اپتیک optlab
معاون وزیر بهداشت اعلام كرد

نحوه بکارگیری پرستاران تعدیل شده

نحوه بکارگیری پرستاران تعدیل شده به گزارش اپتیک، معاون پرستاری وزارت بهداشت ضمن تشریح آخرین اخبار از روش اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، در عین حال توضیحاتی درمورد به کارگیری پرستاران ۸۹ روزه که پیش از این تعدیل نیرو شده بودند ارائه نمود.


دکتر عباس عبادی در گفتگو با ایسنا، درباره جزئیات تفاهم وزارت بهداشت و سازمان بیمه سلامت برای اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری، اظهار داشت: پرداخت تعرفه ها در حوزه پزشکی بدین سان است که یک موسسه عرضه کننده خدمت و یک موسسه خریدار خدمت است. عرضه کننده خدمت، بیمارستان ها و مراکز تابعه و خریدار خدمت هم شرکتهای بیمه هستند. چون سال جاری نخستین سال اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری است ردیف بودجه در ارتباط با این امر ( ۵۰۰۰ میلیارد تومان) در اعتبارات وزارت بهداشت گنجانده شد.
وی ادامه داد: بر این اساس به جهت اینکه قاعده فروشنده و خریدار خدمت را رعایت نماییم تفاهمنامه ای میان وزارت بهداشت و بیمه سلامت به امضا رسید و یک نسخه از آن به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد تا به جای این که پول توسط سازمان برنامه و بودجه به وزارت بهداشت بیاید، به سازمان بیمه گر برود و آنها بعنوان خریدار خدمت بر مبنای رسیدگی به اسناد در چارچوب تعرفه گذاری خدمات پرستاری محاسبات را انجام داده و وجه از راه بیمه توزیع شود. مسیر دریافت سایر بیمه ها هم از این طریق خواهد بود.
عبادی در رابطه با روند اجرای قانون در بیمه تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح هم اظهار داشت: به بیمه سلامت بعنوان یک بیمه پایه نگاه شد و توزیع منابع از آن طریق صورت خواهد گرفت و سایر بیمه های پایه مسیر رسیدگی به اسناد و دریافت هزینه را از بیمه سلامت دنبال خواهند کرد.
او در رابطه با بودجه در نظر گرفته شده برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال ۱۴۰۱، خاطرنشان کرد: ۵۰۰۰ میلیارد تومان در این حوزه در نظر گرفته شده است که این مبلغ بعلاوه مبلغی است که بعنوان کارانه تا پیش از این به همکاران پرداخت می شد که حدودا ۱.۶ هزار میلیارد بود. در واقع مجموع رقم ۶.۶ هزارمیلیارد تومان خواهد شد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در رابطه با مبنای اجرای زمان قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، توضیح داد: مبلغ ۶.۶ هزار میلیارد که توضیحات آن عرضه شد از اول فروردین ماه ۱۴۰۱ اجرایی خواهد شد؛ ولی تفاهمی که با معاونت اجرایی ریاست جمهوری داشتیم مقرر کرده است که از اول دیماه ۱۴۰۰ به ازای هر ماه ۳۷۵ میلیارد تومان پرداختی به پرستاران صورت گیرد.
او تصریح کرد: هنوز هیچ پرداختی در این حوزه و با این مدل جدید صورت نگرفته است. بعد از احصاء پول، سند بازتوزیع ابلاغ خواهد گردید و همکاران نخستین دریافتی ها با این شیوه جدید را خواهند داشت. فعلاً پرستاران با مدل قدیم، حقوق و کارانه دریافت می کنند و این ارقام بعنوان معوقه در پرداختی های بعدی صورت خواهد گرفت. امیدواریم تا آخر شهریور همکاران پرستار نخستین دریافتی با مدل جدید را داشته باشند که البته این منوط به انجام بموقع تعهدات سایر طرف های قرارداد است.
وی ادامه داد: همواره یک عقب ماندگی در پرداخت کارانه ها داریم که میانگین کل کشور شش ماه است؛ هرچند که تاکید ما تلاش بر اینست که پرداخت ها بروز باشد؛ اما حالا عمده کارکنان درحال دریافت کارانه سال ۱۴۰۰ هستند. در مدل پرداختی جدید مبلغ در نظر گرفته شده به کارانه پرستاران اضافه می شود.
عبادی بیان نمود: افزایش دریافتی پرستاران با اجرای مدل پرداختی جدید وابسته به نوع عملکرد آنها است. اگر تعداد موارد بستری بیمارستان پایین باشد طبیعتا کارانه هم پایین خواهد بود. با افزایش ضریب اشغال تخت، میزان پرداختی هم افزایش خواهد یافت.
او در رابطه با به کارگیری پرستاران ۸۹ روزه که پیش از این تعدیل نیرو شده بودند هم خاطرنشان کرد: با پیگیری معاون توسعه وزارت بهداشت با سازمان امور استخدامی درحال رسیدن به تفاهم خوبی هستیم اما چون عدد استخدامی هنوز قطعی نشده است، نمی توان فعلاً عددی اعلام کرد؛ اما طی هفته های آتی در این حوزه هم خبرهای خوبی خواهیم داشت. این روند از مسیر آزمون استخدامی طی خواهد شد. عددی که سازمان برنامه و بودجه برای مجوز استخدامی اعلام می کند برای کل نظام سلامت است که همکاران پرستار هم بخشی از این جمعیت هستند. به صورت متوسط بین ۴۰ تا ۵۰ درصد جذب وزارت بهداشت در هر نوبت به گروه پرستاری اختصاص دارد.




منبع:

1401/05/22
09:18:50
5.0 / 5
236
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمارستان , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک