اپتیک optlab

مصرف غذاهای پرچرب در تابستان به حداقل برسد

مصرف غذاهای پرچرب در تابستان به حداقل برسد به گزارش اپتیک، یک متخصص رژیم درمانی اظهار داشت: در فصل تابستان، مصرف غذاهای پُرانرژی و پُرچرب باید به حداقل برسد.


به گزارش اپتیک به نقل از مهر، منصور رضایی اضافه کرد: در گرما تعریق افزایش پیدا کرده و احساس احتیاج به آب بیشتر می شود. اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد گرفتار ضعف، سستی، بی حالی و کاهش آستانه تحمل و توجه می شود. وی ضمن اشاره به این که در هوای گرم نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامین ها بیشتر می شود خاطرنشان کرد: با گرم تر شدن هوا افراد باید از لبنیات و گوشت های کم چرب استفاده نمایند. رضایی با اشاره به اینکه میوه و سبزی تازه فصل غنی از آب، املاح، ویتامین ها و فیبر هستند، مصرف آنها را برای رفع نیاز بدن سفارش کرد. این متخصص علوم تغذیه اضافه کرد: در کنار مصرف میوه ها، مصرف غذاهای پروتئینی گیاهی (دانه ها، مغزها، حبوبات و آجیل ها) و پروتیین های حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات سبب افزایش توان جسمی افراد می شود. وی تصریح کرد: در فصل تابستان و گرما نباید غذاهای پرانرژی و پرچرب استفاده گردد و مصرف غذاهای فرآوری شده که نمک پنهان دارد، باید به حداقل برسد. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در تابستان محدود کرد و بیشتر از آجیل خام بیشتر استفاده نمود. رضایی اضافه کرد: سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی، سبب کاهش ارزش غذایی آنها می شود. به نقل از ایشان، نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، شیرینی های طبیعی (عسل، کشمش، مویز) و میوه های شیرین (مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس) زیاده روی کرد. این متخصص تغذیه اضافه کرد: در تابستان باید از مصرف افراطی گوشت قرمز به علت داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین هم با حداکثر تنوع و حداقل مقدار مصرف شوند. رضایی تصریح کرد: با گرم شدن هوا به تدریج نیاز بدن به کالری کم می شود و باید از مصرف غذاهای با چربی و انرژی بالا پرهیز کرد. ازاین رو باید غذاهایی مانند فسنجان، گردو و کنجد در این فصل کمتر مصرف شود. وی سفارش کرد: در فصل تابستان بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده گردد. رضایی، غذاهای پختنی و آب پز را همچون غذاهای مناسب فصل گرما برشمرد و سفارش کرد که در این فصل کمتر از کباب و یا غذاهای سرخ شده استفاده شوند. وی، آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، کمی حبوبات و گوشت، کمی ترشی (غوره، آب غوره، آب لیمو، لیمو و نارنج) بخصوص سوپ جو و آش جو را به علت خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید دانست و آنها را از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن عنوان نمود. این متخصص تغذیه، مصرف مرکبات و میوه های ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید دانست. وی، مصرف سالادها (مثل کاهو و خیار) را در تابستان مفید برشمرد و تصریح کرد که بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی به جای سس های کارخانه ای بهره برد و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه سس دلخواه خویش را تهیه کنید.

1404/05/18
10:34:31
5.0 / 5
14
تگهای خبر: پزشك , تغذیه , دانش , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک - اپتیک، وضوح دید، کیفیت زندگی. دنیا رو واضح تر و زیباتر ببینید