ابلاغ شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان
معاون بهداشت وزارت بهداشت طی دستورالعملی شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان سال 1400 را به معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ نمود.
به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، بنابر اعلام وبدا، متن این ابلاغیه دکتر کمال حیدری به شرح زیر است:
«با عنایت به اینکه در آستانه ماه مبارک شعبان و برگزاری مراسم ولادت حضرت بقیه الله الاعظم (عج) در نیمه شعبان و مراسم غبار روبی مساجد در دهه آخر این ماه می باشیم، به پیوست «شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم نیمه شعبان سال ۱۴۰۰ » که در امتداد مدیریت مطلوب پیک ششم شیوع بیماری کرونا سوش امیکرون تدوین شده جهت استحضار ارسال می گردد.
با توجه به اینکه کنترل عوامل محیطی محل های برگزاری مراسم مذکور همچون پروتکلهای بهداشتی، واکسیناسیون، آب مصرفی، مواد غذایی و بهداشت محیط محل از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، خواهشمند است دستور فرمایید برنامه ریزی لازم بمنظور کنترل عوامل محیطی مؤثر بر سلامت جامعه و نظارت بر برگزاری مراسم برمبنای شیوه نامه بهداشتی پیوست با همکاری ادارات تبلیغات اسلامی و سازمان های ذیربط در دستورکار مدیریت/ گروه سلامت محیط و کار آن دانشگاه/دانشکده قرار گیرد. بدین جهت اولویت های اجرائی برنامه به شرح زیر تاکید می گردند. شایان ذکر است برنامه ریزی جهت عملیاتی نمودن برنامه، تحت مسئولیت و نظارت آن معاونت و مراکز بهداشت تابعه مورد انتظار می باشد.
- انجام هماهنگی های درون بخشی و برون بخشی خصوصاً با سازمان تبلیغات اسلامی امور مساجد و هیئت های امنای مساجد و اماکن متبرکه محل برگزاری مراسم مذکور
- انجام هماهنگی با ادارات کل اوقاف و خیریه و امور مساجد و ائمه محترم جمعه و جماعات و هیئت های محترم مساجد جهت حضور فعال در دهه غبار روبی مساجد
- سفارش به برگزاری مراسم در فضای باز خصوصاً در شهرهای قرمز و نارنجی، در صورت برگزاری مراسم در فضای بسته ظرفیت ۲۰ درصد رعایت شود و تهویه مطلوب هم برخوردار باشند.
- سفارش به عدم حضور افراد واکسن نزده و افراد مسن و دارای بیماریهای زمینه ای در مراسم
- استفاده ماسک و رعایت فاصله در مراسم و عدم تجمع بدون رعایت فاصله
- هماهنگی با دستگاه های مرتبط درباب تعیین محل های استقرار ایستگاه های صلواتی و موکب ها و مشخص شدن محل های برگزاری مراسم و همین طور محل های پخت غذای مراسم پیش از برگزاری مراسم
- توجه ویژه به ثبت کارهای اجرائی برنامه
- نظارت مستمر بر اجرای برنامه در سطح شهرستان های تابعه توسط کارشناسان آن معاونت با اولویت کنترل پروتکلهای بهداشتی در امتداد طرح هوشمند مدیریت بیماری کووید ۱۹
- کنترل مستمر و در صورت نیاز خصوصاً در شهرهای قم، مشهد و شیراز استقرار کارشناس بهداشت محیط در مراکز طبخ ویژه مراسم
- توجه و نظارت بهداشتی ویژه بر موکب ها و ایستگاه های صلواتی
- عدم توزیع نوشیدنی و شربت بصورت فله ای و سفارش به توزیع مواد غذایی و آبمیوه بسته بندی شده
- توجه به بهداشت فردی دست اندرکاران تهیه مواد غذایی (خوراکی و آشامیدنی) در این مراسم
- در صورت استفاده از ظروف یک بار مصرف در بسته بندی غذا از ظروف یک بار مصرف مناسب ترجیحا" ظروف یک بار مصرف بر پایه گیاهی و یا آلومینیومی برای غذاهای گرم استفاده گردد.
- کنترل و نظارت بر آب مصرفی (کلر سنجی، نمونه برداری میکروبی در صورت نیاز)
- کنترل نور، تهویه و نظافت عمومی محل برگزاری مراسم
- توجه ویژه به توزیع غذا (غذای گرم آماده مصرف، نان، شیرینی و انواع مواد غذایی بسته بندی شده) و نوشیدنی (شربت، شیر) توسط افراد متفرقه بدون مشخص بودن محل تهیه با همکاری دستگاه های مرتبط همچون مراجع قضایی، نیروی انتظامی و در مناطق شهری با شهرداری ها
امید است بتوانیم با مدیریت مطلوب برگزاری مراسم و نظارت بر اجرای مفاد شیوه نامه بهداشتی بتوانیم گام موثری در جهت حفظ و ارتقاء سلامت عمومی بعنوان یکی از وظایف اصلی سیستم سلامت برداریم تا هموطنان عزیز بتوانند از این مراسم مبارک معنوی بهره مند گردند.
در ضمن ارسال گزارش جامعی از اقدامات انجام شده به ویژه توسط دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی قم، مشهد و شیراز به این معاونت مورد انتظار می باشد.»
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱