اپتیک optlab

بدترین رژیم های کاهش وزن

بدترین رژیم های کاهش وزن به گزارش اپتیک، آن هایی که دنبال کاهش وزن بی دردسرند اغلب سراغ رژیم کتو یا پالئو می روند؛ اما پژوهش های جدید نشان می دهند این نوع رژیم ها هم ناسالم اند و هم برای محیط زیست زیان بارند.


به گزارش اپتیک به نقل از ایندیپندنت، مطالعه ای که در دانشگاه تولین در نیواورلئان ایالات متحده آمریکا انجام شد، نشان داد این روش های کاهش وزن از نظر کیفیت کلی تغذیه کمترین امتیاز و از نظر انتشار کربن در بالاترین رتبه قرار دارند.
دیه گو رز، نویسنده ارشد این مطالعه در اطلاعیه ای اعلام نمود: «از آنجایی که این رژیم ها بر پایه گوشت قرار دارند، به تأثیر آنها روی تغییرات اقلیمی مشکوک بودیم. تابحال کسی کل این رژیم هایی را که بدون مشورت با متخصص انتخاب می شوند، بر پایه یک چارچوب مشترک با هم مقایسه نکرده بود.»
در این مطالعه که در نشریه آمریکایی «تغذیه بالینی» (Clinical Nutrition) انتشار یافت، شش رژیم غذایی محبوب با استفاده از داده های پیمایش ملی بهداشت و تغذیه مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها بررسی شدند. به این صورت که بر مبنای شاخص تغذیه سالم فدرال، به این رژیم ها امتیاز دادند و میانگین امتیاز ۱۶ هزار شرکت کننده ای را که از هریک از رژیم ها پیروی می کردند، محاسبه کردند.
رژیم کتو مقدار زیادی چربی و مقدار اندکی کربوهیدرات دارد. طبق براوردها، این رژیم به ازای هر هزار کالری مصرفی، حدود ۲.۹ کیلو دی اکسیدکربن تولید می کند.
رژیم پالئو که در آن از گوشت، آجیل و سبزیجات استفاده می شود و مصرف غلات و حبوبات در آن ممنوع می باشد، در رژیم های غذایی پایین ترین امتیاز کیفی را دارد. ردپای کربن آن بالا است و برای هر هزار کالری مصرفی، حدود ۲.۵ کیلو دی اکسیدکربن تولید می کند.
رژیم های وگن (خام گیاه خواری) کمترین ردپای کربن را به جا می گذارند و به ازای هر هزار کالری مصرفی تنها ۰.۶ کیلو دی اکسیدکربن تولید می کنند؛ ۲۵ درصد کمتر از دی اکسیدکربن تولیدی در رژیم کتو.
رژیم غذایی پسکترین (pescatarian) که در آن خوردن گوشت و مرغ غیر مجاز اما مصرف ماهی مجاز است، بالاترین امتیاز کیفیت تغذیه رژیم های موردبررسی را به دست آورد و رژیم های غذایی گیاهخواری و وگن در مرتبه پس از آن قرار گرفتند.
این مطالعه نشان داد که رژیم غذایی همه چیزخواری ــ رایج ترین رژیم غذایی که ۸۶ درصد مردم پیرو آن هستندـ از نظر کیفیت و پایداری امتیاز متوسط دارد.
مطالعه ای که با حمایت سازمان ملل متحد انجام و در سال ۲۰۲۱ انتشار یافت، نشان داد ۳۴ درصد از انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از سیستم تولید مواد غذایی است. تولید گوشت گاو ۸ تا ۱۰ برابر بیشتر از گوشت مرغ و بیشتر از ۲۰ برابر بیشتر از تولید مغزها و حبوبات به انتشار گازهای گلخانه ای منجر می شود.
به قول دیه گو رز، تغییرات اقلیمی یکی از مهم ترین مشکلات زمانه ما است و خیلی از مردم به دنبال کردن رژیم غذایی بر پایه گیاهان علاقه مندند. این کارشناس اضافه کرد: «بر اساس نتایج مطالعه ما، این کار به کاهش ردپای کربن منجر می شود و به صورت کلی سالم تر است. پژوهش های ما نشان داده است که بدون حذف کامل گوشت از رژیم غذایی هم میتوان برای بهبود سلامت و کاهش ردپای کربن کاری کرد.»




منبع:

1401/12/18
17:05:26
5.0 / 5
280
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک