اپتیک optlab
گزارش اپتیك؛

ترس پرستاران از فراموشی در پساکرونا

ترس پرستاران از فراموشی در پساکرونا اجرای قوانین تعرفه خدمات پرستاری و فوق العاده خاص همچون مطالبات پرستاران بوده و آنها نگران هستند که در پساکرونا وعده های مدیران فراموش شود.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- هنگامه خاندوزی: پرستاری شغل پر استرس و از لحاظ روحی و روانی بسیار طاقت فرسا است اما متأسفانه در کشور ما این مدافعان سلامت از حق واقعی خود دور مانده اند و با وجود این که بیش ۱۰ سال از تصویب قانون تعرفه خدمات پرستاری می گذرد اما سازوکار مناسب برای اجرای این طرح محقق نشده است.
این در حالی است که اجرای موفق این طرح نه فقط موجب می شود پرستاران به حق واقعی خود دست یابند بلکه به نفع مردم و شرکت های بیمه گذار هم می شود.
پرستار بیمارستان شفای گرگان درباب این مسأله و تحقق مطالبات پرستاران به خبرنگار مهر اظهار داشت: نخستین خواسته یک پرستار امنیت شغلی و امنیت جانی است، خیلی از پرستاران بصورت ساعتی و قراردادی کار می کنند و برخی هم که موفق به استخدام نمی شوند، مهاجرت می کنند.
یوسف عظیمی با اعلان اینکه خیلی از حقوق و مزایایی پرستاران بر زمین مانده است، اشاره کرد: بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد سال ها هنوز اجرائی نشده است.
وی اضافه کرد: با این وضعیت بد کرونائی که پرستارها بعنوان یک سرباز مشغول خدمت هستند ولی جایگاه ای که باید داشته باشند را ندارند حتی بسیاری می گویند وظیفه شما بوده و باید کارتان را انجام دهید.
عظیمی افزود: در اوج کرونا همه یاد پرستاران می افتند اما اکنون که تب و تاب کرونا فروکش کرده، کسی خبری از پرستار نمی گیرد.

تبدیل وضعیت پرستاران
سوپروایزر اورژانس بیمارستان شهید صیاد شیرازی گرگان هم به خبرنگار مهر اظهار داشت: پرستاران جامعه ما عاشق شغل خود بوده برای اینکه در سخت ترین شرایط یاری گر مردم هستند.
عبدالصاحب قربانی پور با اشاره به مطالبات پرستاران اظهار داشت: مطالبات پرستاری و کادر درمان به سه دسته تقسیم می شوند که یکی از مطالبات بحث فوق العاده خاص است که بیشتر وزارت خانه ها و دستگاهها اجرائی دریافت کرده اند اما کادر درمان هنوز به این حق خود نرسیده است.
استخدام قراردادی و ۱۰۰ ساعته ظلم به پرستاران است وی با اعلان اینکه دولت خط فقر را زیر ۱۰ میلیون تومان عنوان کرده است و ۹۰ درصد کادر سلامت زیر خط فقر هستند، اشاره کرد: در دوران پیک کرونا مردم واقعاً به ما لطف داشته اند اما مسئولان تنها برای دیده شدن می آیند و یک سری وعده و وعیده ها را می دهند و پس از آن فراموش می شود.
قربانی پور اظهار داشت: رهبری در سال قبل در روز تکریم پرستار اجرای بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری را مطرح کردند؛ این قانون بیش از ۱۰ سال تصویب شده است اما اجرا نمی گردد.
وی یکی دیگر از مطالبات پرستاران تبدیل وضعیت آنها دانست و اضافه کرد: این نوع استخدام قراردادی و ۱۰۰ ساعته یک ظلم به پرستاران است.
قربانی نژاد اظهار داشت: با پرستاران مانند یک کارگر فصلی برخورد کرده اند، پرستاران ۸۹ روز قرارداد می بندند و پس از آن خداحافظی می کنند و خیلی از این بابت ناراحت هستند و انگیزه کار از بین می رود.
کمبود نیرو و حجم بالای کار
دیگر پرستار گرگانی با بیش از ۲۵ سال فعالیت هم به خبرنگار مهر اظهار داشت: از این که می توانم به همنوعان خود در این شغل خدمت کنم، لذت می برم.
مریم سائلی اضافه کرد: در لحظه های شیرین و سخت در کنار مردم بوده و همیشه اهتمام کرده ام، حس آرامش را به آنها انتقال دهم.

وی با اشاره به این که مهم ترین مشکلات شغل پرستاری بیشتر از لحاظ جسمی و روحی است، اشاره کرد: پرستاران به سبب کمبود نیرو و حجم کار بسیار زیاد تحت فشار هستند.
سائلی اظهار داشت: خیلی از کشورها با بهبود شرایط مالی و کاهش ساعت کاری از فشار روحی و جسمی پرستاران کم کرده اند اما در کشور ما متأسفانه این قوانین شامل پرستارهای بخش خصوصی نیست.
وی افزود: بین حقوق پرستارهای بخش خصوص و پرستاران دولتی فاصله بسیاری وجود دارد و امیدواریم مسئولان به پرستاران این بخش هم توجه داشته باشند.
قول های مسئولان در وضعیت کرونائی وعده ای بیش نبود
کارشناس پرستاری شاغل در مرکز ۱۱۵ آق قلا هم به خبرنگار مهر اظهار داشت: پرستاری شغل پر استرس و پرتنشی بوده که حتی ما را در رابطه با خانواده گرفتار چالش کرده و سبب انتقال استرس به خانه می شود.
یوسف ایزدی افزود: در مبحث مالی هم از طرف مسئولان حمایتی نمی شویم و قانون تعرفه گذاری و حقوق فوق العاده خاص که قول آنرا داده اند هنوز اجرائی نشده است و وعده و عیده بیش نبوده است.
ایزدی اظهار داشت: برای مطالبات خود، چندین بار درخواست داده ایم و همه پرستاران امضا کرده اند و به مسئولان در این خصوص اطلاع رسانی کرده ایم اما جوابی نگرفته ایم.
وی بیان کرد: هیچ نوع امتیازی در وضعیت کرونا برای ما قائل نشده اند با آنکه ما با کمترین تجهیزات به مقابله با کرونا رفتیم اما حقوق ما را نادیده گرفتند.

قرارداد ۸۹ روزه استثمار پرستاران بوده است
برای اطلاع از پیگیری مطالبات پرستاران با یکی از اعضای هیأت مدیره نظام پرستاری گرگان و آق قلا گفتگو کردیم، محمدمهدی بطیاری به خبرنگار مهر اظهار داشت: باتوجه به شیوع ویروس کرونا فراخوانی داده شد و قسمتی از پرستارهای تازه فارغ التحصیل شده در قالب قرارداد ۸۹ روزه مشغول خدمت شدند.
وی با اشاره به این که قرار بود بعد اتمام قرار داد پرستاران تبدیل وضعیت شوند، اضافه کرد: اما متأسفانه برخلاف بقیه دانشگاه ها، علوم پزشکی گلستان فرم هایی از این پرستارها در قالب تعهد محضری دریافت کرد که شما هیچ رابطه استخدامی با ما ندارید.
بطیاری افزود: پس از گذشت دو سال که از این شرایط می گذرد هنوز هیچ اتفاقی برای تبدیل وضعیت آنها انجام نشده و حتی پرستارهایی که در این قالب کار کردند و از خانواده ایثارگران بوده اند به سبب نداشتن بیمه، شامل این طرح نشدند.
وی فعالیت پرستاران در قالب قرارداد ۸۹ روزه را یک استثمار دانست و اظهار داشت: این افراد در بحبوحه کرونا که فرزندان به پدر و مادر خود سر نمی زدند، خدمت کردند اما متأسفانه حق بزرگی از این قشر ضایع شده است.
بطیاری از پرداخت نشدن مزایای فعالیت در روزهای کرونا به پرستاران گلستان آگاهی داد و اظهار داشت: استاندار وقت درباب قراردادهای ۸۹ روزه مصاحبه کرده و برای تبدیل وضعیت قول مساعد داد اما دو سال قبل ولی در این خصوص هنوز اتفاقی نیفتاده است.

وی با اشاره به دیگر مطالبات پرستاران اظهار داشت: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری یک قانونی می باشد که ۱۰ سال قبل مصوب شده ولی متأسفانه در کل کشور اجرائی نشده که اگر اجرا شود هم به نفع پرستار و هم به نفع بیمار است.
بطیاری افزود: بحث اجرای فوق العاده خاص همچون خواسته های اصلی پرستاران است که باید به آن توجه گردد.
وی درباب پیگیری های نظام پرستاری اظهار داشت: ما صنف بوده و در توزیع منابع وزارت دخالتی نداریم؛ با وجود این که ۵۰ درصد کارکنان دانشگاه علوم پزشکی کادر پرستار هستند اما منابعی که توزیع می شود هیچ گاه از نظام پرستاری نظرخواهی نمی گردد.
تمام قد از حقوق پرستاران دفاع می کنیم
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی هم خصوص مطالبات بر زمین مانده پرستاران به خبرنگار مهر اظهار داشت: کادر درمان و کسانی که در بیمارستان فعالیت می نمایند شرایط خاص و جنگی در دوران کرونا داشته و جان خود و خانواده های خودرا به خطر انداخته و بسیاری هم در این راه به شهادت رسیده اند.
رمضانعلی سنگدوینی درباب تحقق مطالبات پرستاران، اضافه کرد: نباید از این دولت که ۱۰۰ روز از عمرش گذشته انتظار داشت با این سرعت این مسأله را حل کند ولی مطمئناً این حق پرستارها است و این مساله را تمام قد پیگیری می نماییم و امیدواریم دولت در آستانه بودجه ۱۴۰۱ حتما مشکلات پرستارها را مد نظر قرار دهد.
وی با اشاره به این که رهبر معظم انقلاب در سال قبل به توجه به این قشر تاکید کرده اند، اشاره کرد: برخی از طرح ها به سبب نبود منابع متأسفانه بر زمین مانده است که امیدواریم در دولت سیزدهم شاهد اتفاقات خوب در این عرصه باشیم.
پرستاران بعنوان قشر ساعی جامعه در همه بحران ها حضور داشته پس باید نه در یک روز که به نام آنها است بلکه طول سال پای صحبت ها و درد دل های آنها نشست و مطالبات آنها را پیگیری کرد.

1400/09/20
15:23:43
5.0 / 5
570
تگهای خبر: بیمار , بیمارستان , بیمه , پرستار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۵
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک