اپتیک optlab
رییس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت اعلام كرد

شناسایی و ارزیابی جامع تهدیدها در وزارت بهداشت

شناسایی و ارزیابی جامع تهدیدها در وزارت بهداشت اپتیك: رئیس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت، اقدامات پدافندی این وزارتخانه جهت تقویت و ارتقای آستانه نظام سلامت را تشریح نمود.


به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، دکتر پیرحسین کولیوند در نشست ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، با اشاره به هفته پدافند غیرعامل، اظهار داشت: وظیفه ما شناسایی و پایش انواع مخاطرات و تهدیدهای نظام سلامت است و برای پایداری و مصون سازی منابع و افزایش قدرت بازدارندگی و تقویت و ارتقا آستانه نظام سلامت در سطوح مختلف وزارت بهداشت برنامه ریزی می نماییم. همین طور فرهنگسازی و آموزش تخصصی را در دستور کار داریم.
وی افزود: تهدیدها شکل های جدیدی به خود گرفته است و موارد مختلفی را به وجود می آورد. تهدیدهای زیستی، هسته ای، شیمیایی و پرتوی و اغتشاشات در چارچوب نظام های مختلف پیش می آید و گاهی به دنبال حوادث غیر مترقبه هم تهدیدهایی به وجود می آید. ما برای تمام این موارد در پدافند غیر عامل وزارت بهداشت اقداماتی انجام داده ایم و کمیته های بهداشت، درمان، خون و فرآورده های خونی، آزمایشگاه و تجهیزات پزشکی و فناوری اطلاعات را تشکیل دادیم و تهدیدها را پایش می نماییم و سطح آمادگی خودرا برای پاسخگویی به تهدیدها خصوصاً در حوزه سایبری بالا می بریم.

شناسایی و ارزیابی جامع تهدیدها در وزارت بهداشت

تدوین نقشه خطرپذیری کشور
کولیوند با اعلان اینکه در بحث شناسایی و ارزیابی جامع تهدیدها اقدامات خوبی در وزارت بهداشت انجام شده است، اظهار داشت: سامانه و نقشه خطرپذیری کشور را آماده کرده ایم و می توانیم برآوردهای لازم را انجام داده و سناریوهای مختلف را تعریف نماییم. سیستم نوین و یکپارچه رصد و پایش را در وزارت بهداشت به وجود آورده ایم و تقویت وضعیت مدیریت یکپارچه را در چارچوب ستاد مدیریت عملیات و بحران اورژانس انجام می دهیم.

لحاظ نکات پدافندی در ساخت بیمارستانهای چند منظوره
رئیس پدافند غیرعامل وزارت بهداشت اظهار داشت: دوره های آموزش عمومی، تخصصی، مهارتی و مدیریتی برای سطوح مختلف دانشگاه ها انجام می شود. حالا در زمینه کرونا آموزش ها به صورت ویدئو کنفرانس در اختیار همکاران قرار می گیرد. یکی از اقدامات پدافند غیرعامل مستندسازی درس آموخته های زلزله، سیل، طوفان و حوادث تروریستی است و مستندسازی درس آموخته ها انجام می شود. بر این اساس اصلاح رویه های مهم را خصوصاً مدیریتی و کاری در دستور کار قرار داده ایم. در عین حال ساخت بیمارستان ها نیز باید با نظر پدافند غیر عامل باشد و نکات پدافندی را در ساخت و زیرساخت مراکز درمانی و بیمارستان ها می بینیم تا چند منظوره باشند تا بتوانیم در شرایط بحران از آنها استفاده نمائیم. در حوزه سایبری و تهدیدات در این عرصه پیشرفت های خوبی داشته ایم؛ چونکه حالا مراکز بهداشتی و درمانی وابسته به فناوری اطلاعات هستند و به همین دلیل به صورت جدی در این مراکز اقدام می نماییم.
وی اظهار داشت: دیپلماسی سلامت در میان کشورهای همسایه و در سطح جهانی بسیار مهمست تا بتوانیم چالش های ملی و بین المللی را بوسیله دیپلماسی سلامت پیگیری و رفع نماییم. در بحث آزمایشگاه ها در سطوح مختلف تشخیصی نیز اقدامات خوبی انجام شده است.

همکاری با شهرداری تهران جهت استفاده از ظرفیت مترو جهت انتقال مصدومان
کولیوند اضافه کرد: اقدام خوبی که در تهران و با همکاری شهرداری تهران در حال انجام می باشد، این است که رمپ هایی از مترو به مراکز ترومای ما داده می شود و می توانیم از شبکه ریلی زیرزمینی برای انتقال حجم زیادی از مصدومان انجام دهیم. در زمینه مدیریت مسمومیت ها خصوصاً مسمومیت های شیمیایی و الکل اقدامات خوبی انجام شده است و اسناد علمی خوبی آماده شده و در اختیار هموطنان قرار گرفته است.

شرایط کرونا خوب نیست

اورژانسها شلوغ است
کولیوند در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شلوغی اورژانس ۱۱۵ باتوجه به افزایش مبتلاشدن به کرونا، اظهار داشت: متاسفانه هم اکنون شرایط کرونا در کشور خوب نیست. حالا اورژانس ما شلوغ است و تعداد تماس ها بسیار بیشتر شده است، اما از آنجایی که همکاران ما به صورت جهادی و بی منت دارند کار می کنند. حدود ۹ ماه است که به مرخصی نرفتند. ۴۳۰۰ نفر از همکاران ما در اورژانس مبتلا شدند و چهار نفر از همکاران نیز به شهادت رسیدند. همکاران اورژانس به صورت جهانی همچنان کار می کنند و تا به امروز هم بیمار کرونایی نداشتیم که نتوانستیم او را به بیمارستان اعزام نماییم. هرکجا نیازی بوده و با ۱۱۵ تماس گرفته شده، پاسخگو بوده و با تمام قدرت این خدمت رسانی را ادامه می دهیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره پیش بینی موج های ثانویه و سنگین کرونا از ابتدا، اظهار داشت: از همان ابتدا پیش از اینکه کرونا وارد کشور شود، ما برنامه ریزی کرده بودیم و حتی نیازها به تجهیزات حفاظت فردی را اعلام نموده بودیم. بالاخره برنامه ریزی ها به همان صورت پیش رفته است. از فروردین و اردیبهشت که شرایط مقداری آرام شد، بطور مرتب از زبان وزیر بهداشت و سایر مسئولان می شنیدید که ما در پاییز با موج سخت تری مواجه خواهیم بود و شرایط سخت تری را خواهیم داشت. بنا بر این است که حالا بیمارستان ها و مراکز درمانی با این شدت و به صورت واقعا جهادی کار می کنند و بیماران زیادی را هم نجات می دهند.

لزوم کمک همه جانبه همه دستگاه ها
کولیوند اضافه کرد: آنچه که هم اکنون مورد نیاز است، کمک همه جانبه همه دستگاه ها را می طلبد تا فقط وزارت بهداشت تک و تنها نماند. در عین حال رعایت مباحث بهداشتی در نظر استفاده از ماسک، فاصله اجتماعی و سفرهایی که انجا می شود که باید مورد توجه قرار گیرند. گرچه وقتی وضعیت کشورمان را با سایر کشورها مقایسه می نماییم، می بینیم که کشورهای دیگر هم همین موج شدید کرونا را دارند، اما با تمام این شرایط به نظر من وزارت بهداشت دارد تلاشش را انجام می دهد که مقام معظم رهبری هم از جهادگران حوزه سلامت تشکر کرده اند. با تمام این شرایط همه دستگاه ها و مردم باید دست به دست هم دهند تا بتوانیم به این بیماری غلبه کند.
وی افزود: خود سازمان اوژانس کشور را با وجود این تحریم های ظالمانه روزبروز تقویت می نماییم. با وجود اینکه حتی قطعات آمبولانس و خیلی از تجهیزات مورد نیاز را به ما نمی دهند و با سختی باید آنها را تهیه نماییم، اما کار هیچ بیماری زمین نیفتاده و نشده که بیماری با ۱۱۵ ما تماس بگیرد، اما نتوانیم پاسخ دهیم. تا حالا رضایتمندی از اورژانس ۱۱۵ بسیار عالی و مورد قبول مردم بوده است. در حوزه فوریت های پزشکی رتبه ما بسیار عالی است.
کولیوند در پاسخ به سوالی درباره حضور نیروهای داوطلب و جهادگر در اورژانس و آموزش های پدافندی نیز اظهار داشت: نیروهای جهادی همه جا می توانند حضور داشته باشند و ما از کمک همه نیروهای جهادی استقبال می نماییم. انصافا هرکجا که نیروهای جهادی وارد کمک و مرحله عملیات شدند، ما موفق بودیم. باید قدر این نظام و رهبر عزیزمان را بدانیم که مبدع این فعالیت ها هستند. در بحث های آموزشی هم بوسیله فضای مجازی، هم بوسیله رسانه ملی و هم بوسیله سامانه ۱۱۵ اورژانس، آموزش های مختلف از نظر پدافند زیستی، فوریت های پزشکی و رعایت دستورالعمل های بهداشتی ارائه می شود. همین طور هماهنگی با آموزش و پرورش داریم تا بتوانیم در چارچوب شاد آموزش ها را انجام دهیم.

ابتلای خانوادگی در اغلب مبتلایان کرونا
وی اشاره کرد: مشکلی که هم اکنون وجود دارد، این است که غالب بیمارانی که به کووید-۱۹ مبتلا شدند، به صورت خانوادگی هستند و گاهی می بینیم که یک خانواده در بیمارستان بستری شده اند. بدین سبب باید عایت پروتکل ها جدی تر باشد و مردم و سایر دستگاه های بیش از پیش کمک کنند.

برنامه ریزی برای بازتوانی نظام سلامت
رییس سازمان اورژانس کشور در پاسخ به سوال ایسنا، درباره اقدامات پدافند زیستی در حوزه تهدیدات زیستی مانند کرونا، اظهار داشت: در حوزه پدافند زیستی آنچه برای ما مهم می باشد، اصل شناسایی، پایش، تشخیص و هشدار نسبت به انواع مخاطرات و تهدیدات زیستی است تا بتوانیم سلامت پایداری را به وجود آورده و منابع مان را مصون سازی نماییم. همین طور پس از آن افزایش قدرت بازدارندگی است که بتوانیم پیشگیری کرده و بتوانیم آستانه تحمل نظام سلامت را از سطح محلی، استانی و ملی ارتقاء دهیم. هم اکنون که شرایط دشوار است، هم توانستیم آستانه تحمل حوزه سلامت را به شکلی نگه داریم که مشکلات حادی ایجاد نشود و در زمینه بازتوانی نظام سلامت نیز برنامه داریم. از همه مهمتر دراین زمینه فرهنگسازی، آموزش عمومی و مدیریت یکپارچه است که در سطوح مختلف دانشگاه های علوم پزشکی انجام می شود تا برمبنای آن یک ارتقاء فرهنگ پدافند غیرعامل زیستی شکل بگیرد تا بتوانند غلبه پیدا کنند.
وی اضافه کرد: البته هم اکنون هجمه زیادی از مبتلایان به ویروس کرونا وجود دارد که با این شرایط باتوجه به برنامه ریزی ها و خدمات جهادی در نظام سلامت کار در حال انجام می باشد. به طوری که تا به امروز بیماری پشت در بیمارستان نمانده و یا اینکه هیچ بیماری به علت عدم وجود امکانات، دارو و تجهیزات لطمه ندیده است. خدارا شکر کارها به نحوه خوب انجام می شود و تمام تلاش وزارت بهداشت کمک کردن به بیماری کووید-۱۹ است. البته ما بیماران اورژآنسی دیگری را هم داریم و از آنها غافل نشدیم. حتی در حوزه توسعه منابع هم کم نگذاشتیم. در همین سازمان اورژانس انواع و اقسام پروژه های مربوط به فوریت های پزشکی افتتاح شده و به ظرفیت خدمات رسانی اضافه شده است. افزایش تخت های اورژانس، بستری، آی سی یو و دیالیز نیز انجام شده است.
کولیوند در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره سرانجام ایجاد بیمارستان صحرایی در پادگان قلعه مرغی و استفاده از رمپ پرواز آن برای انتقال هوایی مصدومان در تهران، اظهار داشت: دراین زمینه خوشبختانه هم اکنون بیس بالگردهای ما در آنجا مستقر شدند. در حال پیگیری هستیم تا اگر بتوانیم، کمک بگیریم و سنگرها و ساختارهای زیرزمینی را تحویل گرفته و آنها به بیمارستان صحرایی برای مواقع بحران بدل نماییم. البته این مساله همچنان در حال پیگیری است و هنوز به توافق خاصی نرسیده ایم. نخستین توافقی که انجام شد، بحث استقرار بیس اورژانس هوایی تهران بود که با حمایت شهرداری و نیروهای انتظامی در حال انجام می باشد. قرارگاه ثارالله و فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح نیز دراین زمینه به ما کمک کردند.

بیمارستانهای ۴۰ ساله و بالاتر
کولیوند درباره کمک سامانه رصد و پایش به وضعیت بیمارستان ها و ارائخ خدمت به بیماران، اظهار داشت: یک واقعیتی که باید آنرا بپذیریم این است که خیلی از بیمارستان های ما خصوصاً در تهران عمرشان بالای ۴۰ سال است. با وجود اینکه بیمارستان های زیادی ساخته شده و تخت های زیادی به ظرفیت بیمارستان ها افزوده شده، اما بعضی از مراکز درمانی ما ممکنست در مقابل برخی تهدیدات توان نداشته باشد که این یک واقعیت است. بوسیله ستاد پدافند غیرعامل وزارت بهداشت و معاونت توسعه، پیگیری های لازم دراین زمینه انجام می شود و بحث مقاوم سازی ها روزبروز جدی تر گرفته شده است و اقدامات موثری دراین زمینه انجام شده است.
وی اضافه کرد: اگر وضعیت سازه ای مراکز درمانی را یک بررسی اجمالی کنید، می بینید که نسبت به قبل پیشرفت های شایان توجهی انجام شده است. اما بیمارستان ها و مراکز درمانی جدید و یا هر بخش جدید که بخواهد به سیستم بهداشت و درمان اضافه شود، مکلف به رعایت اصول پدافندی است از نقشه های معماری و ساختمانی گرفته تا برق و... که مکلفند که اصول پدافندی را به صورت جدی مدنظر قرار داده و ساخت و سازها برمبنای آن صورت گیرد. در مقابله با هر بحرانی کوشیدیم که سناریوی مختلفی را داشته و آمادگی خودمان را برای پیشگیری و پاسخ تقویت نماییم. در این شرایط هم بحران ها و حوادث غیرمترقبه دیگری هم داشتیم که نسبت به پاسخ دهی به آن اقدام شده است.
کولیوند در پاسخ به سوالی درباره سند جامع پدافند شهری و شرایط آن در حوزه سلامت، اظهار داشت: در سند جامع پدافند همه قسمت ها دیده می شود که یکی از قسمت ها هم بحث سلامت است که در این عرصه مباحث شیمیایی، پرتوی، زیستی، هسته ای و... دیده شده است و حتی حوادث غیرمترقبه ای که می تواند حوادث دیگری را بوجود آورد در این سندها دیده شده و اقداماتی برای بازدارندگی، پیشگیری، پاسخ و ریکاوری وجود دارد. سند جامع می تواند برای ارتقاء هر بخشی موثر باشد.

وضعیت استخدام های جدید در اورژانس کشور
وی درباره سرانجام استخدام نیرو در اورژانس، اظهار داشت: در حوزه استخدام ها حدودا در هفت هزار پرسنل جدیدی که برای وزارت بهداشت استخدام می شود، ۱۱۴۵ نفر به اورژانس فوریت های پزشکی پیش بیمارستانی ۱۱۵ اختصاص داده شده که به محض برگزاری آزمون به این تعداد به جمع تکنیسین های ساعی فوریت های پزشکی اضافه می شوند. همچنان تلاش می نماییم که کمبود نیروی انسانی و منابع انسانی مان را در چارچوب استخدام ها تامین نماییم. واقعیت تلخ این است که خیلی از نیروهای ۱۱۵ در چارچوب نیروهای شرکتی کار می کنند و اورژانس ۱۱۵ با توجه به این که از اساسی ترین وظایف حاکمیت و حکومت است، پرسنلش باید پرسنل رسمی آن سازمان باشند. تمام تلاشمان این است که بتوانیم جذب نیروها را به صورت پیمانی و رسمی ادامه دهیم.

وضعیت پاداشهای ویژه کرونا برای اورژانسی ها
کولیوند در پاسخ به سوالی درباره پرداختی های ویژه و پرداخت پاداش به نیروهای اورژانس، اظهار داشت: کارهای فوریت های پزشکی بیشتر شده و شکی نیست که در پیک تندتری از بیماری قرار داریم و همکاران ما به صورت شبانه روزی دارند کار می کنند، اصلا به مرخصی نرفتند، تعداد زیادی از آنها به کووید-۱۹ مبتلا شدند، اما متاسفانه با وجود پیگیری های وزیر بهداشت کمترین پاداش و کمترین پرداختی ها به همکاران فوریت های پزشکی پرداخت شده است. هنوز بودجه ای در اختیار اورژانس یا فوریت های پزشکی قرار نگرفته که بعنوان پاداش و یا هر عنوان دیگری به همکاران مان در فوریت های پزشکی پرداخت گردد، اما باتوجه به روحیه جهادی که در همکارانمان وجود دارد، کارها با همان شدت و حدت انجام می شود و کیفیت کار هم روزبروز در حال افزایش می باشد. برای اینکه مرتبا همکاران دارند آموزش می بینند و برای خدمت رسانی تجربه کسب کرده اند. در حوزه اورژانس مطمئن نیستیم که بیمار به کرونا مبتلا است یا خیر. به همین دلیل مراقبت ها سنگین است و رفت و آمدها باید با دقت و حفاظت بهتری صورت گیرد، اما با این تفاسیر تمام خدمات فوریت های پزشکی با سرعت، کیفیت و دقت و بدون منت و با نهایت احترام برای همه مردم انجام می شود.

علت موج اخیر بیماران کرونا در بیمارستانها
وی در پاسخ به سوالی درباره علت ایجاد موج اخیر در بیمارستان ها، اظهار داشت: یکی از علل افزایش مبتلایان به ویروس کرونا، عدم رعایت نکات بهداشتی و مراقبت های فردی و اجتماعی است. همه با هم باید دست به دست هم دهند تا بتوانند با این ویروس مقابله کرده و سلامت خود و خانواده هایشان را حفظ کنند. می بینید وقتی یکی دو روز تعطیل می شود، انواع و اقسام مسافرت های غیرضروری، دورهمی هایی که وجود دارد، مراسم ها و... برگزار می گردد که این اجتماعات عامل اصلی انتقال است. وزارت بهداشت کم خون دل نمی خورد و کم پروتکل آماده نمی کند، اما از طرفی الزامی است که این دستورالعمل ها رعایت شود. شایع ترین علت ابتلا، عدم رعایت نکات بهداشتی است مانند عدم استفاده از ماسک، حضور در اجتماعات و...

بیمارستانها شلوغ است اما بحران تخت نداریم
وی درباره وضعیت کمبود تخت و کمبود اکسیژن در بیمارستان ها اظهار داشت: هم اکنون بیمارستان ها از نظر پذیرش بیمار و خدمت رسانی شلوغ هستند، اما هنوز بحران کاهش تخت وجود ندارد. هر بیماری که وارد بیمارستان می شود، در اورژانس پذیرش می شود و در نخستین فرصت ممکن به تخت یا بخش یا بخش مراقبت های ویژه منتقل می شود. آنچه را که حالا شاهدیم گرفتاری خانوادگی مردم به ویروس می باشد و باید در خانواده ها هم بیشتر و بهتر مراقبت نماییم تا از شیوع بیماری جلوگیری نماییم.
کولیوند درمورد اخبار انتشار یافته در خصوص سرگردانی آمبولانس ها در سطح شهر برای جا به جایی بیماران کرونایی اظهار نمود: تا به امروز ما هیچ آمبولانسی نداشتیم که در خیابان ها بچرخد و به دنبال پذیرش بیماران باشد، درست است که بیمارستان ها شلوغ هستند، اما آمبولانس ها سرگردان نیستند و ما برای بیماران کرونایی پذیرش می گیریم.

مدافعان سلامت، مشتاقانه خدمت می کنند
وی اضافه کرد: یک بحث دیگر که مطرح می شود که به نظر من در شیپور بیگانگان می دمند، این است که اعلام می کنند که پرسنل و کادر درمان خسته شده اند. ممکنست مدافعان سلامت از نظر جسمی خسته شده باشند، اما از نظر روحی جهادی کار می کنند. مانند دوران دفاع مقدس که دشمنان این فرهنگ را ایجاد می کردند که مردم خسته شده اند و دیگر کسی به جبهه نمی رود، اما ما تا آخرین روزهای دفاع مقدس شاهد آن بودیم که جوانان با شور و اشتیاق به سمت جبهه ها می رفتند. مدافعان سلامت هم مانند رزمندگان دوران دفاع مقدس هستند.
کولیوند اظهار داشت: درست است که مدافعان سلامت چند ماه به مرخصی نرفته اند و شبانه روزی کار می کنند و شیفت های تعطیلی خودرا در مراکز درمانی می گذرانند، اما وقتی بیماران بهبود پیدا می کنند خستگی از تن آنها بیرون می رود. از رسانه ها می خواهیم که اخبار را اینگونه برای مردم مخابره کنند؛ چونکه این اخبار واقعی است و تاکید می کنم که آمبولانس سرگردان نداشتیم و نداریم و مدافعان سلامت مشتاقانه خدمت می کنند. من مطالبی مانند بیان خستگی کادر درمان را نمی پسندم و قبول ندارم و آنرا یک تهاجم می دانم.
کولیوند درباره فوت بیماران کرونایی در آمبولانس ها در حین انتقال به بیمارستان، اظهار نمود: تاکنون بیمار کرونایی که در راه انتقال به بیمارستان جان خودرا از دست داده باشد، نداشته ایم. تیم عملیات ویژه اورژانس را برای انتقال بیماران کرونایی در نظر گرفته ایم که با تجربه ترین پرسنل اورژانس هستند و تجهیزات خوبی دارند و بیماران را به هر قیمتی شده به بیمارستان ها می رسانیم و بیمارستان ها هم بیماران بدحال را در لاین خاصی پذیرش می کنند و اقدامات ویژه برای آنها انجام می دهند، اما تا به امروز بیمار کرونایی که جان خودرا در آمبولانس از دست داده باشد، نداشته ایم.

افزایش دو برابری ماموریتهای اورژانس در دوران کرونا
کولیوند با اعلان اینکه تعداد ماموریت های اورژانس در دوران کرونا نسبت به گذشته دو برابر شده است، اظهار داشت: البته برخی از تلفن ها جنبه مشورتی دارند که بوسیله سامانه ۱۱۵ به آنها پاسخ می دهیم. در عین حال تماسهای ما به علت کرونا بیشتر شده است و جالب است که بدانید که غالب بیماران کرونایی که با آمبولانس به بیمارستان منتقل می شوند، بستری می شوند.
وی اضافه کرد: انتقال بین بیمارستانی بیماران کرونایی بطور ۱۰۰ درصدی با اورژانس انجام می شود. البته باید توجه داشت که تمام بیماران کرونایی را اورژانس منتقل نمی نماید. برای اینکه بعضی از بیماران با خودروی شخصی به مراکز درمانی مراجعه می کنند، اما بطور کلی ۷۰ تا ۷۵ درصد بیماران کرونایی که از منزل به بیمارستان ها منتقل می شوند، بوسیله اورژانس به بیمارستان منتقل و بستری شدند.
کولیوند اظهار نمود: مشکل تامین اکسیژن در بیمارستان ها حل شده است. معاون درمان وزارت بهداشت به استان های مختلف سفر و مشکلات را به صورت میدانی در استان های مختلف بررسی می کند. از نظر تامین دستگاه های اکسیژن ساز هم سازمان غذا و دارو همت خوبی داشتند و این هفته اخبار خوبی در این خصوص اعلام نمودند.
وی اضافه کرد: باید بپذیریم که میزان مصرف اکسیژن نسبت به سال قبل بسیار بیشتر است و یکی از اصلی ترین درمان بیماران کرونایی استفاده از اکسیژن است. باید توجه داشت ما بحران های سخت برای تامین اکسیژن را سپری کردیم و الان شرایط بهتر شده و وضعیت قابل قبول است.
رئیس اورژانس کشور درباره ایجاد و استفاده از نقاهتگاه ها اظهار داشت: درباب نقاهتگاه ها باید برمبنای مصوبات در ستاد ملی کرونا و قرارگاهی که اخیرا به وجود آمده است و تصمیمات وزارت بهداشت صورت گیرد. پیشنهاداتی مطرح شده و دستورالعمل هایی وجود دارد و اقداماتی صورت گرفته است که همه برمبنای مصوبات انجام می شود.




منبع:

1399/08/11
20:38:37
5.0 / 5
1360
تگهای خبر: آزمایش , آزمایشگاه , آموزش , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک