معاون مركز سلامت وزارت بهداشت تاكید كرد؛

تشدید بازرسی های بهداشتی از اماكن تهیه و توزیع غذا در ماه رمضان

تشدید بازرسی های بهداشتی از اماكن تهیه و توزیع غذا در ماه رمضان اپتیك: معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، اظهار داشت: تمهیدات بهداشتی و بازرسی ها از اماكن و اغذیه فروشی ها  در ماه رمضان تشدید می گردد.



به گزارش اپتیك به نقل از مهر، محسن فرهادی با اشاره به اینكه تمهیدات بهداشتی و بازرسی ها از اماكن و اغذیه فروشی ها در ماه رمضان تشدید می شود، اضافه كرد: در روزهای ماه رمضان، عادات غذایی مردم تغییر می كند و با عنایت به این موضوع، ساعت حضور مردم برای تهیه غذا و افطاری در مراكز عرضه مواد غذایی هم تغییر می كند، بنابراین تیم های بازرسی بهداشت محیط هم آمادگی بیشتری را برای كنترل محیط و اماكن تهیه موادغذایی خواهند داشت.
وی در مورد اقدامات و تمهیدات بهداشتی در ماه مبارك رمضان، اظهارداشت: به این منظور، دستورالعملی به معاونت بهداشتی دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور مبنی برتشدید بازرسی های بهداشتی در روزهای ماه رمضان، ابلاغ گردیده است.
معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت با اشاره به دستورالعمل ابلاغی به دانشگاه های علوم پزشكی، تصریح كرد: برطبق این دستورالعمل، با ائمه جماعات، هیات امنای مساجد و اماكن متبركه و همینطور محل های برگزاری مراسم مذهبی و هیئت ها، هماهنگی های لازم به عمل خواهد آمد، تا همكاران بهداشتی، در ابتدا اصول بهداشتی را به متولیان امر آموزش دهند، تا به تبع آن هماهنگی های درون بخشی را انجام دهند.
فرهادی با اشاره به اینكه با روابط عمومی دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور هم جهت اطلاع رسانی شیوه های نظارت بر اماكن و اغذیه فروشی ها، هماهنگی های لازم به عمل آمده است، خاطرنشان كرد: همینطور از كارگروه سلامت و امنیت غذایی هر استان درخواست شده تا لزوم كنترل اماكن تهیه و توزیع مواد غذایی را در همان استان طرح مبحث كرده و با شهرداری ها، بخشداری ها، فرمانداری ها و استانداری ها و همینطور شركت آب و فاضلاب شهری و روستایی، وزارت صنعت، معدن، تجارت، قوه قضاییه، ایرانگردی و جهانگردی، اتاق اصناف، نیروی انتظامی، سازمان صدا و سیما و سازمان دامپزشكی هماهنگی های لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینكه اكیپ های ثابت و سیار بهداشت محیط، ملبس به یونیفرم بهداشت ۱۹۰ خواهند بود، اظهارداشت: ساعت كار بازرسان بهداشت محیط از ۸ بامداد تا ۸ شب در نظر گرفته شده است، این بازرسان در روزهای تعطیل هم به كار خود ادامه می دهند و از آنجائیكه ساعت كار اغذیه فروشی ها درخلال زمان افطار و سحری تشدید پیدا می كند، لازم است، در روزهای ماه رمضان علاوه بر بازرسی های پیش از افطار و پس از وعده سحری، بازرسی های شبانه را هم در دستور كار خود قرار دهند.
معاون فنی مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت با تاكید اینكه مردم می توانند شكایات خویش را به صورت ۲۴ ساعته با استفاده از شماره تلفن ۱۹۰ به گوش مسئولین برسانند، در مورد لزوم رعایت بهداشت در لیالی قدر اضافه كرد: مردم باید بر رعایت بهداشت فردی در مساجد و هیئت ها، اهتمام ورزند، مسئولین هم باید بر این مورد نظارت و تاكید ویژه ای داشته باشند.
فرهادی خاطرنشان كرد: در ماه رمضان، به هیچ وجه از دستفروش ها، مواد خوراكی خریداری نكنید، چراكه این اقلام مورد تایید نبوده و سلامت شان تضمین نمی گردد.
وی بر تشدید كنترل، نظارت و بازرسی مستمر از مراكز تهیه و توزیع زولبیا، بامیه، آش وحلیم پزی ها، رستوران ها، كبابی ها و قنادی ها و انجام بازرسی های مستمر شبانه روزی در طول ماه مبارك رمضان تصریح كرد و اظهار داشت: با عنایت به گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارك رمضان در ماه گرم سال، احتمال شیوع بیماری های منتقله از آب و غذا، بخصوص بیماری های عفونی روده ای در مكان هایی كه به صورت دسته جمعی غذا تهیه و توزیع می شود، افزوده می شود، ازاین رو لازم است تمهیدات بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.
فرهادی خاطرنشان كرد: در روزهای ماه رمضان با متخلفین و متقلبین بهداشتی برخورد قضائی خواهد شد، از طرفی، در ماه رمضان، برخی كارگاه های غیرمجاز زیرزمینی مشغول به كار می شوند و موادغذایی مانند زولبیا، بامیه، آش و حلیم را به قیمت ارزانتر می فروشند كه درصورت شناسایی، پلمپ شده و با آنها برخورد قضائی صورت خواهد گرفت.
وی اظهارداشت: شیرینی های رایج در ماه رمضان در قنادی ها از لحاظ كاربرد رنگ غیرمجاز و روغن و آرد مصرفی و همینطور طرز پخت، مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و همینطور بر نظارت بر سلامت تخم مرغ مصرفی و خامه در شیرینی ها تاكید ویژه ای وجود خواهد داشت.

فرهادی در مورد كاربرد ظروف یكبار مصرف مناسب، توضیح داد: تمامی رستوران ها، اغذیه فروشی ها، مساجد و هیئت های مذهبی كه در ماه رمضان به عرضه و توزیع غذا می پردازند، باید از ظروف یكبار مصرف مناسب استفاده كنند، چنانچه حرارت غذا دمایی بیش از ۶۰ درجه داشته باشد، ظروف یكبار مصرف آلومینیومی و گیاهی مناسب تر است، باید توجه گردد كه ظروف مصرفی باید پروانه ساخت از وزارت بهداشت هم داشته باشند.
وی با تاكید بر اینكه تیم های عملیاتی وزارت بهداشت در مواقع طغیان بیماری یا مسمومیت ناشی از مصرف غذای آلوده، آمادگی عرضه خدمت به هموطنان را دارند، درمورد آمار شكایات مردمی در سال قبل، خاطرنشان كرد: در سال گذشته، بیشترین شكایتی كه در سامانه ۱۹۰ ثبت شده است، مربوط به رستوران ها، نانوایی ها و قنادی ها بوده است.

1397/02/28
12:38:15
5.0 / 5
105
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۱
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک