اپتیک optlab
زالی در نشست خبری عنوان كرد؛

طلب ۸۷۰ میلیاردی بیمارستان ها از بیمه ها

طلب ۸۷۰ میلیاردی بیمارستان ها از بیمه ها اپتیك: رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در نخستین جلسه خبری بعد از انتصاب، به تشریح برنامه ها و سیاست های دانشگاه در حوزه سلامت پرداخت.


به گزارش اپتیك به نقل از مهر، علی رضا زالی، بامداد سه شنبه در نشست خبری، اظهار داشت: هفت درصد جمعیت كشور از خدمات سلامت دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برخوردار می باشند. وی ادامه داد: پنج میلیون و هفتصد هزار نفر از جمعیت كشور تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی قرار دارند كه این جمعیت در استان تهران سهم ۴۰.۵ درصدی و در شهر تهران به پوشش ۴۶.۵ درصدی می رسد. زالی با اشاره به وجود ۱۲ دانشكده زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، اظهار داشت: ۲۰ بیمارستان داریم كه ۱۲ بیمارستان كاملا آموزشی و ۸ بیمارستان، درمانی هستند. وی افزود: به صورت كلی ۷۵ بیمارستان دولتی، خیریه، خصوصی و عمومی در محدوده دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی قرار دارند. زالی اظهار داشت: یك میلیون و ۳۰۰ هزار نفر دریافت كننده خدمات بهداشت حرفه ای دانشگاه هستند كه ۱۵ درصد سهم جمعیت كارگری كشور را شامل می شود. رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، به وجود ۳۸۰۰ مدرسه با ۹۰۰ هزار دانش آموز تحت پوشش دانشگاه اشاره نمود و اضافه كرد: ۴۶۰ كارخانه تولید مواد غذایی به همراه ۱۸۸ كارگاه تولید مواد غذایی، تحت پوشش دانشگاه هستند. زالی به وجود ۹۰۰ مركز درمان سرپایی معتادان و ۷۰۰ عطاری اشاره نمود و اظهار داشت: ۳۵ كارخانه تولیدی آرایشی بهداشتی و دارویی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی قرار دارد. او همینطور به استقرار ۱۸۰۰ داروخانه در محدوده دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اشاره نمود و اضافه كرد: حجم نظارت دانشگاه بسیار گسترده است. رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در ادامه نشست خبری به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی این دانشگاه اشاره نمود و اظهار داشت: تابحال ۲۳۰ هزار بستری بیمارستانی و ۲۴۰ هزار عمل جراحی در بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه انجام شده است.
وی با اشاره به وجود ۳۵ پایگاه بهداشتی، ۱۲۶ خانه بهداشت و هشت شبكه بهداشتی كه تحت پوشش دانشگاه هستند، اضافه كرد: ضریب اشغال تخت و بیمارستانی دانشگاه ۸۱.۶ درصد است و مجموع تخت های مصوب دانشگاه ۴۲۰۰ تخت بیمارستانی است كه هم اكنون بالغ بر ۵ هزار تخت بیمارستانی در زیرمجموعه این دانشگاه فعال است.
زالی به راه اندازی بیمارستان هزار تختخوابی در شرق تهران اشاره نمود و اظهار داشت: این دانشگاه توانسته برای نخستین بار با مصوبه شورای اقتصاد و استفاده از ظرفیت فاینانس بتواند این بیمارستان هزار تختخوابی را راه اندازی كند.
وی با اشاره به اینكه بالغ بر ۸۶۰۰ متر مربع پروژه بهداشتی در دست راه اندازی داریم، اضافه كرد: ۹۰ درصد این پروژه ها تا آخر سال به بهره برداری می رسد.
زالی یكی از اشكالات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی را نداشتن پردیس دانشگاهی عنوان نمود و اظهار داشت: ما ۱۷ خوابگاه داریم كه ۳۲۰۰ دانشجو در این خوابگاه ها مستقر هستند كه با عنایت به پراكندگی این خوابگاه ها در اقصی نقاط تهران مشكلات گوناگونی به لحاظ مالی برای دانشگاه بوجود آورده است.
وی افزود: از همین رو سعی كردیم با كمك سازمان مدیریت و برنامه ریزی و مساعدت وزیر بهداشت پردیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی را راه اندازی نماییم.
زالی توضیح داد: هم اكنون مشغول رایزنی با وزارت دفاع برای خریداری این فضا هستیم كه امیدواریم بتوانیم در دهه فجر شاهد عملیات تبادل مبایعه نامه این پردیس میان دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی و وزارت دفاع باشیم.
وی با اشاره به انحراف ۴۹۰ نفری پذیرش دانشجو در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: این وضعیت سبب شد كه فقط در ترم اول ۱۸ میلیارد تومان بار مالی برای این دانشگاه ایجاد شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: تا آخر سال ۹۷ این دانشگاه در برنامه های آموزشی با ۱۰۵ میلیارد تومان كسری مواجه بوده است كه پیشبینی می نماییم این عدد تا آخر سال ۹۸ به ۱۷۰ میلیارد و اختتام سال ۹۹ به ۲۵۰ میلیارد تومان كسری آموزشی برسد.
زالی در ادامه به بودجه های بهداشت و درمان دانشگاه اشاره نمود و اضافه كرد: بودجه های بهداشتی و درمانی سال ۹۸ كه دولت و مجلس برای ما مصوب كرده است، ۸۳۰ میلیارد تومان بوده است كه البته آنچه را كه تابحال به دست دانشگاه رسیده با بودجه ابلاغی متفاوت است.
وی با بیان اینكه تا اختتام شهریور ۹۸، دانشگاه گرفتار ۹۹۰ میلیارد تومان كسری قطعی بوده است، اضافه كرد: ۲۳۰ میلیارد آن مربوط به مطالبات پرسنل، ۱۸۰ میلیارد مطالبات پیمانكاران، ۳۶۰ میلیارد مطالبات شركت های پخش و توزیع دارو و... بوده است.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، مطالبات این دانشگاه از بیمه ها ۸۷۰ میلیارد تومان است كه عموما بیمه تامین اجتماعی و بیمه سلامت را شامل می شود.
زالی تصریح كرد: این مطالبات مربوط به دو و نیم سال گذشته بوده است.
وی با بیان اینكه برای دانشگاه رقم ۱۳۹۰ میلیارد تومان درآمد را پیشبینی كرده اند، اضافه كرد: ما تابحال فقط توانسته ایم ۵۶۰ میلیارد كسب نماییم چون بخش زیادی از درآمد ما موكول به تامین مطالبات از بیمه هاست و متاسفانه گردش نقدینگی بیمه ها مبتلا به اختلال بوده و در نتیجه وضعیت درآمد دانشگاه را با مشكل مواجه كرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی با بیان اینكه ۳۲ درصد پرسنل دانشگاه ردیف بودجه ای ندارند، اضافه كرد: ما نمی توانیم این تعداد نیرو را حذف نماییم برای اینكه هم اكنون نیز با كمبود پرستار و نیروی اتاق عمل و همینطور سایر پرسنل بیمارستانی مواجه هستیم و این در شرایطی است كه فقط ۳۰۰ نفر مجوز جذب نیرو به ما داده اند.
زالی با بیان اینكه ۷۹ درصد پول و اعتبار دانشگاه در سال ۹۶ برای حقوق و مزایای پرسنل هزینه شده است، اضافه كرد: این عدد در سال ۹۷ به ۸۱.۵ درصد و در سال ۹۸ به ۹۲.۵ درصد رسیده است. یعنی اینكه رئیس دانشگاه فقط می تواند با ۷.۵ درصد بودجه ای كه باقی می ماند به ارائه خدمات بپردازد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص اینكه وضعیت ارائه خدمات بیمارستان ها با عنایت به مشكلات نقدینگی چگونه است، اظهار داشت: معدل ارائه خدمات ما در بخش سرپایی، بستری و ارائه خدمات درمانی، تا ۱۵ آبان ۹۸ نسبت به ۸ ماه سال گذشته، ۲۰ درصد رشد داشته است.
زالی اضافه كرد: ما موفق شدیم در حوزه دارو، ۲۵ درصد نسبت به سال ۹۷ صرفه جویی داشته باشیم و سهم متمركز از طرح تحول سلامت نیز با ۳۵ درصد صرفه جویی همراه بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در عین حال، پرداخت نشدن كارانه پرسنل بیمارستان ها را بزرگ ترین چالش پیش روی كادر درمانی دانست و اظهار داشت: پرستار ما ۹ ماه كارانه طلب دارد و پزشك ما كه یك سال قبل خدمتی را عرضه كرده است، هنوز كارانه خودش را نگرفته است.


منبع:

1398/09/12
22:00:13
5.0 / 5
4186
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک