اپتیک optlab

5 باور غلط در رابطه با تغذیه در دیابت

5 باور غلط در رابطه با تغذیه در دیابت به گزارش اپتیک، باورهای نادرست بسیاری در مورد دیابت نوع 2 سبب شده کنترل آن در برخی از مبتلایان با مشکل مواجه شود. از آنجائیکه دیابت یک بیماری است که سیستم های مختلف بدن را تحت تأثیر قرار می دهد، تصحیح باورهای غلط در رابطه با آن، به جلوگیری از عود عوارض و بهبود وضعیت بیمار کمک می نماید.


به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، دیابت منجر به افزایش سطح قند خون می شود و مبتلاشدن به این بیماری مزمن زمانی اتفاق می افتد که غده پانکراس، قادر به تولید انسولین کافی نباشد؛ اما کسانی که مبتلا به دیابت هستند با چه باورهای غلطی درباره ی بیماری خود ممکنست با مشکل مواجه شوند؟
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، چند باور غلط تغذیه ای و رایج در بین افراد دیابتی از این قرار است:
کربوهیدرات ها برای مبتلایان به دیابت مضرند
مصرف کربوهیدرات، پایه و اساس یک رژیم غذایی سالم است؛ چه دیابت داشته باشید و چه نه. نان های سبوس دار، غلات صبحانه، پاستا، برنج، سبزیجات نشاسته ای مثل سیب زمینی، نخود فرنگی و ذرت می توانند جزئی از وعده اصلی یا میان وعده شما باشند. کلید اصلی، کنترل حجم آنهاست. مصرف ۳ تا ۴ واحد از غذاهای حاوی کربوهیدرات در بیشتر افراد دیابتی مشکلی ایجاد نمی نماید. همین طور غلات کامل یکی از منابع فیبر هستند که می توانند به سلامت معده شما کمک کنند و به سبب آن که بطور معمول جذب قند آنان سریع نیست، در کنترل قند شما اثرات مضر نخواهند داشت.
پروتئین برای مبتلایان به دیابت، بهتر از کربوهیدرات است
واقعیت این است که مبتلایان به دیابت باید مراقب انتخاب های پروتئینی خود باشند چون اگر به ویژه نوع پرچرب آنها را انتخاب کنند، به سلامت قلب و عروقشان نیز لطمه زده اند. مبتلایان به دیابت باید در مورد میزان نیازشان به مصرف پروتئین، حتما با یک متخصص تغذیه در تماس باشند.
شما می توانید به هر میزانی که می خواهید، میوه بخورید
میوه ماده غذایی سالمی است و حاوی فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری است. میوه ها هم کربوهیدارت دارند و شما در برنامه غذایی تان نیاز به مصرف آنها دارید. اما حتما باید از یک متخصص تغذیه در مورد نوع میوه و میزانی که مجاز به مصرف آن هستید، مشورت بگیرید. برخی از میوه ها که حاوی قند فروکتوز به میزان زیاد هستند، در صورت مصرف بیش از اندازه می توانند کنترل قند شما را مختل کنند.
افراد دیابتی نمی توانند تا آخر عمر از شیرینی و شکلات استفاده کنند
اگر در کنار یک برنامه غذایی سالم و همراه ورزش باشد، یک فرد دیابتی می تواند از دسر و شیرینی نیز استفاده نماید.
دیابت بیش از این که به تغذیه مربوط شود به ژنتیک ربط دارد
عوامل مبتلاشدن به دیابت نوع یک که یک بیماری خود ایمنی است همچنان ناشناخته است. ممکنست این عوامل ژنتیکی و همین طور محیطی باشند. این نوع دیابت که بطور معمول از سنین کم بروز می کند بطور مستقیم به تغذیه یا اضافه وزن ارتباط پیدا نمی نماید. در عوض درباب دیابت نوع ۲ که در سنین بالاتر به ویژه پس از ۴۰ سالگی بروز می کند تغذیه می تواند نقش داشته باشد؛ هرچند به روشی غیرمستقیم. نتایج آخرین بررسی های علمی نشان می دهند که میان اضافه وزن و چاقی شکمی و همین طور مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ ارتباط وجود دارد.




منبع:

1401/12/11
14:42:58
5.0 / 5
353
تگهای خبر: آموزش , ایمنی , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۵
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک