درمان طبیعی نفخ، بی خوابی و کلسترول
اپتیک: شوید، گیاهی معطر و پرخاصیت، با فوایدی مثل بهبود گوارش، تقویت ایمنی و کاهش استرس، نقشی کلیدی در حفظ سلامت بدن دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، شوید یکی از گیاهان دارویی و خوراکی پرکاربرد در آشپزی و طب سنتی است که علاوه بر عطر و طعم خوش، دارای فواید مختلفی برای بدن است. از گذشته های دور در فرهنگ های مختلف برای بهبود هضم، تسکین دردها و تقویت بدن استفاده می شود. شوید علاوه بر طعم و عطر بی نظیرش، دارای خواص بی شمار بوده و همین طور شامل ویتامین ها و مواد معدنی فراوان است. شوید با داشتن آنتی اکسیدان فراوان در تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از سرطان نقش به سزایی دارد.
همین طور شوید می تواند موجب کاهش کلسترول نیز شود. شوید با وجود کالری خیلی کم یعنی چیزی در حدود ۴۳ کالری در هر ۱۰۰ گرم، مواد مغذی بسیاری دارد و سرشار از ویتامین A و ویتامین C است؛ همین طور این گیاه دارای مقادیر زیادی از ویتامین B6، آهن، منیزیم و فولات نیز است. در کنار دارا بودن انواع ویتامین ها، شوید دارای مواد طبیعی، ترکیبات دیگری هم در آن دیده می شود که خواص ضد میکروبی دارند.
این سبزی سرشار از کلسیم بوده و مصرف آن سبب تقویت دندان ها و استخوان ها می شود و همین طور از برگ ها و تخم های این گیاه به خاطر دارا بودن خواص ضد میکروبی، برای خوشبو کردن و طراوت دهان نیز استفاده می شود.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش و کاهش نفخ
یکی از شناخته شده ترین خواص شوید، کمک به بهبود هضم غذا و کاهش مشکلات گوارشی مانند نفخ و دل درد است. ترکیبات روغنی موجود در شوید خاصیت ضد اسپاسم دارند و موجب آرامش عضلات معده و روده می شوند. دمنوش شوید یا افزودن آن به غذاها می تواند در رفع سوءهاضمه، کاهش گاز معده و جلوگیری از یبوست مؤثر باشد.
ضدالتهاب و ضد باکتری طبیعی
شوید حاوی مواد فعال زیستی است که خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی دارند و این خاصیت موجب می شود تا از شوید در درمان برخی عفونت ها و التهابات استفاده گردد. اسانس شوید توانایی روبرو شدن با باکتری های مضر را دارد و به بهبود سلامت دهان و کاهش التهاب های پوستی کمک می نماید.
تقویت سیستم ایمنی و روبرو شدن با رادیکال های آزاد
آنتی اکسیدان های موجود در شوید، مانند فلاونوئید ها و ویتامین C، به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و سلول ها را در مقابل لطمه رادیکال های آزاد محافظت می کنند و این امر می تواند در جلوگیری از بیماری های مزمن و افزایش مقاومت بدن در مقابل عفونت ها مؤثر باشد.
کنترل قند خون و جلوگیری از دیابت
مطالعات مختلفی نشان داده اند که مصرف شوید می تواند به تنظیم سطح قند خون کمک نماید. ترکیبات موجود در این گیاه موجب افزایش حساسیت سلول ها به انسولین شده و در پایین آوردن قند خون مؤثر است. بدین سبب استفاده از شوید می تواند به عنوان یک مکمل طبیعی در رژیم غذایی افراد دیابتی مفید باشد.
سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان
شوید منبع خوبی از کلسیم، منیزیم و ویتامین K است که نقش کلیدی در استواری و سلامت استخوان ها دارند. مصرف منظم شوید خصوصاً در سالمندان و زنان بعد از یائسگی می تواند به کاهش خطر ابتلاء به پوکی استخوان کمک نماید.
خواص آرام بخش و کمک به خواب بهتر
دم کرده شوید به عنوان یک آرام بخش طبیعی شناخته شده است که در پایین آوردن استرس، اضطراب و بی خوابی نقش مؤثری دارد و مصرف یک فنجان چای شوید پیش از خواب می تواند به بهبود کیفیت خواب و کاهش خستگی های ذهنی کمک نماید.
سلامت قلب و تنظیم فشار خون
شوید به علت داشتن پتاسیم و آنتی اکسیدان ها به تنظیم فشار خون و سلامت قلب کمک می نماید. پتاسیم موجود در شوید به تعادل الکترولیت ها کمک کرده و در پایین آوردن فشار خون مؤثر است. آنتی اکسیدان های آن نیز از لطمه به رگ های خونی جلوگیری می کنند.
کاربردهای موضعی و سنتی شوید
در طب سنتی، تخم شوید به عنوان دارویی مؤثر برای تسکین دل درد نوزادان و کاهش کولیک مورد استفاده قرار می گیرد و همین طور روغن شوید بصورت موضعی برای کاهش دردهای عضلانی و مفصلی به کار می آید. استفاده از شوید در ماسکهای زیبایی نیز برای بهبود سلامت پوست رایج است. بااینکه شوید گیاهی بی ضرر است، مصرف زیاد آن می تواند در بعضی افراد موجب کاهش فشار خون یا تحریک معده شود و همین طور زنان حامله بهتر است قبل از مصرف مقدار زیاد یا استفاده از اسانس شوید با پزشک مشورت کنند.
خواص روغن شوید چیست؟
روغن شوید نیز مانند همه انواع کاربردهای شوید، یکی از مفیدترین مواد مؤثر در سلامتی ما است. این روغن نیز خواص مشابهی همچون خاصیت ضد نفخ، ضدعفونی کننده، شیر آور، تسهیل کننده گوارش و ضد اسپاسم دارد و این خواص روغن شوید آنرا به بهترین داروی شفابخش برای درمان بیماری های مختلفی مانند عفونت های قارچی، کولیک نوزادان و اختلالات گوارشی تبدیل نموده است.
مهم ترین خاصیت روغن شوید، خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی آنست که می تواند سبب کاهش و تسکین عفونت شود و از آن بصورت موضعی و خوراکی استفاده می نمایند. برای عفونت های شدید قارچی می توانید از خواص روغن شوید استفاده کنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳