اپتیک optlab

جا ماندن ایران از دیپلماسی واكسن در گردشگری

جا ماندن ایران از دیپلماسی واكسن در گردشگری به گزارش اپتیک با نزدیک شدن فصل سفرهای تابستانی، درحالی که خیلی از کشورها دیپلماسی گردشگری بر پایه واکسن را شروع کرده اند، در ایران برنامه ورود توریستهای خارجی هنوز معلوم نیست و مرزها حدود ۱۵ ماه است که به روی گردشگران بسته مانده.


به گزارش اپتیک به نقل از ایسنا، اتحادیه اروپا که مدت ها است فقط به شهروندان هفت کشور اجازه داده برای تعطیلات یا به علل غیرضروری به ۲۷ کشور عضو این اتحادیه سفر کنند، با نزدیک شدن فصل پرسفر تابستان تصمیم گرفته مرزهایش را به روی مسافران از مبدأ کشورهای کم خطر به لحاظ انتشار ویروس کرونا، باز کند. از طرفی «گواهی دیجیتالی کووید» را برای رفت و آمد گردشگران و شاغلان در میان کشورهای اتحادیه صادر کند.
پیش از این توافق کلی اروپا، خیلی از کشورها که اقتصادشان بر پایه گردشگری می باشد، تصمیم به بازگشایی مرزهای خود به روی گردشگران واکسینه شده و یا از مبدأ کشورهای کم خطر کرونا گرفته بودند؛ امارات متحده عربی، روسیه، یونان، اسپانیا، ایتالیا، قبرس و مالدیو همچون این کشورها هستند. کشورهای آفریقایی همچون کنیا، ماداگاسکار و تانزانیا هم مدت هاست پذیرش گردشگران با دو تست کووید، هنگام ورود و خروج را شروع کرده اند.
در میان کشورها، چین بیشتر از سایرین برای بازگشایی مرزها به روی گردشگران و سفرهای غیرضروری ملاحظه و مقاومت نشان داده است. البته که اقتصاد گردشگری داخلی در چین از رونق و گسترش فراوانی برخوردارست. وزارت حمل و نقل این کشور گزارش کرده که در تعطیلات عید بهاره چینی در سال ۲۰۲۱ حدود ۲۵۰ میلیون نفر در داخل این کشور سفر کرده اند. دولت چین که پیشبینی می کرد بیشتر از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون چینی در آن تعطیلات به سفر روند، از مردم خواست از مسافرت اجتناب کنند. در چین تا کنون نزدیک به ۴۶۷ میلیون دوز واکسن کووید تزریق شده است. دولت این کشور اعلام نموده که روزانه به ۱۴ میلیون نفر واکسن تزریق می کند. سرعت در واکسیناسیون سبب شده در تعطیلات پنج روزه ماه می، همزمان با روز جهانی کارگر، بیشتر از ۲۰۰ میلیون چینی در داخل این کشور سفر کنند.
ترکیه هم درحالی که حدود ۱۴ درصد از جمعیتش را واکسینه کرده، از دیپلماسی گردشگری بر پایه ایمنی واکسن اطلاع داده است. مهدی عباسی ـ کارشناس گردشگری و مدیر پیشین گردشگری منطقه آزاد ارس ـ در اینباره به ایسنا می گوید: با آغاز فصل گردشگری تابستان، وزارت فرهنگ و گردشگری و وزارت امور خارجه ترکیه، تماسهای فشرده و مکرری را با کشورهای گردشگرفرست، همچون روسیه، آلمان و انگلیس با هدف تشریح «الزامات گواهی گردشگری ایمن» شروع کرده است. این اقدام برای نجات صنعت توریسم در ترکیه انجام می شود.
او با استناد به گزارش روزنامه های ترکیه، اظهار می کند: روند واکسیناسیون کارکنان بخش هایی که با گردشگران در ارتباط هستند، تا آخر ماه جاری تمام می شود. واکسیناسیون کارکنان حوزه گردشگری از ۷۰ درصد فراتر رفته است.
عباسی می گوید: نمایندگان حوزه گردشگری ترکیه معتقدند با تکمیل واکسیناسیون کارکنان صنعت توریسم در این کشور، آنها در سطح بین الملل، یک مزیت رقابتی کسب می کنند.
موبررا ارسین ـ رئیس اتحادیه هتلداران ترکیه (TÜROB) ـ هم ضمن اشاره به اینکه مقامات دولتی این کشور تلاش گسترده ای برای گشودن ترافیک گردشگری در سطح بین المللی شروع کرده اند، به یک روزنامه ترک گفته است: آخر واکسیناسیون نیروهای فعال در بخش گردشگری ترکیه، سبب روحیه ای مضاعف برای این بخش خواهد شد. ضمن اینکه ابزار بازاریابی بسیار مهمی برای گردشگری ترکیه در سطح بین المللی به حساب می آید.
ارسین با اشاره به اینکه آنها انتظار دارند در انتها قرنطینه کامل ترکیه، تعداد افراد مبتلا به کرونا در این کشور کاهش پیدا کند، اظهار نمود: از آوریل ۲۰۲۱ واکسیناسیون کامل کارکنان فعال در بخش گردشگری شروع شده است. برنامه واکسیناسیون شامل راهنماهای حرفه ای و همینطور کارمندان شرکتهای هواپیمایی، فرودگاه ها، مراکز اقامتی، آژانس های مسافرتی، رستوران ها، کافه ها، وسایل نقلیه تور و ترانسفر، مراکز تفریحات دریایی، پارک های موضوعی، مراکز برگزاری کنفرانس و مراکز هنری است. برنامه ریزی شده است که واکسیناسیون تمام پرسنل گردشگری در ترکیه تا آخر ماه می به اتمام برسد. واکسیناسیون کارکنان این بخش اطمینان زیادی را در میهمانان داخلی و خارجی به وجود می آورد.
هدیه گورال گور ـ مدیرعامل یک گروه هتلی در ترکیه ـ هم امیدوار است با واکسیناسیون کامل فعالان صنعت توریسم در این کشور، سیگنال های گشایش سفرها از آغاز تابستان دریافت شود. او به یک روزنامه چاپ ترکیه گفته است: ما در تلاش هستیم تا سریعا کار را آغاز نماییم. یونان و اسپانیا مهم ترین رقبای ترکیه هستند، ما از نزدیک وضعیت رقبا را دنبال می نماییم و با شور و اشتیاق در حال مشاهده اقدامات به جای دولت ترکیه در این حوزه هستیم. نقش صنعت توریسم را در کاهش کسری بودجه به نفع اقتصاد ترکیه می دانیم. احیای باردیگر صنعت توریسم بسیار مهم می باشد. کشوری مثل مصر که سهم اندکی در بازار گردشگری داشته و جایگاه چندانی در رزرواسیون سفر و هتل نداشته، حالا توانسته مورد توجه گردشگران اروپایی قرار گیرد، ما می خواهیم با واکسیناسیون و صدور گواهی گردشگری ایمن، خویش را از چنین رقبایی متمایز نماییم.
شکیب آوداگیچ ـ رئیس اتاق بازرگانی استانبول ـ هم با این پیشبینی که با آغاز سفرهای تابستانه به ترکیه، درآمد ماهانه گردشگری در این کشور به ۷.۵ میلیارد دلار می رسد، اظهار داشت: ضروریست برای تسریع در جذب توریستهای خارجی، تعداد مبتلایان کرونا به کمتر از پنج هزار نفر در روز برسد.
او ضمن اشاره به برنامه ترکیه برای جذب ۳۰ میلیون گردشگر، اظهار نمود: حالا و بعد از آخر قرنطینه کامل، اگر اقدامات را رعایت نکنیم، می توانیم با ۴۰ هزار و یا ۵۰ هزار مبتلا به کرونا مواجه شویم. امکان دارد با دشواری هایی روبه رو شویم که فراتر از مشکلات امروز باشد. ازاین رو ما باید با همدلی و تلاش، بر این روند به موثرترین روش غلبه نماییم.
در ایران هم فعالان گردشگری از دولت درخواست کرده بودند واکسیناسیون صنعت توریسم را در اولویت قرار دهد. معاون گردشگری در همین رابطه گفته است: مبحث در اولویت قرار گرفتن واکسیناسیون کرونا ویژه فعالان گردشگری از راه دو مسیر وزارت بهداشت و شرکتهای تولیدکننده واکسن داخلی در حال پیگیری است.
تیموری همینطور گفته که درباره اجازه ورود به اتباع کشورهایی که واکسینه شده اند و به شکلی تهدید و نگرانی برای جامعه ایرانی ایجاد نمی کنند، با وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت و رئیس جمهوری مکاتباتی داشته است.
درخواست برای بازگشایی مرزها به روی گردشگران واکسینه شده از سال قبل مطرح شده، اما هنوز پاسخ مشخصی به آن داده نشده است. ایران همزمان با شیوع ویروس کرونا صدور ویزای توریستی را برای اتباع خارجی متوقف کرده است. فعالان گردشگری می گویند نداشتن برنامه مشخص برای بازگشایی مرزها و ازسرگیری باردیگر صدور ویزا سبب شده خیلی از گردشگران که قبلا قصد سفر به ایران داشتند، مقاصد دیگری را جایگزین کنند.




منبع:

1400/03/01
22:03:43
5.0 / 5
999
تگهای خبر: ایمنی , بازار , بهداشت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک