اپتیک optlab

علایم، راه های انتقال و پیش گیری از وبا را بشناسید

علایم، راه های انتقال و پیش گیری از وبا را بشناسید «وبا» یک بیماری اسهالی حاد است که بوسیله باکتری به نام ویبریوکلرا در انسان بروز می کند.


به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا سربازی مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وبا را همچون بیماریهای اسهالی برشمرد که از گذشته تابحال موجب ایجاد خیلی از همه گیری های اسهالی بوده است.
وی با اشاره به اینکه هرساله با گرم شدن هوا شرایط برای رشد میکروب در محیط و بیمار شدن افراد فراهم می شود، اشاره کرد: امروزه با شناسایی زودرس بیماری و درمان بیماران، مرگ و میر این بیماری به شدت کم شده است.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه درباره راه های سرایت بیماری اظهار داشت: میکروب عامل وبا، فقط در انسان بیماری بوجود می آورد و بوسیله مصرف آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع انسان آلوده، سرایت می کند. در مواردی نیز انتقال بیماری از انسان به انسان ممکنست صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع مهم ترین راه ورود میکروب عامل وبا به بدن انسان است اصرار کرد که در بحث پیش گیری از بیماری توجه به این نکته ضروریست.
سربازی دوره نهفتگی بیماری وبا را یک تا سه روز عنوان نمود و تصریح کرد: این دوره ممکنست از چندین ساعت تا پنج روز به طول انجامد. علائم بیماری نیز بطور معمول دو تا سه روز طول می کشد؛ گرچه در بعضی بیماران تا پنج روز نیز ادامه می یابد.
به گفته ی ایشان، اغلب مبتلایان از شروع بیماری تا چند روز بعد از بهبودی می توانند ناقل بیماری به دیگران باشند، اما درمان با آنتی بیوتیک مناسب که توسط پزشک تجویز شده باشد، می تواند در کاهش مدت علائم و سرایت بیماری موثر باشد.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی با اشاره به نشانه های شایع بیماری اظهار داشت: فقط در تعداد اندکی از مبتلایان به وبا علامت معروف اسهال آبکی لعاب برنجی، استفراغ و از دست رفتن آب بدن رخ می دهد.
به گفته ی ایشان، سایر بیماران ممکنست گرفتار اسهال شوند که از سایر بیماریهای اسهالی قابل افتراق نیست، حتی عده ای هم ممکنست هیچ نشانه ای از بیماری نداشته باشند. بدین سبب رعایت بهداشت عمومی در پیش گیری از مبتلاشدن خیلی مهم است.
وی تصریح کرد: در نوع علامت دار، بیماری با اسهال آبکی لعاب برنجی، حجیم، بدون تب یا زورپیچ شکم شروع می شود. مدفوع بیمار بصورت مایعی شفاف آغشته به موکوس سفید رنگ است که اصطلاحا آب- برنجی نام دارد. استفراغ که ممکنست شدید باشد و گرفتگی دردناک ساق پاها نیز از دیگر علائم وبا است.
به گفته ی ایشان، بیماران بدحال مبتلا به فرم شدید بیماری ممکنست تا ۱۰درصد از وزن بدن خودرا به علت اسهال و استفراغ از دست دهند. ممکنست گرفتار خواب آلودگی یا عدم هوشیاری شوند که در چنین شرایطی باید سریعا فرد را به مراکز بهداشتی درمانی رساند، برای اینکه مراجعه دیرهنگام یا عدم درمان وی خطر مرگ را به دنبال دارد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سربازی در ادامه به افراد سفارش کرد: برای حفظ سلامت و پیش گیری از بیماریهای قابل انتقال به وسیله آب و مواد غذایی همچون بیماری وبا، افراد باید در منزل، تفرجگاه ها، پارک ها و در حین مسافرت به نکات زیر توجه داشته باشند و در صورت مبتلاشدن به اسهال سریعا به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
توصیه های مهم برای پیش گیری از مبتلاشدن به وبا
۱- همیشه از آب لوله کشی تصفیه شده استفاده کنید و اگر از سلامت آب اطمینان ندارید و ناچار به استفاده از آب چاه، تانکرهای غیر کلر زده، چشمه ها و قنات ها هستید ابتدا آب را نیم ساعت جوشانده و بعد از سرد شدن مصرف کنید و یا کلرزنی کنید.
۲- از یخ های قالبی و کارخانه ای غیر بهداشتی استفاده نکنید برای اینکه در آب مصرفی، مراحل تولید و عرضه آن احتمال آلودگی به میکروب وبا و یا سایر میکروب ها وجود دارد.
۳- هنگام سفر، آب و غذای سالم و مطمئن همراه داشته باشید و از نوشیدنی ها و غذاهای با بسته بندی مطمئن و بهداشتی استفاده کنید و در رودخانه ها یا آب های مشکوک به هیچ عنوان شنا نکنید.
۴- از ‌نوشیدن آب های مشکوک در پارک ها، باغ ها و فضای سبز و از مصرف آب شرب که در منبع های آب کنار خیابان که دارای لیوان مشترک هستند، جدا خودداری کنید.
۵- از مصرف مواد غذایی آماده، آب میوه و آب هویج، آب زرشک، معجون، فالوده، بستنی های غیرپاستوریزه و غیر کارخانه ای، بلال، ساندویچ، سالاد و دیگر مواد خوراکی و نوشیدنی هایی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می شود، جدا خودداری کنید.
۶- سبزی ها و صیفی ها را حتما قبل از مصرف، سالم سازی کنید و بعد از شست و شو و ضدعفونی با محلول های استاندارد آبکشی کرده، مصرف کنید.
۷- هنگام خرید، مواد غذایی و اقلامی نظیر نان که قابل شست و شو و پختن مجدد نیستند را در کنار میوه و سبزی های شسته نشده و گوشت خام قرار ندهید.
۸- تا جای ممکن از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنید.
۹- از قرار دادن سبزی و میوه های شسته نشده و ضدعفونی نشده در یخچال جدا خودداری کنید.
۱۰- پیش از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذایی، دست های خودرا با آب و صابون بشویید.
۱۱- پیش از غذا یا شیر دادن به کودک حتما دست ها را با آب و صابون بشویید.
۱۲- دست ها را پس از اجابت مزاج (رفتن به سرویس بهداشتی)، شستن و تمیز کردن کودک و پس از دست زدن به مواد غذایی خام نظیر سبزیجات، گوشت، ماهی و مرغ با آب و صابون بشویید.
۱۳- ضمن رعایت بهداشت فردی از شنا کردن در استخرها، رودخانه ها، نهرها و یا جوی های آلوده خودداری کنید.
۱۴- از خود درمانی بپرهیزید و توجه داشته باشید که تجویز آنتی بیوتیک مناسب باید توسط پزشک صورت گیرد.
۱۵- بیماری تا چند روز پس از بهبودی نیز ممکنست قابل انتقال به دیگران باشد، پس رعایت موارد بهداشتی توسط بیمار و اطرافیان وی تا چند روز بعد از بهبود لازم است.
۱۶- مهم ترین مشکل اساسی در بیماری وبا از دست دادن شدید مایعات و الکترولیت های بدن است، بدین سبب قبل از رساندن بیمار به پزشک، خوراندن مایعات فراوان و محلول ORS به بیمار الزامی است.
۱۷- با مشاهده هر مورد مبتلاشدن به اسهال هرچه سریع تر به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.
۱۸- در صورتیکه فرد مبتلا به وبا بموقع به پزشک مراجعه کند درمان قطعی این بیماری امکان پذیر است.



1401/04/08
23:13:54
5.0 / 5
280
تگهای خبر: آنتی بیوتیك , استاندارد , باكتری , بدن انسان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک