اپتیک optlab

جدیدترین اظهارنظر وزارت بهداشت درباره سلامت آب آشامیدنی كشور

جدیدترین اظهارنظر وزارت بهداشت درباره سلامت آب آشامیدنی كشور اپتیك: رئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت درباب وضعیت سلامت آب آشامیدنی كشور و همین طور نحوه عملكرد و پایش های وزارت بهداشت در زمینه سلامت آب، توضیح داد.


مهندس غلامرضا شقاقی به مناسبت روز جهانی نظارت بر آب در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به فعالیت وزارت بهداشت در حوزه نظارت بر آب آشامیدنی شهرهای كشور، اظهار داشت: وزارت بهداشت بعنوان یك سازمان ناظر، آب را كه از طرف وزارت نیرو و شركت های آب و فاضلاب تهیه می شود، از جنبه های مختلف طبق دستورالعمل های از پیش تعیین شده كه در اختیار دانشگاه های علوم پزشكی قرار دارد، پایش می كند.
پایش های میكروبی و شیمیایی آب آشامیدنی كشوروی با اشاره به اینكه آب از سه وجه فیزیكی، شیمیایی و میكروبی مورد بررسی قرار می گیرد، اظهار داشت: مهم ترین موضوع، مباحث میكروبی آب است كه بر خلاف آلودگی های شیمیایی اثرات كوتاه مدت دارد و اگر مشكلی از این نظر سلامت آب را تهدید كند، به سرعت شاهد طغیان بیماری خواهیم بود. بنابراین پایش های میكروبی بر روی آب با نظارت شدیدی تحت بررسی است. بر همین مبنا از سه وجه كلر آزاد باقی مانده در آب، كدورت آب و نتایج باكتولوژیك آب توسط بازرسان بهداشت محیط بررسی می شود.
وی اضافه كرد: پایش های میكروبی، میزان كلر و كدورت بر روی آب به دلیل اهمیت آن بطور مرتب و روزانه صورت می گیرد. پایش های بررسی میزان عوامل آلوده شیمیایی نیز در فواصل شش ماهه مورد بررسی قرار می گیرد.
اوضاع مساعد سلامت آب در اغلب شهرهارئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت با اشاره به نتایج بررسی های صورت گرفته در سال قبل و سال جاری درباب مشكلات میكروبی آب، اظهار نمود: در بیشتر مناطق كشور به ویژه در مناطق شهری، آب آشامیدنی در شرایط مطلوبی قرار دارد و بعد از نمونه گیری از آب مناطق مختلف، شاخص میانگین كشوری بالای ۹۸ درصد گزارش شده است كه این نشان دهنده اوضاع مساعد در حوزه سلامت آب است. البته نمی توان این وضعیت مطلوب را شامل حال تمام استان های كشور دانست چونكه در بعضی از شهرها چنین وضعیت مطلوبی از سلامت آب گزارش نمی گردد.
برخی مشكلات در بعضی شهرهاوی در ادامه استان خوزستان را بعنوان یكی از استان هایی كه گاها سلامت آب در آن منطقه با مشكل روبرو است معرفی و بیان كرد: با عنایت به وقوع سیل در ابتدای سال جاری می توان گفت در مناطق سیل زده، استان خوزستان به ویژه شهر اهواز و بهبهان، شهرستان سیرجان در استان كرمان و شهر بابل در استان مازندران و نیز مناطق روستایی كشور، شاخص سلامت آب به نسبت كشوری پایین تر است. البته، سلامت آب در بعضی استان ها نظیر خوزستان، قبل از وقوع سیل نیز به علت مشكلات زیرساختی و لوله كشی فاضلاب با مشكل مواجه بود.
راه حلی برای مشكل آب و فاضلاب خوزستانوی چاره مشكل آب و فاضلاب خوزستان را توسعه سامانه های جمع آوری و تصفیه فاضلاب دانست و افزود: با توسعه سیستم های تصفیه آب و بهبود شبكه های آب رسانی می توانیم جلوی آلودگی آب در این مناطق را گرفته و شاهد كاهش پِرت آب و مكش منفی آب در نقاطی باشیم كه فاضلاب غیر بهداشتی دفع شده است.
وضعیت سلامت آب در روستاهاشقاقی درباب سلامت آب در مناطق روستایی افزود: در مناطق روستایی به دلیل كوچك بودن محیط و پراكندگی روستاها از یكدیگر، همه روستاها از سیستم تصفیه آب برخوردار نیستند و همین سبب می شود شاخص میانگین سلامت آب در این نقاط نسبت به نقاط شهری كمتر باشد. البته انتظار ما این است كه شاخص سلامت میكروبی آب علیرغم این شرایط، بالای ۹۰درصد باشد.
وی مشكل اصلی را در پایین تر بودن شاخص سلامت آب روستایی، عدم پوشش یكپارچه تمام روستاها به سیستم آب و فاضلاب كشوری دانست و تصریح كرد: برخی روستاها به صورت خودگردان و یا توسط بخش خصوصی مبادرت به تامین آب می كنند كه متاسفانه تخصص لازم را ندارند. امیدواریم با پیگیری های صورت گرفته هرچه سریع تر این روستاها نیز تحت پوشش وزارت نیرو و شركت های آب و فاضلاب قرار گیرد.
نگرانی نیترات در آب تهرانرئیس گروه بهداشت آب و فاضلاب وزارت بهداشت ضمن اشاره به اینكه آب و فاضلاب پایتخت از نظر میكروبی با مشكل خاصی روبرو نیست، اظهار نمود: وضعیت در مناطق شهری و روستایی در حالت مساعدی قرار دارد و شاخص سلامت میكروبی آب بالای ۹۸ درصد قرار دارد. نگرانی ما در شهر تهران گاها آلودگی های شیمیایی به ویژه میزان نیترات در آب است كه پایش های صورت گرفته حكایت از وجود نیترات در آب دارد. طی اقدامات صورت گرفته منابع آلوده از مدار خارج می شود و یا در مقاطعی اختلاط آب سالم با آب آلوده برای دستیابی به حد استاندارد صورت می گیرد.
وی در ادامه مشكل وجود نیترات در آب را تنها متوجه استان تهران ندانست و اشاره كرد: علاوه بر تهران در استان های البرز، مركزی و یزد نیز وجود نیترات در آب گزارش شده است كه با روند فزاینده ای نیز روبرو است كه با توسعه سامانه های آب وفاضلاب می توان از ورود فاضلاب به منابع آب زیرزمینی جلوگیری كرد.
راهكار جلوگیری از آلودگی آب به نیتراتشقاقی اختلاط آب را راه مرسوم كاهش نیترات آب معرفی نمود و اضافه كرد: اختلاط آب بهترین چاره جلوگیری از آلودگی آب به منابع نیترات است؛ چونكه تصفیه های عادی صورت گرفته بر روی آب توانایی حذف نیترات را ندارد و اگر بخواهیم نیترات را از آب جدا نماییم، كاری پرهزینه در پیش داریم.
وی حد مجاز نیترات در آب را ۵۰ میلی گرم برحسب یون نیترات در هر لیتر معرفی نمود و اظهار داشت: عوارض نیترات بر گروه های حساس و كودكانی است كه از شیرخشك استفاده می نمایند.
دستگاه های تصفیه آب، فاقد تاییدیه رسمیوی دستگاه های تصفیه آب خانگی را فاقد تاییدیه رسمی در داخل كشور دانست و اضافه كرد: در محل هایی كه سلامت آب توسط كارشناسان وزارت بهداشت و سازمان آب و فاضلاب بررسی می شوند نیازی به تهیه دستگاه آب تصفیه كن نیست، مگر اینكه ما اعلام نموده باشیم كه آب آن منطقه با مشكل مواجه می باشد كه در آن صورت نیز مردم باید مبادرت به مصرف آب بسته بندی و یا تهیه آب از مراكز آب_ایستگاهی مورد تایید سازمان آب و فاضلاب كنند.
وی اضافه كرد: یكی از اقدامات مهم كه در سال های اخیر برای اطمینان از سلامت آب انجام می شود، اجرای برنامه ایمنی آب شرب است كه الان در كلیه مراكز استان ها و نیز شهر كاشان در حال اجراست. این برنامه با مشاركت همه دستگاه های ذی ربط انجام می شود و محدوده اجرای آن كل سامانه تامین آب از حوزه آبریز تا نقطه مصرف است. هدف از اجرای این برنامه پیش گیری از آلودگی منابع آب، تصفیه آب برای دستیابی به استانداردها، تضمین كیفیت آب و تامین آن به صورت پایدار می باشد.
شقاقی درانتها با اشاره نقش مردم در جهت حفظ سلامت آب اظهار داشت: در خیلی از مواقع رعایت نكات بهداشتی به ویژه هنگام تفریحات در كنار رودخانه ها و آلوده نكردن آب توسط مردم می تواند به حفظ سلامت آب كمك نماید.




منبع:

1398/06/27
14:22:42
5.0 / 5
4182
تگهای خبر: استاندارد , ایمنی , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک