میوه کوچکی که علاج چند بیماری است
به گزارش اپتیک، با شروع فصل پاییز و فراوان شدن میوه های تازه، نارنگی به یکی از محبوب ترین انتخاب ها تبدیل گشته است؛ میوه ای کوچک، خوش طعم و آبدار که نه تنها انرژی بخش است، بلکه خواص درمانی شگفت انگیزی دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، در ایام پاییزی که بازار میوه های تازه و خوش طعم رونق می گیرد، نارنگی یکی از محبوب ترین انتخاب ها است و این میوه کوچک، خوش طعم و آبدار، نه تنها انرژی بخش است بلکه خواص درمانی مختلفی هم دارد که دانشمندان و کارشناسان تغذیه بر آن تاکید دارند.
سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها
یکی از برجسته ترین خاصیت های نارنگی، میزان بالای ویتامین C آنست. این ویتامین، نقش حیاتی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و می تواند بدن را در مقابل سرماخوردگی ها و عفونت ها مقاوم کند. همینطور ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که سلول ها را در مقابل لطمه های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند و روند پیری پوست را کند می کند.
تقویت قلب و سلامت عروق با نارنگی
مطالعات مختلف نشان داده است مصرف منظم نارنگی می تواند به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک کرده و فشار خون را متعادل نگه دارد و فلاونوئیدها و پتاسیم موجود در نارنگی به حفظ سلامت قلب و عروق کمک می کنند و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را کم می کنند. نارنگی دارای فیبر غذایی بالاست که عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد و یبوست را می کاهد، همینطور این میوه کم کالری و سرشار از آب است، ازاین رو می تواند به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، احساس سیری بدهد و با این حال انرژی لازم بدن را تامین کند. ویتامین A موجود در نارنگی و ترکیبات کاروتنوئیدی آن اهمیت بالای ی در سلامت چشم ها دارد. مصرف منظم نارنگی می تواند به جلوگیری از مشکلات بینایی مانند خشکی چشم و شب کوری کمک نماید. علاوه بر ویتامین ها و مواد معدنی، نارنگی حاوی ترکیباتی است که اثرات ضد التهابی دارند. این ترکیبات می توانند التهاب های مزمن را کاهش داده و از بروز برخی سرطان ها پیشگیری کنند و مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم مرکبات مانند نارنگی ممکنست خطر ابتلاء به سرطان های دستگاه گوارش و پوست را کم کند.
نارنگی میوه بسیار خوشمزه پاییزی است که فواید و خواص بی نظیری را دارد و از خواص نارنگی می توان به درمان انواع بیماریها و فواید آن در حاملگی اشاره نمود. خواص نارنگی بسیار بی نظیر است. نارنگی ۱۰۰ نوع بیماری را درمان می کند و پوست آن هم برای درمان و سلامت بدن بسیار مؤثر است. نارنگی زیبایی پوست و مو را تضمین می نماید. میوه پرخاصیت نارنگی سرد و تر، مفرح قلب، رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهیب معده و کبد است، میوه ای که مسکن اعصاب است و برای کلیه بیماران مفید می باشد. اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند دانه نارنگی بخورید. نارنگی، این میوه پاییزی چسبندگی پلاکت های خون را معالجه می کند، بنابراین تصلب شرایین، ورم جدار عروق و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می بخشد. این میوه خوشمزه منبع غنی بتاکاروتن است و دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای جلوگیری از سرطان مفیدست و به سبب داشتن فسفر زیاد و ویتامین های فراوان، موجب تقویت حافظه و هوش می شود و برای رفع بی اشتهایی و کاهش گرمای غریزی بدن هم مفید است؛ ولی اینها تنها قسمتی از خواص و فواید نارنگی است.
نارنگی برای ممانعت از دیابت
بعضی از محققان دانشگاه غربی انتاریو باور دارند که نارنگی منبع کاملی از ترکیبات فلانوییدی به نام نوبیلتین است. این عنصر موجب سوزاندن چربی و ممانعت از تولید چربی می شود. بنابراین، می تواند از بیماری ناشی از چاقی، مانند دیابت نوع ۲ جلوگیری نماید.
نارنگی برای ممانعت از سکته
همانطور که در بالا اشاره شد، نارنگی حاوی مقدار زیادی پتاسیم است. پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون جلوگیری نماید و مطالعه ای بر روی بالاتر از ۶۹ هزار نفر انجام شده است؛ نتیجه این بود افرادی که نارنگی مصرف می کنند، ۱۹ درصد کمتر در خطر ابتلاء به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.
نارنگی برای صیانت از بدن در مقابل اضافه وزن و چاقی
اگر می خواهید وزن بدن خویش را کاهش دهید و یک رژیم غذایی خوب داشته باشید، خوردن نارنگی یکی از بهترین انتخاب ها است، برای اینکه این میوه، مانند دیگر میوه ها، حاوی مقدار زیادی فیبر است. علاوه بر آن، نارنگی حاوی ویتامینی است که از تولید کورتیزول جلوگیری می کند؛ هورمونی است که می تواند موجب استرس شود و می تواند بدن شما را تشویق کند تا چربی را ذخیره کند. ویتامین C که در نارنگی موجود است هم سیستم ایمنی بدن شما را بهبود خواهد بخشید. با بهره گیری از نارنگی، احتمال ابتلاء به بیماریهای مختلفی مثل سرماخوردگی، آنفولانزا، تب و سایر علایم کاهش پیدا می کند. ازاین رو اگر می خواهید تمام مدت سالم بمانید، مصرف نارنگی بهترین راه برای رسیدن به آنست.
به طور خلاصه این ویتامین، نقش حیاتی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد و می تواند بدن را در مقابل سرماخوردگی ها و عفونت ها مقاوم کند. این عنصر سبب سوزاندن چربی و جلوگیری از تولید چربی می شود. پتاسیم می تواند از بیماری هایی مثل لخته شدن خون پیشگیری کند و مطالعه ای بر روی بالاتر از ۶۹ هزار نفر انجام شده است؛ نتیجه این بود افرادی که نارنگی مصرف می کنند، ۱۹ درصد کمتر در خطر ابتلاء به این بیماری مانند لخته شدن خون قرار دارند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۴