انجام خدمات مشاوره ایدز در هشت هزار پایگاه
به گزارش اپتیك رئیس اداره كنترل ایدز و بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بر ضرورت پیشگیری و كنترل ایدز تصریح كرد و اظهار داشت: نزدیك به هشت هزار پایگاه در اقصی نقاط كشور خدمات مشاوره ای و تست مجانی بیماری ایدز را انجام می دهند.
دكتر پروین افسر كازرونی امروز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: بخشی از این اقدام در مراكز بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت انجام می گردد و بخش دیگری هم از جانب مجموعه هایی مانند سازمان بهزیستی، سازمان زندان ها، شهرداری ها و سازمان های مردم نهاد در حال انجام می باشد.
وی تصریح كرد: دست اندركاران این حوزه با انجام اقداماتی مانند عرضه آمورش های لازم، دسترسی به تست های سریع تشخیص بیماری در تلاش هستند تا بیماری یابی در زمان كوتاهتری صورت گیرد.
افسر كازرونی اضافه كرد: علاوه بر هشت هزار پایگاه مشاوره و تست بیماری ایدر، بیشتر از 200 مركز مشاوره بیماری های رفتاری در كشور راه اندازی شده تا تشخیص، مراقبت و درمان بیماری ایدز بهتر صورت گیرد.
رئیس اداره كنترل ایدز و بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اضافه كرد: در این مراكز، آموزش، مشاوره، تشخیص و در صورت ابتلا، مراقبت و درمان به صورت كامل و مجانی انجام می گردد.
وی به تدوین برنامه چهارم كنترل و پبشگیری بیماری ایدز اشاره نمود و اظهار داشت: این برنامه استراتژیك با مشاركت بیشتر از 20 وزارتخانه و سازمان و بخش های مختلف در حال انجام می باشد.
افسر كازرونی اضافه كرد: این برنامه 11 راهكار برای كنترل بیماری ایدز از جمله، آموزش و اطلاع رسانی، مراقبت و درمان، پیشگیری، مشاور و تشخیص، حمایت مبتلایان، تشخیص عفونت های آمیزشی و برنامه كاهش صدمه در مصرف كنندگان تزریقی و افرادی كه رفتار پرخطر، در دست اجرا دارد.
وی اضافه كرد: یكی از بخش هایی كه برای پیشگیری و كنترل بیماری به ما كمك موثری انجام می دهند، سازمان های مردم نهاد هستند. این مجموعه ها در ارتباط مستقیم با گروه ها و جمعیت مورد هدف برنامه پیشگیری و كنترل ایدز قرار دارند و نقش موثری برای رسیدن به این هدف دارند.
وی با اشاره به اینكه سازمان های مردم نهاد در دل جامعه فعالیت می نمایند بنابراین مشاركت آنها می تواند به پیشگیری و كنترل بیماری كمك نماید، اظهار داشت: این مجموعه ها در زمینه هایی مانند اطلاع رسانی، آموزش، مشاركت در ترغیب افراد به انجام تست و مشاركت در حیطه پشتیبانی از افراد مبتلا به خصوص مادران و كودكان، می توانند نقش بسیار موثری داشته باشند.
** انتقال ایدز با استفاده از روابط جنسی روبه افزایش است
وی به كاهش شیوع بیماری ایدز در میان معتادان تزریقی اشاره نمود و اظهار داشت: موارد ابتلای جدید بیشتر با استفاده از انتقال جنسی بوده و این راه انتقال در كشور در حال افزایش می باشد.
رئیس اداره كنترل ایدز و بیماری های آمیزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی افزود: اگر آموزش و پیشگیری صورت گیرد، به خوبی می توان این راه انتقال بیماری را كنترل كرد.
وی اضافه كرد: اپیدمی موج دوم بیماری ایدز با استفاده از گروه معتادان تزریقی بود كه با برنامه های گسترده ای كه از سال 82 به اجرا درآمده موفق به پیشگیری و كنترل بیماری از این طریق شدیم.
افسركازرونی افزود: نباید فراموش نماییم، افرادی كه سابقه مصرف تزریق مواد داشته اند و روش مصرف را تغییر داده یا حتی به طور كامل، اعتیاد را ترك نمودند، باید بدانند كه در زمان تزریق امكان دارد مبتلا به بیماری شده باشند و این افراد برای آزمایش و اطلاع از وضعیت خود به مراكز مشاوره رجوع نمایند.
افسر كازرونی افزود: مصرف مواد محرك مصرف در شیوع رفتار پرخطر جنسی خیلی تاثیر دارد و می تواند سبب افزایش مبتلا شدن به اچ آی وی شود، بنابراین باید آموزش و اطلاع رسانی در این زمینه هم در دستور كار دست اندركاران قرار گیرد.
علمی ** 1201 **1440
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب