۶ درمان غذایی برای پیشگیری از غلظت خون
به گزارش اپتیک، بدن امکان دارد از راه لخته شدن خون، جریان خون را متوقف نماید و این روند صدمه های جدی سلامت مانند سکته مغزی و حمله قلبی را به همراه دارد؛ اما رقیق شدن خون می تواند از این مورد جلوگیری نماید.
به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، رقیق شدن خون در این بین، می تواند به بازگرداندن جریان خون و جلوگیری از صدمه های عمده کمک نماید. با اینحال رقیق کننده های طبیعی خون فقط داروهای قوی تجویز شده نیستند بلکه برخی مواد غذایی هم به صورت طبیعی همین خاصیت را دارند.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، با مصرف ۶ ماده غذایی میتوان از غلظت خون جلوگیری کرد:
_ سیر: سیر خاصیت رقیق کنندگی خون را دارد و مصرف آن به صورت منظم سبب جلوگیری از لخته شدن خون می شود. البته اگر شما از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید با پزشک تان در مورد میزان مصرف سیر مشورت کنید چون سیر می تواند با مصرف این داروها تداخل بوجود آورد.
_ روغن ماهی: سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است که نه تنها به تقویت عملکرد مغز کمک می نماید بلکه مشکلات جدی سلامت مانند سکته مغزی را هم کم می کند. اسیدهای چرب امگا ۳ همینطور با جلوگیری از ایجاد مواد تشکیل دهنده پلاکتی، سبب رقیق شدن خون می شود. اگر طرفدار طعم ماهی نیستید، مکمل های امگا ۳ را برای رقیق شدن خون روزانه مصرف کنید.
_ ویتامین D: منجر به جلوگیری از تشکیل لخته خون و کاهش خطر مبتلا شدن به حمله قلبی و سکته مغزی می شود. ویتامین D در طیف گسترده ای از مواد غذایی مانند بادام، دانه های کامل، آفتابگردان، تخم مرغ و آجیل یافت می شود. از مکمل های ویتامین D هم برای رقیق شدن خون میتوان بهره برد.
_ زنجبیل: نه تنها منجر به کاهش التهاب گوارشی و کمک به رفع سوء هاضمه می شود، بلکه سالیسیلات موجود در آن، اسیدی است که می تواند منجر به کاهش خطر مبتلا شدن به سکته مغزی شود. زنجبیل به صورت تازه، ادویه یا چای دردسترس است و بدین جهت گنجاندن آن به صورت منظم در رژیم غذایی روزانه دشوار نیست. تنها قبل از استفاده از زنجبیل با پزشک خود مشورت کنید تا این ماده غذایی با داروهای تجویزی برای شما تداخل ایجاد نکند.
_ آووکادو: از دو طریق مانع ایجاد لخته خون می شود. اول اینکه سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است و از تشکیل پلاکت ها جلوگیری می کند و دوم اینکه حاوی اسید سالیسیلات است و با کاهش تشکیل لخته، از بروز سکته مغزی هم پیشگیری می کند.
_ روغن زیتون: یک مطالعه که نتایج آن در مجله تغذیه بالینی آمریکا پخش شده، حاکی از آنست که فنول ها در روغن زیتون برای جلوگیری از لخته خون موثر است. علاوه بر این، روغن زیتون علاوه بر اثر حفاظتی بر روی سرخرگ های بدن، چسبندگی پلاکت های خون را به تاخیر می اندازد و مقدار ترومبوکسان را که از عوامل افزایش دهنده چسبندگی پلاکت هاست، کم می کند. نمونه بارز این اثر مفید رژیم غذایی مدیترانه ای است که غنی از زیتون، ماهی، سیر یا حبوبات و سبزی است و به همین علت است که آمار مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه به کمترین مقدار رسیده است.
منبع: optlab.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۲