چند سفارش تغذیه ای در آستانه شب یلدا
اپتیک: عضو هیأت علمی گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بر انتخاب هوشمندانه مواد غذایی برای دورهمی های شب یلدا و پرهیز از مصرف تنقلات پرقند و پرنمک تأکید نمود.
به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، دکتر نجمه حجازی - عضو هیأت علمی گروه تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه شب یلدا بعنوان آئینی دیرینه از تاریخ کهن ایرانی به ما رسیده است، اظهار داشت: فرهنگ غذایی تاریخی شب یلدا از دیر باز همراه با مواد غذایی سالم و انرژی بخش برای ورود به فصل سرما بوده است که در سالیان اخیر شاهد تغییراتی دراین خصوص بوده ایم.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز میوه هایی مانند انار، خرمالو، هندوانه و نارنگی را بعنوان منابعی غنی از آنتی اکسیدان و انتخاب هایی مناسب برای دورهمی های شب یلدا عنوان نمود که با رعایت اصل تعادل در مصرف، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
او اضافه کرد: در سالیان اخیر شاهد این هستیم که آجیل های سنتی ایرانی مانند گندم برشته، برنجک و مغزهای روغنی، جای خودرا به تنقلات صنعتی حاوی قند و نمک بالا داده؛ این در حالیست که تعدد استفاده از این محصولات در شب یلدا، می تواند سلامت افراد خصوصاً برخی گروههای بیماران را تهدید کند.
حجازی با سفارش به انتخاب مغزها و آجیل های خام بجای شور برای بیماران قلبی_عروقی و مبتلایان به فشارخون بالا اضافه کرد: همین طور به بیماران کلیوی سفارش می شود به سبب وجود فسفر و نمک در آجیل ها، تنها به میزان مجاز و برمبنای مقدار سفارش شده در رژیم غذایی فردی در دورهمی های شب یلدا از این مواد غذایی بهره گیرند.
پرهیز از مصرف مقادیر زیاد محصولات حاوی قند و یا دارای شاخص گلایسمی بالا مانند هندوانه به افراد دچار دیابت و پیش دیابت، دیگر سفارش این متخصص تغذیه بود.
او در بخش دیگری از صحبت های خود به شرایط جوی فعلی اغلب استانهای کشور در ایام اخیر اشاره نمود که با کاهش محسوس دما مواجه هستیم و اظهار داشت: استفاده از دمنوش های گرم بدون قند، همچون انتخاب های مناسب برای دورهمی های شب یلدا است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز، آش های سنتی ایرانی و سوپ های حاوی سبزیجات را دیگر انتخاب های سالم برای وعده شام در شب یلدا عنوان نمود که می تواند با حفظ سلامت، خاطره ای شیرین از این شب را به یادگار بگذارد.
به اجمال، به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، دکتر نجمه حجازی - عضو هیات علمی گروه تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ضمن اشاره به این که شب یلدا به عنوان آئینی دیرینه از تاریخ کهن ایرانی به ما رسیده است، عنوان کرد: فرهنگ غذایی تاریخی شب یلدا از دیر باز همراه با مواد غذایی سالم و انرژی بخش برای ورود به فصل سرما بوده است که در سالیان اخیر شاهد تغییراتی دراین خصوص بوده ایم. حجازی با سفارش به انتخاب مغزها و آجیل های خام بجای شور برای بیماران قلبی_عروقی و مبتلایان به فشارخون بالا افزود: همچنین به بیماران کلیوی سفارش می شود به جهت وجود فسفر و نمک در آجیل ها، تنها به میزان مجاز و برمبنای مقدار سفارش شده در رژیم غذایی فردی در دورهمی های شب یلدا از این مواد غذایی بهره گیرند.
منبع: اپتیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲