اپتیک optlab

مهم ترین نکات تغذیه ای در وعده افطار

مهم ترین نکات تغذیه ای در وعده افطار به گزارش اپتیک، پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل در ماه مبارک رمضان شامل نان و غلات، میوه، سبزی، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها، شیر و لبنیات ضروری می باشد. با رعایت تنوع و تعادل در مصرف غذا نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن، تأمین می شود.


به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، در هنگام افطار مصرف غذاهای سبک و مختصر شامل گروههای غذایی شیر و لبنیات، میوه ها و سبزی ها و نان و غلات سفارش می شود؛ مانند مصرف نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی در این ایام است.
مصرف شیر گرم و فرنی و یا شیر برنج در هنگام افطار مناسب می باشد. استفاده از مواد غذایی آبکی مثل سوپ، آش، حلیم بــدون روغن و همینطور مایعات به هنگام افطار و سحر باعث حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار می شود.
استفاده از سبزی ها و میوه ها در هنگام افطار و همینطور در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به علت این که منبع خوبی از فیبر هستند برای دستگاه گوارش بسیار مفید می باشد و مانع بروز یبوست می شود. سفارش می شود در وعده سحری مقدار مناسبی سبزی های مختلف مصرف شود. سبزی ها با دارا بودن مواد مغذی مختلف و آب علاوه بر تأمین ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن، از تشنگی فرد در طول روز جلوگیری می کنند.
مصرف مایعات مثل آب شرب، آب میوه، شیرکم چربی، دوغ بدون نمک در فاصله بعد از افطار تا هنگام خوابیدن کمک می نماید که تعادل آب و الکترولیت های بدن شما در هنگام روزه داری حفظ شود.
در ماه مبارک رمضان بهتر است از غذاهای سرخ شده و پرچرب استفاده نکنید؛ چونکه علاوه بر افزایش چربی های خون باعث سوءهاضمه، ورم معده و اضافه وزن و چاقی می شوند.
مصرف زیاد مواد قندی و شیرین مثل کیک های خامه ای، شکلات، شیرینی های خامه دار، زولبیا و بامیه، باقلوا، حلوای خیلی شیرین و چرب، شله زرد شیرین و چرب در روزهای ماه مبارک رمضان اضافه وزن و چاقی و خطر بالارفتن قند خون را به دنبال دارد.
آش رشته غلیظ همراه با پیازداغ که حاوی روغن زیادی است و به وفور در افطار مصرف می شود غذای مناسبی برای افطار نیست؛ چونکه باعث سوءهاضمه و اختلالات گوارشی دیگر می شود. به جای آن بهتر است از آش رشته رقیق و کم روغن در وعده افطار استفاده گردد.
سفارش می شود برای تأمین آب مورد نیاز بعد از صرف افطار و تا پیش از خواب به تدریج انواع میوه، چای کمرنگ و سایر مایعات بخصوص آب برای جبران کم آبی بدن نوشیده شود.
یکی از عادات غذایی غلط روزه داران اینست که به علت تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنی های سرد شروع می کنند که سفارش می شود افطار را با نوشیدنی های گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند.
بعد از آن روزه داران می توانند از خرما یا کشمش استفاده کنند؛ چونکه این دو سبب کنترل اشتها می شود و از پر خوری به هنگام افطار ممانعت می کند. علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید اســـت؛ ازاین رو سفارش می شود که در وعده افطار حتی المقدور ۳ یا ۵ عدد خرما مصرف شود. (خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است) البته باید از مصرف بیش از اندازه خرما هم مانند سایر شیرینی ها پرهیز شود.
در وعده های سحر و افطار از پرخوری اجتناب کنید و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین ها و مواد معدنی) هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه در حد متعادل استفاده کنید. افراط در مصرف انواع شیرینی هنگام افطار، چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.
مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. پس از صرف سحری هم بســـیاری از افراد از ترس تشنگی در طول روز به مقدار فراوان آب می نوشند که عادت غذایی درستی نیست.
روزه داران باید از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می شوند که هنگام سحر به علت پُری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.
مصرف مواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده هنگام افطار مناسب نیست؛ به صورت کلی سفارش می شود به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز، کم چرب و کم نمک استفاده گردد.
مصرف میوه رنده شده، لبنیات خصوصا شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن چای کمرنگ برای سالمندان روزه دار مفید می باشد و می تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند.
مصرف یک لیوان شیر در هنگام افطار و سحر و مصرف یک کاسه ماست در موقع شام به کودکان و نوجوانان روزه دار سفارش می شود. ابتدا با غذاهای سبک مثل سوپ افطار کنید و پس از حدود ۲ ساعت شام بخورید؛ چون که معده در ابتدا به هضم غذاهای ساده می پردازد و دیگر گرفتار مشکل نمی گردد. البته با عنایت به فاصله کوتاه زمان افطار تا سحر بهتر است دو وعده غذایی یعنی افطاری و سحری میل شود.
اگر در زمان افطار تخم مرغ میل می کنید به صورت آب پز سفت یا عسلی باشد؛ چون که نیمرو دیر هضم تر از تخم مرغ آب پز است.
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، مصرف نوشابه های گازدار هم به صورت کلی و در ماه مبارک رمضان به صورت خاص امکان دارد باعث تحریک در معده بخصوص در افراد مبتلا به التهاب معده (گاستریت) شود. برای پیشگیری از اختلال در هضم غذا در هنگام افطار آب زیاد ننوشید و کمبود آب بدن را با نوشیدن مایعات کافی پس از افطار تا زمان خواب جبران کنید.




منبع:

1402/01/10
21:35:42
5.0 / 5
318
تگهای خبر: بهداشت , تغذیه , دستگاه , كنترل
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک