اپتیک optlab

كاهش مبتلا شدن به گلوكوم توسط فعالیت فیزیكی

كاهش مبتلا شدن به گلوكوم توسط فعالیت فیزیكی اپتیك: مطالعات محققان دانشگاه كالیفرنیا نشان داده است فعالیت فیزیكی خطر مبتلا شدن به گلوكوم (آب سیاه) را به میزان 73 درصد می كاهد.


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از مدیكال ساینس، بر مبنای این مطالعه، به ازای هر 10 دقیقه افزایش فعالیت فیزیكی در هفته، احتمال مبتلا شدن به گلوكوم 25 درصد كاسته می شود. محققان احتمال می دهند كه ورزش و فعالیت فیزیكی با استفاده از تغییر جریان خون و فشار چشم بر گلوكوم تاثیر می گذارد؛ با این حال تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.
اختلال آب سیاه به علت اختلال در جریان خون اعصاب بینایی بوجود می آید و با مرور زمان پیشرفت می كند.
این عارضه معمولا با افزایش فشار چشم مرتبط است. مطالعات نشان داده است آب سیاه ریشه ژنتیكی دارد و ممكن است تا آخر عمر علامتی نداشته باشد. بر اثر افزایش فشار داخل چشم، اعصاب بینایی انتقال دهنده تصاویر به مغز صدمه می بینند و بینایی به مرور كاسته می شود. این بیماری در صورت عدم درمان می تواند منجر به نابینایی شود.
معمولا بیماری درمراحل اولیه بدون علامت و درد است، ازاین رو به افرادی كه در خانواده سابقه این بیماری را دارند و افراد میانسال و مسن سفارش می گردد به طور دوره ای و حداقل سالی یك بار توسط چشم پزشك چكاپ شوند. علاوه بر سابقه خانوادگی، دیابت هم یكی از مهمترین فاكتورهای خطر این عارضه است.

*** چه عواملی سبب بروز گلوكوم می شوند
آب سیاه زمانی اتفاق می افتد كه فشار مایع داخل چشم افزایش یابد و این مایع آن طور كه باید در چشم گردش ندارد. به طور طبیعی بین قرنیه و عدسی چشم مایعی به نام زلالیه وجود دارد كه از مویرگ ها ترشح می گردد و تامین كننده مواد غذایی و اكسیژن برای عدسی و قرنیه است و از طرفی مواد زاید را با استفاده از خون دفع می كند. زلالیه همراه با زجاجیه فشار درونی چشم را ثابت نگه می دارد و شكل كروی چشم را حفظ می نماید. در صورتی كه در تصفیه زلالیه اختلالی به وجود آید و مایع به همان سرعتی كه ترشح می گردد بازجذب نشود، فشار چشم افزایش می یابد و عارضه آب سیاه رخ می دهد.
علاوه بر عوامل ارثی، عفونت شدید چشم، مواد شیمیایی، بیماری های التهابی و انسداد عروق خونی داخل چشم هم از عوامل غیر شایع آب سیاه هستند. بیماری آب سیاه معمولا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار می دهد؛ اما ممكن است در یك چشم شدید تر باشد.

** انواع گلوكوم
- گلوكوم زاویه باز
این حالت شایع ترین نوع بیماریست. در این حالت مكانیسم بازجذب مایع زلالیه كاملا طبیعی است؛ ولی گردش مایع در چشم طبیعی نیست.
- گلوكوم زاویه بسته
شیوع این حالت در آسیا بیشتر از غرب است. در این حالت بازجذب مایع چشم به علت باریك بودن بیش از اندازه زاویه عنبیه و قرنیه به درستی صورت نمی گیرد. این حالت علاوه بر آب سیاه، می تواند منجر به دوربینی و آب مروارید شود.
**چه افرادی بیشتر در معرض آب سیاه قرار دارند
-افراد بالای 40 سال
-بیماران مبتلا به دیابت
افرادی كه در خانواده سابقه مبتلا شدن به دیابت دارند
-استفاده از برخی داروهای استروئیدی مانند پردنیزولون
-ضربه ناگهانی به چشم
-افرادی با دید ضعیف

*** مهمترین علایم گلوكوم چیست
-كاهش یا از دست دادن بینایی
-دیدن هاله در اطراف نور متمركز مانند چراغ
-قرمزی چشم
-چشم درد
-تهوع یا استفراغ

***آمار قابل تامل در مورد آب سیاه
- بر مبنای گزارش سازمان جهانی بهداشت، گلوكوم دومین علت اصلی نابینایی در جهان است.
- بر مبنای آمار، بیش از 60 میلیون نفر در سراسر جهان مشكوك به این عارضه هستند.
-گلوكوم زاویه باز رایج ترین شكل این بیماریست.
- بیش از سه میلیون نفر در آمریكا به این عارضه مبتلا هستند كه نیمی از آنان از مشكل خود بی اطلاعند.
** مصرف سبزیجاتی كه برگ پهن سبز رنگ دارند، احتمال مبتلا شدن به آب سیاه را 30 درصد كاهش می دهد
این مطالعه كه به همت محققان دانشكده پزشكی هاروارد صورت گرفته نشان داده است رژیم غذایی حاوی سبزیجات برگ پهن مانند كاهو و اسفناج، احتمال مبتلا شدن به آب سیاه را 30 درصد می كاهد. سبزیجات برگ پهن حاوی مقادیر بالای اكسید نیتریك هستند. اكسید نیتریك یك عامل مهم در تنظیم جریان خون چشم است. از طرفی، این سبزیجات حاوی دو آنتی اكسیدان قوی به نام های لوتئین و زیگزانتین هستند كه احتمال مبتلا شدن به بیماری های مزمن چشم از قبیل گلوكوم، آب مروارید و انحطاط ماكولا را كم می كنند.
محققان سفارش می كنند در صورتی كه در خانواده سابقه بیماری آب سیاه وجود دارد، سبزیجاتی مانند اسفناج، كاهو، كرفس، كلم پیچ، كلم بروكلی، نخود فرنگی و جوانه كلم بروكسل، بیشتر مصرف شود. این مطالعه نشان داده است نقش سبزیجات در بهبود بینایی، موثر تر از هویج است.

 

1396/08/26
18:15:41
5.0 / 5
4824
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , چشم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک