) برپایه یافته های این مطالعه، افرادی كه به علت یك دوره شدید بیماری بستری شده اند، سه برابر بیشتر از افرادی كه سابقه ای جدی از هر نوع اختلال روانی نداشته اند گوشت های فراوری شده محتوی نیترات مصرف كرده اند.
براساس این گزارش، آزمایش روی نمونه های حیوانی هم نشان داد فقط چند هفته پس از مصرف مواد حاوی نیترات، این نمونه ها علائم بیشتری از بیماری شیدایی همچون بیش فعالی را دارند.
عوامل ژنتیكی و محیطی با بیماری شیدایی مرتبط می باشد با این وجود نتوانسته اند دلیل اصلی مبتلا شدن به بیماری را توضیح دهند و محققان به شدت به دنبال عوامل محیطی مانند رژیم غذایی هستند كه در شدت و كاهش آن نقش دارد.
رابرت یالكین(Robert Yolken) پزشك و استاد دانشگاه جان هاپكینز و محقق ارشد این مطالعه می گوید: تحقیقات آتی می تواند منجر به دست یافتن به رژیم هایی شود كه شدت دوره های بیماری را در افراد مبتلا به آن و بیماری دوقطبی كم كند.
بیماری شیدایی كه با علائمی همچون بی خوابی، بیش فعالی و احساس سرخوشی شناسایی می شود، با افزایش انرژی و سرخوشی در فرد همراه می باشد و چند هفته به طول می انجامد و معمولا در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی مشاهده می گردد اما احتمال دارد در افراد مبتلا به شیزوفرنی هم دیده شود.
حالات شیدایی می تواند سبب رفتارهای مخاطره آمیز همچون توهم شدید در افراد شود، به این دلیل خیلی از بیمارانی كه نوع شدیدی از آن را بروز می دهند در بیمارستان بستری می شوند.
یالكین و همكارانش در بازه ای یك دهه ای از سال 2007 تا 2017، مطالعه پیوسته ای را انجام داده و داده های در رابطه با سلامت و بهداشت، رژیم غذایی و خصوصیات جمعیت شناختی یك هزار و 101 نفر افراد 18 تا 65 سال مبتلا به اختلالات روانشناختی و افراد سالم را گردآورده و تحلیل كرده اند.
نزدیك به 55 درصد مشاركت كنندگان در این طرح زن، 55 درصد از نژاد قفقازی و 36 درصد افراد رنگین پوست بودند.
افراد مبتلا به اختلالات روانی از میان بیمارانی انتخاب شدند كه در بیمارستان «شپرد پرد» در بالتیمور آمریكا دوره های درمانی را طی می كردند. افراد سالم در این مطالعه هم با استفاده از اعلام فراخوان در دانشگاه ها و تاسیسات بهداشتی و درمانی محلی برگزیده شده اند.
تحقیق در مورد سوابق آنها در سال های 2007 تا 2017 نشان داد افرادی كه به علت بیماری شیدایی بستری شده اند، به صورت تقریبی سه و نیم برابر بیشتر از افراد بدون سابقه اختلال روانی گوشت فراوری شده مصرف كرده اند.
یالكین می گوید: ما رژیم های غذایی متفاوتی را بررسی كردیم و گوشت های فراوری شده به صورت خاص تاثیر مشخصی داشت. نیترات از مدت ها پیش در گوشت های فراوری شده استفاده شده و تحقیقات نشان داده همینطور با مبتلا شدن به بعضی سرطان ها و بیماری های مغزی و روانی مرتبط می باشد.
یافته های این تحقیق در نشریه روانشناسی مولكولی هم به تفصیل انتشار یافته است.
علمی**9157** 2023


1397/04/30
18:35:02
5.0 / 5
4555
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک