اپتیک optlab
با تلاش محققان كشور صورت گرفت

افزایش سنتز تركیبات دارویی از یك گیاه با نانو كامپوزیت سبز

افزایش سنتز تركیبات دارویی از یك گیاه با نانو كامپوزیت سبز اپتیك: محقق دانشگاه تبریز با حمایت و همكاری یك شركت در حوزه دارو، موفق شده با تولید یك نانوكامپوزیت سبز و استفاده از آن در فرایند كاشت گیاه بادرنجبویه، میزان تولید تركیبات دارویی توسط این گیاه را به سطح قابل قبولی برساند.


به گزارش اپتیك به نقل از ایسنا، زهرا رضایی، دانش آموخته مقطع كارشناسی ارشد دانشگاه تبریز با اشاره به تركیب " رزمارینیك اسید" بعنوان یك تركیب دارویی ارزشمند، اظهار داشت: منبع اصلی تولید این تركیب دارویی ثمین كه در خیلی از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد، گیاه "رزماری" است كه رشد كمی از خود نشان داده و میزان كمی از این ماده را تولید می كند.
وی گیاه "بادرنجبویه" را یكی از منابع تأمین رزمارینیك اسید معرفی نمود و تصریح كرد: ما در این طرح با نمایش یك راهكار مبتنی بر فناوری نانو موفق شدیم سرعت تولید رزمارینیك اسید در گیاه بادرنجبویه را به نحو مطلوبی افزایش دهیم.
رضایی افزود: در این طرح ما یك نانو كامپوزیت سنتز كرده ایم كه می تواند با ورود به سلول های گیاه بادرنجبویه، این گیاه را برای تولید اسید رزمارینیك اسید بیشتر تحریك كند.
مجری طرح در تشریح مكانیسم عملكرد این نانو كامپوزیت، اظهار داشت: تولید اسید رزمارینیك یك واكنش دفاعی در گیاه بادرنجبویه است كه در اثر قرارگیری در معرض عوامل بیرونی فیزیكی، شیمیایی و میكروبی به وقوع می پیوندد. نانو كامپوزیت سنتز شده در این طرح باز نقش این عامل بیرونی را برای گیاه بازی كرده و با ورود به سلول های گیاه سبب بروز پاسخ دفاعی گیاه، فعال شدن آنزیم های كلیدی و تولید اسید رزمارینیك می شود.
این دانش آموخته دانشگاه تبریز افزود: بر این اساس در این طرح در ابتدا نانو كامپوزیت اكسید منیزیم تثبیت شده بر روی نانو پرلیت با استفاده از عصاره گیاه بادرنجبویه، نمك منیزیم كلرید شش آبه و نانو پرلیت سنتز شد و در ادامه غلظت های مختلفی از این نانو كامپوزیت در محیط كشت گیاه تزریق شده و اثرات آن بر میزان تولید رزمارینیك اسید مورد بررسی قرار گرفته است.
بگفته وی، استفاده از این روش جهت تولید رزمارینیك اسید بعنوان مواد اولیه خیلی از محصولات آرایشی و بهداشتی می تواند این ماده را با قیمت بسیار پایین از نمونه خارجی در اختیار صنایع مربوط قرار دهد.
این طرح در چارچوب پایان نامه كارشناسی ارشد زهرا رضایی، با راهنمایی دكتر سعید جعفری راد و با همكاری یكی از شركت های فعال در حوزه نانو داروها اجرایی شد و تحت عنوان پایان نامه مورد نیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه توسعه فناوری نانو باز رسیده است.



1397/12/08
15:20:23
5.0 / 5
4194
تگهای خبر: بهداشت , تولید , دارو , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک