راهی برای کاهش خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی
اپتیک: به گزارش اپتیک، اصفهان مطالعاتی که اخیرا انجام شده نشان داده است که رژیم های غذایی غنی از روغن زیتون می توانند خطر مبتلا شدن به بیماری های قلبی را کاهش دهند و مانع پیشرفت تصلب شرایین شوند.
به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا و به نقل از هلث، روغن زیتون یک روغن پرکاربرد و سرشار از ترکیبات محافظ است. این روغن در رژیم غذایی مدیترانه ای بسیار پرکاربرد است و محافظت در مقابل خیلی از بیماریها همچون بیماریهای قلبی و دیابت نوع ۲، از مهم ترین خواص این روغن شمرده می شود.
بر اساس آمار، بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده شناخته شده است. از ین جهت، رژیم غذایی مناسب و زندگی سالم می تواند موجب کاهش چربی و فشار خون، بهبود عملکرد رگ های خونی و پیش گیری از مبتلاشدن به تصلب شرایین یا آترواسکلروز شود.
آترواسکلروز، یک اصطلاح پزشکی برای ضخیم یا سفت شدن شریان ها است. این بیماری در نتیجه تجمع پلاک ایجاد می شود و پلاک حاوی رسوبات چربی است که بر دیواره شریان ها تجمع می کنند. زمانی که چربی ها، سلول های خونی، کلسترول و سایر مواد در شریان ها تجمع می کنند، پلاک ها هم به آرامی در طول زمان تشکیل می شوند و جریان خون را محدود می کنند، بنا بر این آترواسکلروز را عامل اصلی بیماری قلبی می دانند.
در این رابطه، مشخص شده است که رژیم های غذایی غنی از روغن زیتون، مانند الگوهای غذایی مردمی که در امتداد سواحل دریای مدیترانه زندگی می کنند، میزان مبتلاشدن به بیماریهای قلبی و تصلب شرایین را کم می کند.
روغن زیتون حاوی ترکیباتی همچون آنتی اکسیدان های فنولی است که تولید مولکول های التهابی را که موجب افزایش تصلب شرایین می شوند، کم می کند. برای مثال، اولئوروپئین (Oleuropein) یک ترکیب فنولی است که در روغن زیتون یافت می شود. این ترکیب علاوه بر این که به کاهش التهاب کمک می نماید، از افزایش مولکول های چسبنده سلولی که در توسعه و پیشرفت تصلب شرایین نقش مهمی دارند نیز جلوگیری می کند.
مطالعاتی که بتازگی انجام شده نشان میدهد که رژیم های غذایی غنی از روغن زیتون می توانند به کاهش پیشرفت تصلب شرایین کمک نماید. در این رابطه، یک مطالعه بر روی ۹۳۹ فرد مبتلا به بیماری قلبی انجام شد، این مطالعه نشان داد در افرادی که یک رژیم غذایی مدیترانه ای غنی از روغن زیتون را به مدت هفت سال دنبال کرده اند، در مقایسه با اشخاص دیگر پیشرفت آترواسکلروز به میزان شایان توجهی کم شده است. این مطالعه با اندازه گیری ضخامت دو لایه داخلی شریان کاروتید (IMT-CC)، و ارتفاع پلاک در شریان کاروتید انجام شد.
همچنین، در مطالعه دیگری که بر روی ۹۲۹۷۸ فرد آمریکایی انجام شد، مشخص شد افرادی که روزانه بیش از نصف قاشق غذاخوری روغن زیتون مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که در رژیم غذایی خود روغن زیتون مصرف نمی کنند، ۱۴ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به بیماریهای قلبی قرار می گیرند. یافته ها حاکی از آنست که مصرف منظم روغن زیتون می تواند به کاهش کلسترول LDL، افزایش سطح کلسترول HDL، محافظ از قلب و نیز کاهش فشار خون کمک نماید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۳