اپتیک optlab

افرادی كه نباید خون اهدا كنند

افرادی كه نباید خون اهدا كنند اپتیك: تهران- رییس شبكه هپاتیت ایران و مشاور سازمان انتقال خون سفارش كرد كه افراد با سابقه رفتارهای پرخطر یا با سابقه هپاتیت B و C در خانواده، از اهدای خون خودداری كنند.


به گزارش روز یكشنبه ایرنا از شبكه هپاتیت كشور، دكتر سید موید علویان اضافه كرد: هم اكنون خون های اهدایی و فرآورده های آن بی خطر بوده و در 20 سال اخیر فعالیت های سازمان انتقال خون در جهت انتخاب اهدای سالم، انجام تست های غربالگری دقیق و حذف افراد پرخطر از مقوله اهدای خون، سبب كاهش هپاتیت B و C در جامعه ما شده است.
وی ادامه داد: واكسیناسیون هپاتیت B در اهداكنندگان مستمر، اقدامی موثر در كاهش هپاتیت B بشمار می رود. راه های انتقال هپاتیت B در ایران بیشتر در افراد با سابقه فامیلی خصوصا با استفاده از مادر به نوزاد، حجامت و خالكوبی غیر بهداشتی و افراد با سابقه رفتارهای پرخطر می باشد در صورتیكه هپاتیت C بیشتر در معتادان تزریقی دیده می گردد.
رئیس شبكه هپاتیت كشور به همه ایرانی ها سفارش كرد كه یكبار آزمایش هپاتیت B را انجام دهند تا افراد در معرض خطر از لحاظ هپاتیت B و C بررسی شوند.در حال حاضر 1.5 میلیون نفر ایرانی ناقل ویروس هپاتیت B و 350 هزار نفر ناقل ویروس هپاتیت C هستند.
علویان خاطرنشان كرد: برنامه های وزارت بهداشت در چندین سال اخیر در غربالگری خانم های آبستن جهت هپاتیت B، تلقیح واكسن به تمامی نوزادان و تزریق آمپول ایمونوگلوبولین به نوزادان مادران مبتلا سبب شده تا میزان موارد جدید مبتلا شدن در جامعه ایرانی به طور جدی كاهش یابد.
وی اضافه كرد: مشكلی كه امروز با آن مواجه هستیم كمبود آمپول ایمونوگلوبولین در چند ماه اخیر دركشور بوده كه سبب سرگردانی و نگرانی مادران آبستن مبتلا و صدمه به برنامه كنترل هپاتیت در كشور شده است.
رئیس شبكه هپاتیت ایران تاكید نمودند بدون شك هزینه تهیه این دارو بسیار پایین تر از هزینه های كنترل هپاتیت B است كه بر
بیمار و كشور تحمیل می گردد.
هپاتیت به مفهوم التهاب در پارانشیم كبد است و به دلایل مختلفی می تواند تولید شود كه برخی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی كه تولید هپاتیت می كنند می توان به افراط در مصرف الكل، اثر برخی داروها، آلودگی به باكتری و هم چنین ویروس اشاره نمود. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت كبدی می گردد.
عامل بیماری هپاتیت یك ویروس می باشد و در ابتدا می تواند مثل یك سرماخوردگی بروز نماید؛ ولی بیماری مزمن هپاتیت 'C' بر عكس سرماخوردگی معمولی به علت از كار افتادن كبد و مشكل بودن درمان می تواند حیات بیمار را تهدید كند.
بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علائمی ندارد. بعضی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان می دهند از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی كبدی بروز می كند كه شامل تورم شكم، اندامها، یرقان و خونریزی های گوارشی و … است.
از 15 اردیبهشت ماه تا 21 اردیبهشت در كشور ما، هفته سلامت گوارش نامگذاری شده كه تاكید امسال این هفته بر بیمارهای هپاتیت های ویروسی B و C است.
علمی (1) ** 1201 **1440


1397/02/17
12:38:16
5.0 / 5
4641
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۱
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک