مصرف غذاهای پرچرب در تابستان به حداقل برسد
به گزارش اپتیک، یک متخصص رژیم درمانی اظهار داشت: در فصل تابستان، مصرف غذاهای پُرانرژی و پُرچرب باید به حداقل برسد.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر، منصور رضایی اضافه کرد: در گرما تعریق افزایش پیدا کرده و احساس احتیاج به آب بیشتر می شود. اگر آب و املاح از دست رفته بر اثر تعریق جبران نشود، فرد گرفتار ضعف، سستی، بی حالی و کاهش آستانه تحمل و توجه می شود. وی ضمن اشاره به این که در هوای گرم نیاز افراد به کالری کمتر و به آب، املاح و ویتامین ها بیشتر می شود خاطرنشان کرد: با گرم تر شدن هوا افراد باید از لبنیات و گوشت های کم چرب استفاده نمایند. رضایی با اشاره به اینکه میوه و سبزی تازه فصل غنی از آب، املاح، ویتامین ها و فیبر هستند، مصرف آنها را برای رفع نیاز بدن سفارش کرد. این متخصص علوم تغذیه اضافه کرد: در کنار مصرف میوه ها، مصرف غذاهای پروتئینی گیاهی (دانه ها، مغزها، حبوبات و آجیل ها) و پروتیین های حیوانی کم چرب مثل تخم مرغ و لبنیات سبب افزایش توان جسمی افراد می شود. وی تصریح کرد: در فصل تابستان و گرما نباید غذاهای پرانرژی و پرچرب استفاده گردد و مصرف غذاهای فرآوری شده که نمک پنهان دارد، باید به حداقل برسد. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مصرف نمک، غذاهای شور و تنقلاتی مانند چیپس شور و آجیل شور را باید در تابستان محدود کرد و بیشتر از آجیل خام بیشتر استفاده نمود. رضایی اضافه کرد: سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی، سبب کاهش ارزش غذایی آنها می شود. به نقل از ایشان، نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، شیرینی های طبیعی (عسل، کشمش، مویز) و میوه های شیرین (مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس) زیاده روی کرد. این متخصص تغذیه اضافه کرد: در تابستان باید از مصرف افراطی گوشت قرمز به علت داشتن انرژی، کلسترول و چربی زیاد پرهیز کرد و گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین هم با حداکثر تنوع و حداقل مقدار مصرف شوند. رضایی تصریح کرد: با گرم شدن هوا به تدریج نیاز بدن به کالری کم می شود و باید از مصرف غذاهای با چربی و انرژی بالا پرهیز کرد. ازاین رو باید غذاهایی مانند فسنجان، گردو و کنجد در این فصل کمتر مصرف شود. وی سفارش کرد: در فصل تابستان بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز)، گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج استفاده گردد. رضایی، غذاهای پختنی و آب پز را همچون غذاهای مناسب فصل گرما برشمرد و سفارش کرد که در این فصل کمتر از کباب و یا غذاهای سرخ شده استفاده شوند. وی، آش، سوپ، خورش سبزیجات حاوی سبزی سرخ نشده، کمی حبوبات و گوشت، کمی ترشی (غوره، آب غوره، آب لیمو، لیمو و نارنج) بخصوص سوپ جو و آش جو را به علت خنک بودن در فصل گرما بسیار مفید دانست و آنها را از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن عنوان نمود. این متخصص تغذیه، مصرف مرکبات و میوه های ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، شاه توت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپ فروت را در فصل گرما برای بدن بسیار مفید دانست. وی، مصرف سالادها (مثل کاهو و خیار) را در تابستان مفید برشمرد و تصریح کرد که بهتر است برای چاشنی سالاد از سس خانگی به جای سس های کارخانه ای بهره برد و از ترکیب ماست، روغن زیتون، آب لیمو یا آب نارنج و اندکی نمک و فلفل سیاه سس دلخواه خویش را تهیه کنید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵