اپتیک optlab

الكل، قوزی بالای قوز كرونا

الكل، قوزی بالای قوز كرونا مركزی سردبیر مجله سم شناسی و مسمومیت های ایران اظهار داشت: الكل «اتانول» و «متانول » كه برای مصارف دارویی توزیع می شود از نظر بصری قابل تمیز نیستند و برای این مهم از مواد تلخ كننده و رنگی در نوع زیان بار انسانی بهره گرفته می شود چون كه متانول تولیدی در كارخانه مانند اتانول، سفید یا بی رنگ است و اگر كسی به اشتباه آنرا بنوشد مسافر جاده مرگ خواهد بود.


بر مبنای اعلام علوم پزشکی اراک، دکتر حسن صلحی به مناسبت هفته مسمومیت، بیان نمود: با شیوع کرونا تنها در بازه زمانی اسفندماه سال گذشته تا اردیبهشت ماه جاری چهار مورد کوری و سه مرگ بر اثر مصرف الکل تقلبی در استان به ثبت رسید.
وی ادامه داد: افراد به صورت عمده برای ترس از مبتلا شدن به کرونا بر اثر یک باور نادرست الکل خورده بودند تا بدنشان در مقابل ویروس مصون باشد، اما متانول موجود در این ترکیب بلای جانشان شد.
وی توضیح داد: وجود الکل حاوی متانول در داروخانه ها خطا بوده و انتظار می رود که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نظارت اصولی تری در این حوزه داشته باشد چون که متانول تنها مصرف صنعتی دارد و در دسترس بودن آن از راه داروخانه ها برای افرادی که سطح دانش کمی دارند خطرآفرین است و جبران تبعات آن در صورت مصرف انسانی ناممکن خواهد بود.
این متخصص سم شناسی خاطرنشان کرد: با انتشار کرونا می توان گفت ضدعفونی کننده ها و الکل جزئی از ملزومات زندگی روزمره مردم شده اند، اما این مواد به هیچ وجه خوراکی نیستند و نیاز است که رسانه های جمعی و نهادهای آموزشی و بهداشتی فرهنگ استفاده از آنها و مضرات ناشی از استفاده نادرست را در لایه های مختلف جامعه جا بیندازند تا مخاطرات سلامت به حداقل ممکن برسد.
وی تصریح کرد: دروغ دیگری هم در کاهش ابتلای به کرونا در بخش هایی از جامعه وجود دارد و آن اثرپذیری مخدرها بر کاهش ابتلاست که این مساله هم مردود است و فارغ از بی ربط بودن مصرف مخدرها در پیشگیری و درمان این بیماری، افرادی که به دام این باور اشتباه بیفتند طیفی از آثار زیان بار ناشی از سم مخدر را در اندام هایشان تجربه خواهند کرد که کیفیت و طول زندگی را تحت الشعاع قرار می دهد.
دکتر صلحی بیان نمود: الکل «اتانول» و «متانول » که برای مصارف دارویی توزیع می شود از نظر بصری قابل تمیز نیستند و برای این مهم از مواد تلخ کننده و رنگی در نوع زیان بار انسانی بهره گرفته می شود چون که متانول تولیدی در کارخانه مانند اتانول، سفید یا بی رنگ است و اگر کسی به اشتباه آنرا بنوشد مسافر جاده مرگ خواهد بود.
وی تصریح کرد: نوع دیگر الکل با عنوان تقلیبی(قلب شده) هم در داروخانه ها وجود دارد که حاوی ماده رنگی است و از ته پاتیل تقطیر جمع آوری شده و کاربرد خاص صنعتی داشته و باید به هر شکل ممکن از دسترس مردم به دور باشد تا به اشتباه خورده نشود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اظهار داشت: مسمومیت با الکل دست ساز به خاطر بالا بودن میزان متانول موجود در این نوشیدنی بسیار خطرناک می باشد و بعد از مصرف می تواند آثار مخربی بر بدن همچون کوری داشته باشد و اگر در زمان طلایی درمان به بیمارستان رجوع نشود، قربانی را به کام مرگ می برد.
وی ادامه داد: الکل متانول به خودی خود سمی نیست، اما بعد از ورود به دستگاه گوارش و جذب در خون فعل و انفعالاتی انجام می دهد که تبدیل به ترکیبی بسیار سمی شده و این ماده در تداخل با آنزیم های کبدی سمی مهلک می شود که عامل اصلی کوری است.
متخصص سم شناسی و مسمومیت در استان مرکزی اظهار داشت: بسیار اهمیت دارد که اگر فردی به هر علتی متانول مصرف کرد زیر ۱۲ ساعت به مراکز درمانی رجوع کند چون فرایند اثرات مخرب الکل در این ساعات فاقد علامت است و فرد اگر به اشتباه این زمان طلایی را از دست بدهد کادر درمان در زمان تظاهرات بالینی متانول کار زیادی برایش نمی توانند بکنند و کوری و مرگ در انتظارش خواهد بود.
وی توضیح داد: متانول در بدن تولید اسید فرمیک می کند که گازهای خون را به مرحله اسیدی خطرناکی می رساند و این مهم سبب می شود که پتاسیم درون سلولی وارد خون شود و غلظت بالای آن اختلال در ریتم قلب بوجود آورده و مرگ را سبب شود.
سردبیر مجله سم شناسی و مسمومیت های ایران، تصریح کرد: متانول، الکلی است که بعنوان حلال در رنگ سازی، جلاکاری، لاک ناخن، محلول های چاپ و تکثیر، ضد یخ، شیشه شورهای خانگی و خودرو، آزمایشگاه ها و صنعت چسب سازی کاربرد دارد و مصرف خوراکی آن کور کننده و یا مرگ بار است.
دکتر صلحی اظهار نمود: برپایه مطالعات موجود، مستی ناشی از مصرف نوشیدنی الکلی بین ۸ تا ۱۲ ساعت به طول می انجامد و بعد از آن اگر فرد ناآگاه استفاده کننده با علایم دل درد، نفس های تند، تهوع و تاری دید تک چشمی مواجه بود باید به سرعت به مراکز درمانی رجوع کند چون که تداوم این علائم در بیشتر از ۳۶ ساعت قابلیت درمان را کاهش داده و فرد به حالت نباتی رسیده یا جان می سپارد.
دکتر صلحی در انتها خاطرنشان کرد: با عنایت به دروغ انتشار یافته میان اقشار جامعه در مورد اثرپذیری مخدرها بر کاهش مبتلا شدن به کرونا، امیدواریم که مردم نسبت به عواقب زیان بار اعتیاد مخدر ها آگاه باشند، چون که این مخدر هیچ اثری بر پیشگیری و درمان کرونا ندارد و مسمومیت با آن عواقب جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.



1399/08/09
15:21:10
5.0 / 5
1141
تگهای خبر: آزمایش , آزمایشگاه , آموزش , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک