اپتیک optlab
رئیس مركز تحقیقات سرطان عنوان كرد؛

سرطان دومین عامل مرگ ایرانیان

سرطان دومین عامل مرگ ایرانیان به گزارش اپتیك رئیس مركز تحقیقات سرطان اظهار داشت: تا سال گذشته، سرطان ها سومین علت مرگ مردم ایران و دومین علت مرگ در دنیا بود اما سال جاری سرطان ها دومین عامل و حوادث و سوانح سومین عامل مرگ مردم ایران بوده است.



به گزارش اپتیك به نقل از مهر، محمداسماعیل اكبری در نشست خبری پانزدهمین كنگره بین المللی سرطان پستان و پنجمین كنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش كه در مركز تحقیقات سرطان بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد، تصریح كرد: اهمیت بیماری سرطان برای سیاست گذاران و مجریان باید بیشتر از قبل تجلی پیدا كند. چهره سرطان ها در كشور همانند جهان، در حال تغییر است بعنوان نمونه سرطان معده در ۳ استان بزرگ مانند تهران و اصفهان در میان مردان دیگر در جایگاه اول نیست و در جایگاه سوم و یا چهارم قرار گرفته است.
وی اضافه كرد: سرطان معده با وجود اینكه در جایگاه اول سرطان ها در بعضی استان ها قرار ندارد اما همچنان كشنده ترین نوع سرطان در میان مردان و زنان ایرانی است و رتبه اول را در كاهش طول عمر بیماران مبتلا به سرطان دارد. سال ۲۰۱۹ گزارشی را منتشر كردیم كه وضعیت درمان سرطان و مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان را در كشور نشان می داد.
مشاور عالی وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: خوشبختانه وضعیت درمان و مدیریت سرطان در كشور در حد اعجاب آوری رو به بهبود است. حدود ۱۰ سال قبل، نسبت بروز به مرگ سرطان ها در ایران در طول یكسال، حدود ۷۰ به ۳۰ بود یعنی ۷۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان، در انتها سال از بین می رفتند و ۳۰ درصد زنده می ماندند امروز این رقم، وارونه شده و بیشتر از ۷۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان در كشور زنده می مانند و كمتر از ۳۰ درصد، جان خویش را از دست می دهند كه این نسبت مشابه اغلب كشورهای غربی است.
رئیس انجمن آموزش پزشكی خاطرنشان كرد: وضعیت مرگ و زنده ماندن بیماران مبتلا به سرطان در انواع سرطان ها متفاوت می باشد. بعنوان نمونه در مورد سرطان سینه شرایط مركز تحقیقات سرطان از برخی كشورهای اروپایی بهتر است و میزان بقای ۵ ساله سرطان سینه در این مركز، بیشتر از ۹۰ درصد و میزان بقای ۱۰ ساله بیماران مبتلا به این نوع سرطان در این مركز، بیشتر از ۸۰ درصد است.
این استاد دانشگاه علوم پزشكی تصریح كرد: حدود ۴۰ درصد از موارد ابتلاء به سرطان پستان را در مراحل پیشرفته تشخیص می دهیم در حالیكه این رقم در كشورهای غربی، حدود ۱۰ درصد است اما مراقبت از بیماران كه مهمترین عامل آن، همكاری تیمی پزشكان و توسعه نیروی انسانی در رشته های مرتبط به سرطان است در كشور بهبود یافته است.
رئیس مركز تحقیقات سرطان خاطرنشان كرد: توفیقات كشور در حوزه سرطان، در شرایط تحریم به دست آمده است. بعنوان یك تكنسین درمان حوزه سرطان به صورت محكم می گویم كه آمریكا صد درصد دروغ می گوید كه موضوعات سلامت مردم ایران مشمول تحریم نیست. چندماهی است كه دستگاه رادیوتراپی حین عمل در این مركز تحقیقات، خاموش و تعطیل شده است و با اینكه سازنده این دستگاه یكی از كشورهای اروپایی است اما سازنده آن عنوان می كند كه به علت تحریم ها، جرأت نمی نماییم كه این دستگاه ها را در ایران، كالیبره نماییم.
اكبری اضافه كرد: تحریم ها بسیار حساب شده و به ضرر مردم ایران، وضع می شود و گاهی می بینیم كه بعضی از داروهای بسیار گران قیمت و كم اثر به راحتی در كشور در دسترس می باشد اما داروها، تكنیك ها و روش های اساسی كه می توانند به مردم كمك كنند را كمتر در دسترس داریم. هر جایی كه مسؤلان توانسته اند نیازهای خویش را به خوبی ابلاغ كنند، همكاران صنعتی توانسته اند به خوبی پاسخ دهند. در صنعت دفاعی به علت دلسوزی افراد در این عرصه، پاسخ نیازها را از گروه مخترعین و صنعت می گیریم.
وی اظهار داشت: سرطان ها معمولاً دو نوع هستند؛ یا توموری و یا مغز استخوان و خون و غدد لنفاوی هستند. درمان سرطان های خونی، بیشتر دارویی است اما سرطان های توموری و غده ای، نیازمند تلفیقی از درمان ها هستند و بالاترین بهره برای بیمار در این نوع سرطان ها، مربوط به جراحی است.
مشاور عالی وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: گزارشی را سازمان ملل منتشر نمود كه جراحی به تنهایی عامل ۴۹ درصد از بهبودی بیماران مبتلا به سرطان های توموری است و سایر درمان ها، جانبی و همراه هستند كه در میان درمان های جانبی در سرطان های توموری، رادیوتراپی همراه با جراحی تا ۴۰ درصد می تواند در بهبودی بیماران تاثیر مثبت داشته باشد. همینطور درمان جانبی شیمی درمانی همراه با سایر روش های درمانی، می تواند تا ۱۰ درصد به بیماران كمك كنند.
اكبری تصریح كرد: از نظر فنی بیشترین بار مالی و اقتصادی در درمان سرطان، مربوط به شیمی درمانی است كه كمترین اثربخشی را دارد. حدود ۴۰ درصد از كشور از داشتن دستگاه رادیوتراپی محروم هستند البته وضعیت كنونی خیلی بهتر از دوران گذشته است و در همه مراكز استان ها و بعضی از شهرهای بزرگ، این دستگاه وجود دارد اما هنوز ۴۰ درصد از مردم، به این دستگاه دسترسی ندارند.
رئیس مركز تحقیقات سرطان خاطرنشان كرد: متأسفانه دستگاه های تشخیصی و درمانی حوزه سرطان، پیچیدگی های زیادی دارند. یكی از دستگاه های مهم كه مورد استفاده ما قرار می گیرد، گاما پروب است كه در كشور ساخته شده و بیشتر از ۳ سال است كه دستگاه ایرانی مراحل بالینی خویش را طی كرده و در كشور قابل استفاده می باشد و با این دستگاه، غده لنفاوی محلی كه سرطان وجود دارد، زیادی برداشته نمی گردد و بر مبنای قانون علمی غدد برداشته می شود.
اكبری افزود: دستگاه دیگری برای نخستین بار در دنیا در ایران تولید شد كه سازنده آن برنده جایزه مصطفی شد و با استفاده از این دستگاه الكترونیكی، می توانیم سلول های سرطانی را در اتاق عمل، تشخیص دهیم كه افزایش سرعت عمل، كاهش عارضه و ارزان تر بودن از مزایای این دستگاه است كه در مقالات انتشار یافته در مجله نیچر، این تكنولوژی اثبات شده است اما در دنیا هنوز جا نیفتاده است.
وی تصریح كرد: دستگاه های اساسی مانند رادیوتراپی ثابت و حین عمل كه در حوزه سرطان مورد نیاز است هنوز در كشور تولید نشده البته شركتی در اصفهان در حال ساخت این دستگاه هستند اما این دستگاه هنوز مراحل بالینی خویش را طی نكرده و وارد بازار نشده است و برای ساخت دستگاه های تشخیصی مانند پت اسكن و ام آر آی هنوز در كشور، توفیق چندانی نداشته ایم.
رئیس مركز تحقیقات سرطان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: جلوگیری از سرطان، یك كار حاكمیتی است و حاكمیت بخشی از این كار را می تواند به بیمه ها منتقل كند چون جلوگیری از سرطان اگر از امروز آغاز شود، یكی دو دهه بعد نتایج آن مشخص و ملموس می شود. وضعیت ریزمغذی ها مانند ویتامین دی در ایران نامناسب است و ۸۰ درصد از مردم ایران، كمبود ویتامین دی دارند و حاكمیت می تواند قرص یا آزمایش ویتامین دی را تحت پوشش بیمه قرار دهد كه ارزش دارد اما اگر كارهای تحقیقاتی و ژنتیكی انجام دهیم و بخواهیم آنها را تحت پوشش بیمه ببریم، برای آنها به صرفه نیست.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: در جلوگیری از سرطان، حاكمیت و تولیت باید بگونه ای وظیفه خویش را انجام دهد كه تكلیف بیمه را از نظر هزینه اثربخشی روشن كند. در این موارد نیازمند كار علمی هستیم.
رئیس انجمن آموزش پزشكی تصریح كرد: قبلاً ۸ درصد از مردم كشور را حوزه سلامت به زیر خط فقر می برد اما هم اكنون این رقم به حدود ۱۲ درصد رسیده است ازاین رو باید راهنماهای بالینی علمی و به نفع مردم باشد. محور راهنماهای بالینی باید مردم باشد. در تشخیص اولیه سرطان پستان بعنوان شایع ترین سرطان در ایران، نیازمند بهره گیری از دستگاه های تصویربرداری هستیم. در مطالعه ای مشخص شد كه اثربخشی دستگاه های تصویربرداری ۴۷.۵ درصد است و تصویربرداری به بیشتر از ۵۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان پستان، كمك نكرده است.
وی تصریح كرد: ام آر آی یكی از دستگاه های گران قیمت است و یك شهروند كانادایی اگر احتیاج به تصویربرداری با ام آر آی داشته باشد، كمتر از ۶ ماه در نوبت نیست و مسیرهای متفاوتی را باید بپیماید تا از این خدمات استفاده نماید اما در ایران وضعیت متفاوت می باشد و بیمار هر زمان خواست می تواند از آن استفاده نماید در حالیكه ام آر آی در تشخیص سرطان پستان، خیلی كم اثربخش است اما در بعضی از راهنماهای بالینی، تشویق به تصویربرداری می شود.
مشاور عالی وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: ارزش علمی بعضی از داروها مانند متفورمین، آسپرین و ویتامین دی در درمان سرطان پستان گاهی از برخی شیمی درمانی ها، بسیار بالاتر است و با هزینه ای خیلی كم هم مقدور است البته همه راهنماهای بالینی نادرست نیست بلكه ناشی از ساختارهای علمی امكان دارد باشد.
اكبری در بخش دیگری از سخنان خود تصریح كرد: دو مؤلفه اصلی در توسعه سرطان در ایران دخالت دارند. یكی افزایش سن و سالمندی و دیگری عوامل خطر است. دخانیات را با پول مردم توسعه می دهیم و بر مغایر قانون با قیمت خیلی كم در اختیار آنها قرار می دهیم. در تلویزیون تبلیغات روغن هایی می نماییم كه به اشتباه و دروغ ادعا می شود كه كمبود ویتامین دی را جبران می كنند اما هر گرم روغن، ۴ كالری انرژی دارد كه عامل خیلی از بیماری ها است.
وی تصریح كرد: هم اكنون جمعیت سالمند در كشور، كمتر از ۱۰ درصد و حدود ۸ تا ۹ درصد و این به مفهوم جوان بودن جامعه است. این جمعیت در حال پیر شدن است و در ۲۱ سال آینده، میزان جمعیت سالمند كشور به حدود ۲۰ درصد و در ۳۰ سال آینده به ۳۰ درصد می رسد و در ۳۰ سال آینده، یك سوم از مردم كشور، سالمند هستند و ایران جز ۴ كشور پیر جهان می شود.
رئیس مركز تحقیقات سرطان خاطرنشان كرد: سن عامل اصلی سرطان است و رقم سرطان در ایران در صورتیكه جز كشورهای سالمند جهان باشیم، چنان رشدی خواهد داشت كه هیچ كشوری در دنیا چنین رشدی را تجربه نكرده است. هزینه هایی كه برای سرطان و دیگر بیماری های سالمندی می نماییم، در دهه های آینده با چنین رشد جمعیتی، حداقل ۱۰ برابر افزوده می شود.
وی اضافه كرد: در صورتیكه رشد جمعیت چنین پیش برود، در آینده هیچ حكومت و وزارت بهداشتی قادر نخواهد بود با ضریب رشد GDP به بیماری های مردم، پاسخگو باشد چون سالمندان ۱۰ برابر جوانان دارو مصرف می كنند و احتیاج به خدمات درمانی دارند.
اكبری تصریح كرد: در مورد جمعیت، دو اصطلاح وجود دارد كه گاهی در مورد آنها اشتباه می نماییم. یكی رشد جمعیت و دیگری نرخ باروری است. رشد جمعیت ایران هم اكنون ۱.۲۴ است. در جمعیت سه گروه عمده داریم كه شامل گروه پایه (جمعیت كمتر از ۱۵ سال)، گروه در سن كار (۱۱۵ تا ۶۵ سال) و گروه سالمندان (بیشتر از ۶۵ سال) است و نسبت های معقول برای یك جمعیت این است كه گروه در سن كار، ۷۰ درصد از جمعیت باشند و جمعیت گروه پایه ۲۴ و جمعیت گروه سالمندان ۶ درصد باشد.
مشاور عالی وزیر بهداشت اضافه كرد: كشورهای غربی ۱۰۰ سال است كه برای جمعیت خود برنامه ریزی كرده اند و در ۱۰۰ سال گذشته، درصد گروه در سن كار خویش را با سیاست های مختلف همچون مهاجرپذیری، حفظ نموده است و همیشه درصد گروه در سن كار این كشورها، بین ۶۲ تا ۷۰ درصد بوده است و ژاپن در این حوزه، كمی غفلت كرد كه اقتصاد آن در جهان به علت سالمندی، عقب نشینی كرد و به رتبه سوم و چهارم كاهش پیدا كرد.
وی افزود: در دنیا به این نتیجه رسیده اند كه نباید فقط به درصد جمعیت گروه در سن كار توجه كرد بلكه باید بر فرزندآوری هم توجه ویژه كرد. در كشورهای مختلف در زمینه فرزندآوری اقدامات قابل توجهی انجام داده اند. در فرانسه حدود ۵ درصد از GPD خویش را برای فرزندآوری اختصاص داده اند. در روسیه پوتین در این عرصه مسئول است و هر ماه با خانواده هایی كه بیشتر از ۵ فرزند دارند، در كاخ كرملین جلسه می گذارد و آنها را تشویق می كند و هر مادری كه یك فرزند به دنیا بیاورد، برای او سرمایه گذاری انجام می شود و سال جاری ۷۶۰۰ دلار افزوده است.
اكبری اظهار داشت: در ژاپن وزارت فرزندآوری بوجود آمده و در كشورهای اروپایی به خانواده های دارای ۴ فرزند، یك منزل هدیه می دهند و دنیا به این فكر افتاده كه باید فرزندآوری را علاوه بر مهاجر پذیری افزایش دهد. ایران در حوزه باروری در جایگاه مناسبی قرار ندارد. از سال ۹۶ تا ۹۷ در كشور، ۱۲۰ هزار نفر كمتر به دنیا آمده اند و از سال ۹۷ تا ۹۸ حدود ۱۵۰ هزار فرزند در ایران كمتر به دنیا می آیند و این روند ادامه دارد.
این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصریح كرد: نرخ باروری در ایران كاهش یافته است. سال ۹۳ سیاست های كلی جمعیت توسط مقام معظم رهبری ابلاغ گردید و این سیاست ها برای بنده، بسیار مهم بود و وظایف حاكمیتی و تولیتی تعیین شد. سال ۹۵ به علت علاقه شخصی، وارد یك تحقیق بین المللی شدم و آن مقاله در سال ۲۰۱۸ در مجله لنست چاپ شد و ثابت كردم كه نرخ باروری كه در سال ۹۵ در ایران ابتدا و ۲.۰۱ پس از یك نشست و برخواست ۲.۱ اعلام شد، اشتباه و دروغ است.
وی تصریح كرد: ثابت كردم كه نرخ باروری در ایران ۱.۹۸ درصد است و اعلام ارقامی مانند ۲.۰۱ و ۲.۱ از اساس اشتباه بوده است و ما به زیر سطح جانشینی رفته ایم. چطور می شود كه سطح جانشینی كشورهایی مانند ایران، سوئد، دانمارك، جیبوتی، سومالی و سودان یكی باشد. سطح جانشینی یعنی تعداد فرزندانی كه یك زن در سن باروری به دنیا می آورد.
اكبری بیان داشت: محاسبه سطح جانشینی برای هر كشور در زمان های مختلف، متفاوت می باشد و ایران باید حداقل به سطح جانشینی ۲.۵۶ برسد. در ایران بین ۶۰ تا ۷۰ درصد از دختران، ازدواج می كنند و افرادی كه ازدواج می كنند، بچه دار می شوند و بعضی از كشورها، این محدودیت را ندارند و در روسیه اعلام گردید كه به تمام فرزندانی كه پدر هم ندارند، شناسنامه داده می شود و در سال اول، ۵۰۰ هزار شناسنامه جدید برای كودكان و نوزادان روسی صادر شد.
رئیس مركز تحقیقات سرطان تصریح كرد: سالمندی و سرطان ارتباط مستقیمی با همدیگر دارند اما هم اكنون ۴۰ درصد از جمعیت گروه در سن كار، اشتغال و ۷۳ درصد از جمعیت كشور، سواد دارند

1398/11/24
01:49:02
5.0 / 5
4277
تگهای خبر: آزمایش , آموزش , بازار , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک