اپتیک optlab
یك فوق تخصص خون عنوان كرد؛

درمان 85 درصد سرطان های كودكان

درمان 85 درصد سرطان های كودكان به گزارش اپتیك استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب كه ۸۵ درصد سرطان های كودكان درمان قطعی دارد، اظهار داشت: شایع ترین سرطان ها در میان كودكان، سرطان خون است.



به گزارش اپتیك به نقل از مهر، حسن ابوالقاسمی، با عنوان این مطلب كه سرطان های كودكان حدود ۲ درصد كل سرطان ها را تشكیل می دهد، اضافه كرد: در ایران سالی ۳۰۰۰ كودك زیر ۱۵ سال مبتلا به سرطان داریم. این آمار حدودا ۱۶ در هر ۱۰۰ هزار كودك زیر ۱۵ سال است، یعنی از هر ۱۰۰ هزار كودك زیر ۱۵ سال، ۱۶ نفر در سال به سرطان مبتلا می شوند.
این فوق تخصص خون و سرطان كودكان، افزود: شایع ترین سرطان ها در میان كودكان سرطان خون است و پس از آن به ترتیب سرطان مغز و سلسله اعصاب مركزی، سرطان های غدد لنفاوی، سرطان های تیغه عصبی، سرطان های كلیه، سرطان های استخوان و سرطان بافت نرم قرار می گیرند.
وی اظهار داشت: ماهیت سرطان های كودكان با سرطان های بزرگسالان متفاوت می باشد و پاسخ به درمان آنها خیلی بهتر از سرطان های بزرگسالان است به صورتی كه امروزه با درمان های به روز و دقیق می توان گفت بیشتر از ۸۵ درصد سرطان های كودكان قطعی و به صورت كامل درمان می شوند.
ابوالقاسمی اضافه كرد: درمان هایی كه امروز برای سرطان كودكان انجام می شود، عمدتاً بر پایه داروهایی است كه بیشتر از ۵۰ سال از كشف آنها می گذرد ولی با مطالعات بالینی و كارآزماییهای بالینی پروتكل ها اصلاح شده و در خلال ۴۰ سال قبل میزان بهبودی قطعی سرطان كودكان از كمتر ۲۰ درصد در گذشته، به بالای ۸۵ درصد هم اكنون رسیده است.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، تصریح كرد: حال اگر مطالعه بر روی داروهای جدید صورت گیرد و در طب اطفال توسعه پیدا كند طبیعتاً احتمال اینكه ما بتوانیم این ۱۵ درصد باقی مانده را هم درمان قطعی نماییم، وجود دارد. اما به خاطر تعداد كم سرطان های كودكان شركت های دارویی بزرگ تمایل زیادی را برای سرمایه گذاری بر روی داروهای حیطه سرطان كودكان ندارند و طبیعتاً سرطان های كودكان باید منتظر بمانند تا دارویی در سرطان بزرگسالان تاثیرش ثابت شود و سپس در كودكان هم مورد آزمایش قرار گیرد و نتایج حاصل از آن اعلام نماید كه آیا می تواند سبب بهبود سرطان های مقاوم به درمان كودكان شود یا نه.
وی اظهار داشت: امروزه آزمایشگاه خیلی به كمك طب سرطان آمده تا افراد با استفاده از داروهای كه روز به روز اختصاصی تر می شوند بتوانند سلول های سرطانی را هدف قرار بدهند و از عوارض داروهای شیمیایی درمانی كه در گذشته وجود داشتند (كه هم سلول های طبیعی و هم سلول های سرطانی را از بین می برند) پیشگیری نمایند و خوشبختانه این علم درحال توسعه است.
این فوق تخصص خون و سرطان كودكان، افزود: در ایران امتیازاتی وجود دارد كه پوشش هزینه های درمان توسط بیمه و دولت و هزینه های باقی مانده توسط موسسات خیریه داخلی از قبیل موسسه خیریه محك تأمین می شود (هزینه هایی از قبیل مخارج رفت و آمد و اقامت آنها و باقی مانده فرانشیزی كه بیمه آنرا پرداخت نمی كند) و این به والدین كمك می نماید كه حتی در مناطق دور افتاد بتوانند به درمان سرطان دسترسی داشته باشند.
وی اضافه كرد: از نكات منفی كه می توان در زمینه سرطان كودكان به آن اشاره نمود وضعیت ثبت كودكان سرطانی است كه خیلی جالب نیست و این ثبتی كه حالا در وزارت بهداشت وجود دارد، پاسخگوی نیاز كودكان و پاسخگوی نیاز محققین و انجمن های خون و سرطان به جهت اینكه بتوانند همیشه یك آمار دقیق و به روز داشته باشند نیست و بنابراین لازم است یك كنسرسیوم بین انجمن خون و سرطان و وزارت بهداشت و موسسه محك تشكیل گردد كه این كنسرسیوم بتواند سامانه ثبت بیمار خوب و دقیقی را در حوضه سرطان كودكان راه اندازی كند.
ابوالقاسمی افزود: از نظر نیروی انسانی حالا در ایران ۱۵۰ نفر نیروی فوق تخصص خون و سرطان كودكان برای این كار به خوبی تربیت شده و در میان همه استان های كشور توزیع شده اند كه می توان گفت شاید غیر از یك یا دو استان در بقیه استان های كشور بین یك تا چند فوق تخصص خون و سرطان كودكان وجود دارد، ازاین رو نیاز نیست كه این كودكان جهت درمان به شهرهای بزرگ مثل تهران بروند و می توانند در نزدیك ترین مركز درمان شوند.
وی اظهار داشت: امروزه امكاناتی از نظر امكانات مولكولی در كشور وجود دارد كه با استفاده از این امكانات مولكولی می شود پیش بینی نمود كه این سرطان چه اندازه شانس برای بهبودی دارد. یكی از نكات خیلی مهم افزایش سطح آگاهی پزشكان و همینطور مردم در جهت تشخیص زود هنگام و بموقع سرطان است كه اگر در طب كودكان زمان تشخیص سرطان خیلی زود (در زمان اولیه) باشد، بیشتر از ۹۵ درصد سرطان كودكان درمان قطعی پیدا می كنند.
این استاد دانشگاه اضافه كرد: لازم است بدون ایجاد نگرانی در خانواده ها علایم اختصاصی سرطان را آموزش داده كه اگر مورد مشكوكی وجود داشته باشد، بتوانیم بیمار را در مراحل پایین شناسایی و درمان نماییم.
وی اظهار داشت: یكی از مشكلاتی كه در این حوزه وجود دارد، طبی به نام طب سنتی است كه ادعا می كند می تواند سرطان را درمان كند و در بسیاری از موارد كه خانواده ها به آنها رجوع می كنند، سبب از دست رفتن زمان طلایی درمان، بالا رفتن شدت بیماری و منجر به پایین آمدن شانس درمان قطعی می شود.
این فوق تخصص خون و سرطان كودكان، اضافه كرد: در مقابل بعضی از سرطان ها در كودكان مثل رتینوبلاستوما كه در ته چشم ایجاد می شود پدر و مادرها می توانند حتی با نور یك موبایل به وجود آن مشكوك شوند و با تشخیص اولیه بیمار را ارجاع دهند و همینطور اگر پزشكان كودكان به صورت دقیق معاینات كودكان را انجام دهند، مشاهده بزرگی غدد لنفاوی و یا لمس توده در شكم و همینطور وجود علایم غیراختصاصی كه در سایر بیماری ها هم وجود دارند، مثل تب بدون علت، درد، دردهای استخوانی، ضعف و كاهش اشتها در كودكان زمانی كه علت واضحی برای آنها پیدا نمی كنند با انجام آزمایشات اختصاصی می توانند سرطان ها را در Stage های پایین تشخیص دهند.

1398/11/27
15:03:46
5.0 / 5
4132
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک