بایدها و نبایدهای غذایی در مبتلایان به كبد چرب

بایدها و نبایدهای غذایی در مبتلایان به كبد چرب به گزارش اپتیك یك فوق تخصص گوارش و كبد با اشاره به برخی نكات تغذیه ای در بیماران مبتلا به كبد چرب، اظهار داشت: در درمان كبد چرب نباید هیچ گروه یا وعده غذایی را از رژیم غذایی حذف كرد؛ بلكه باید از رژیم غذایی تبعیت شود كه تمام وعده ها و گروه های غذایی را در بر داشته باشد.


دكتر سید موید علویان در گفت و گو با ایسنا، به نقش تغذیه در درمان كبد چرب اشاره و اظهار نمود: با كنترل عوامل زمینه ای ایجاد كننده كبد چرب از قبیل اضافه وزن و چاقی، دیابت قندی، چربی خون بالا و... می توان از شدت بیماری كبد چرب كاست. بر همین مبنا نقش تغذیه حائز اهمیت می باشد. البته تجویز رژیم های غذایی برای این بیماران باید از طرف متخصص تغذیه صورت گیرد و به شرایط بیمار و اختلالات زمینه ای او نیز توجه گردد.
وی با اشاره به اینكه رعایت یك رژیم غذایی صحیح در روند درمان كبد چرب حائز اهمیت می باشد، اضافه كرد: نكته مهم این است كه نباید هیچ گروه غذایی یا هیچ وعده غذایی را در رژیم خود حذف نماییم، بلكه باید از رژیم غذایی تبعیت نماییم كه شامل سه وعده غذایی اصلی و میان وعده ها باشد و تمام گروه های غذایی را در بر داشته باشد. در عین حال رژیم غذایی باید مداوم و در جهت یك برنامه غذایی سالم و صحیح باشد و از رژیم های سخت نیز دوری شود. اغلب بیماران مبتلا به كبد چرب كه اخیرا متوجه بیماری شان می شوند، به سبب ترس از عوارض بیماری به رژیم های غذایی سخت روی می آورند و فكر می كنند می توانند با این شیوه، بیماری را ریشه كن كنند. این درحالیست كه رژیم های غذایی سخت منجر به بدتر شدن كبد چرب می شوند. در عین حال در مصرف هیچ ماده غذایی حتی سالم هم نباید زیاده روی كرد و كاهش وزن هم باید تدریجی باشد.
وی با اشاره به اینكه گرسنگی شدید می تواند با جابجایی چربی از بافت های محیطی به كبد موجب تشدید كبد چرب شود، اظهار داشت: بدین سبب در هفته تنها بین ۰.۵ و یك كیلوگرم مجاز به كاهش وزن هستند. پیام گرسنگی و تشنگی مانند یكدیگر در مغز احساس می شوند. یعنی زمانی كه احساس ضعف دارید، سریعا به سراغ غذا نروید، بلكه ابتدا یك لیوان آب بخورید. شاید با همین آب خوردن احساس ضعف شما برطرف شود. بدین سبب خوردن هشت لیوان آب در روز را جدی بگیرید.
علویان با اشاره به اینكه در مبتلایان به كبد چرب نحوه طبخ غذا از اهمیت بالایی برخوردار است، اشاره كرد: باید از مصرف غذاهای سرخ كرده و پرچرب و تهیه شده با روغن جامد اجتناب كرد. بهترین روغن ها برای مصرف، روغن زیتون و یا روغن حاوی امگا است. در عین حال در مصرف این روغن ها هم نباید زیاده روی كرد. در عین حال رژیم غذایی باید غنی از فیبر باشد. غلات كامل مانند نان های سبوس دار منبع خوبی برای كربوهیدرات های پرفیبر هستند. همین طور رژیم غذایی باید حاوی مقادیر كافی میوه و سبزیجات بوده و مصرف بیشتر سیر، كلم و مركبات نیز سفارش می شود.
وی با اشاره به اینكه میزان مصرف پروتئین در مبتلایان به كبد چرب باید افزایش یابد، اظهار داشت: البته گوشت مرغ و ماهی بهتر از گوشت قرمز بوده و باید پیش از پخت غذا، چربی های اضافه گوشت از آن جدا شده و دور ریخته شوند.




منبع:

1398/08/04
13:58:17
5.0 / 5
3220
تگهای خبر: بیمار , بیماری , تغذیه , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک