اپتیک optlab
تلاش محققان ایرانی برای مبارزه با تحریم ها؛

بی نیازی از واردات سرنگ جراحی آنژیوپلاستی با ساخت نمونه داخلی

بی نیازی از واردات سرنگ جراحی آنژیوپلاستی با ساخت نمونه داخلی اپتیك: تهران- گروهی از محققان دانشگاه علم و صنعت موفق به تولید سرنگ «اینفلیتور» جهت استفاده در جراحی آنژیوپلاستی شده اند كه ضمن صرفه جویی ارزی مزایایی از جهت فنی و استفاده راحت تر باز دارد.


سرنگ اینفلیتور (inflator syringe) از تجهیزات یكبارمصرف حوزه قلب و عروق است كه در بادكردن بالن در عمل آنژیوپلاستی و استنت/stent گذاری (فنرگذاری) در درمان انسداد عروق كرنری بیماران قلبی كاربرد دارد. این محصول سالانه به میزان حدود 300 هزار عدد در كشور مصرف میگردد و كاملا وارداتی است؛ طوری كه به واسطه آن با احتساب میانگین قیمت هر سرنگ حدود 15 یورو، سالانه معادل چهار میلیون و 500 هزار یورو ارز از كشور خارج میگردد.
بنابراین، تولید این محصول در داخل كشور می تواند به صرفه جویی ارزی قابل توجهی منجر شود. از طرف دیگر، با عنایت به كیفیت بالای آن در بازار بین المللی باز قابلیت رقابت با نمونه های خارجی را دارد.
یكی از اعضای گروه تحقیق و توسعه این گروه از محققان حوزه مكانیك دانشگاه علم و صنعت روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد این سرنگ توضیح داد: این محصول در شركت دانش بنیان فناوران پزشكی «رایبد» دانشگاه علم و صنعت پس از حدود 2 سال كار به مرحله صنعتی رسیده است؛ مرحله تحقیق و توسعه حدود یك سال و فرآیند تولید و ستاندن مجوزات لازم باز حدود یكسال به طول انجامید.
محمدجواد مربوبی در مورد مجوزهای لازم برای تولید این محصول باز گفت: این سرنگ در چند بیمارستان مراحل بالینی را گذرانده و استانداردهایی همچون بار میكروبی و زیست سازگاری و ایزوهای (استانداردهای) مختلف را از آزمایشگاه های معتبر تهران دریافت كرده است.

***محصول ایرانی با ارز آزاد و نصف قیمت محصول خارجی
وی با اشاره به دشواری واردات این محصول خصوصاً با وجود تحریم های اخیر اظهار داشت: قیمت تمام شده این محصول برمبنای برآوردهای ما نسبت به مشابه خارجی و نمونه فرانسوی به صورت خاص نصف است و در صورت تولید انبوه و تامین نیاز بازار چهار و نیم میلیون یورو صرفه جویی ارزی برای كشور دارد.
این دانش آموخته مقطع كارشناسی ارشد رشته مكانیك در مورد مزایای فنی این محصول نسبت به نمونه های خارجی اظهار داشت: در فرایند طراحی و توسعه این محصول مواردی را در نظر گرفته ایم، همچون به طراحی مناسب جهت كاربرپسندبودن و روان بودن فرآیند افزایش و كاهش و تنظیم دقیق میزان فشار داخل بالن و رگ می توان اشاره نمود.
مربوبی در مورد سرمایه گذاری برای این طرح اظهار داشت: پس از ستاندن مجوزهای لازم تولید انبوه این محصول با سرمایه گذاری یك و نیم میلیارد تومانی در كارخانه ای در مهرشهر كرج شروع شد.
وی در مورد تولید این كارخانه در شرایط فعلی اظهار داشت: این كارخانه می تواند حدود 7 هزار قطعه سرنگ را در ماه (سالیانه 80 هزار عدد) تولید نماید كه البته پاسخگوی نیازهای بازار به صورت كامل نیست؛ ولی در صورت افزایش سرمایه توان تولید 150 هزار قطعه در سال را هم دارد كه یك دوم از نیاز بازار خواهد بود.
مربوبی در مورد قیمت این محصول باز گفت: قیمت محصول باید توسط اداره كل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت تعیین شود و این كار هنوز صورت نگرفته است، اما در مجموع حدود نصف قیمت محصول فرانسوی خواهد بود، از جانب دیگر نمونه محصولات خارجی این سرنگ باز با ارز دولتی وارد بازار میگردد ولی ما برای تامین قطعات باید از ارز سامانه نیما استفاده نمائیم كه در صورت تامین ارز دولتی قیمت كمتر هم میگردد.
وی گفت: همین طور برای بازاریابی این محصول نیاز به اقدامات زیادی هست چونكه پزشكان به استفاده از محصولات خارجی عادت كرده اند و به آسانی نمی توان محصول تولید داخل را جایگزین كرد.
اعضای این گروه از محققان دانشگاه علم و صنعت شامل مهندس محمد سكادفكر، مهندس هادی افشاری، مهندس محمدمهدی اختری، مهندس مجید باقرپور و دكتر مهدی خدادادی است.
علمی**9157**1440


1397/09/03
15:15:27
5.0 / 5
4250
تگهای خبر: آزمایش , آزمایشگاه , استاندارد , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک