صنعت دارو بدون تولیدکنندگان مواد اولیه گرفتار مشکل می شود
به گزارش اپتیک، رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: اگر تولیدکنندگان مواد اولیه نبودند، صنعت داروسازی با مشکلات بیشتری مواجه می شد.
به گزارش اپتیک به نقل از مهر، دومین نشست شورای سیاست گذاری فارمکس ۲۰۲۵، عصر شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، در سالن کنفرانس لابراتوار مرجع سازمان غذا و دارو اجرا شد. تولیدکنندگان مواد اولیه ستون صنعت دارویی کشور هستند مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که بازار دارویی کشور در سال قبل حدود ۲۲۰ هزار میلیارد تومان بوده و در طول این مدت بالاتر از ۲.۵ میلیارد دلار واردات مواد اولیه و دارو انجام شده است، اظهار داشت: اگر تولیدکنندگان داخلی مواد اولیه حضور نداشتند، صنعت داروسازی با مشکلات بیشتری مواجه می شد. وی با اشاره به اهمیت نمایشگاه های تخصصی، اضافه کرد: فارمکس ویترین اصلی صنعت مواد اولیه دارویی کشور است و انتظار می رود این رویداد در دوره هفتم، با قدرت و توانمندی بیشتر اجرا شود. بگفته پیرصالحی، هدف از برگزاری این نمایشگاه، نمایش ظرفیتهای صادراتی کشور است. وی با اعلان اینکه در برنامه هفتم توسعه، صادرات دو میلیارد دلاری در عرصه دارو و تجهیزات پزشکی پیش بینی شده است، اظهار داشت: تحقق این هدف نیازمند حمایت عملی از تولید داخل و استفاده کامل از ظرفیتهای ملی و بین المللی است. پیرصالحی تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه های تخصصی باید با رویکرد صادرات محور و نگاه راهبردی همراه باشد تا به مزیت های واقعی برای صنعت منتهی شود. وی اضافه کرد: پشتیبانی از تولید داخل بازهم اولویت ما است و این حمایت، ضامن پایداری صنعت داروسازی کشور خواهد بود. نمایشگاه ها می توانند به حضور پرقدرت در بازارهای جهانی کمک کند فرامرز اختراعی، رییس هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی اظهار داشت: اساس کارکرد شورا، بهره برداری بهتر از رویداد فارمکس است و برگزاری نمایشگاه ها، بهترین فرصت برای گفتگو با یکدیگر است. وی ادامه داد: هرچقدر بتوانیم توانمندی های صنعت را نمایش بدهیم، قدرتمندتر می توانیم در بازارهای جهانی حضور پیدا نماییم. اختراعی اظهار داشت: امسال ۲۰ میلیون دلار تکنولوژی تولید مواد اولیه به شمال آفریقا صادر می نماییم. وی ادامه داد: هنوز بسیاری از مردم و حتی جامعه پزشکی، باور ندارند که مواد دارویی در داخل تولید می شود. آمارهای دارویی باید یکسان باشد شهریار امیدوار، عضو هیات مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی اظهار داشت: یکی از نکات مهم پس از برگزاری هر نمایشگاه، این است که دستاوردهای آن رویداد اطلاع رسانی و گزارش شود. وی ادامه داد: انتظار داریم وقتی راجع به مباحث کمی صحبت می نماییم، اختلاف نظر چندانی وجود نداشته باشد. بطوریکه در عرصه ماده اولیه اختلاف عددی ۵۰ درصدی داشتیم. معیار و فرمول به دست آوردن اعداد و ارقام را باید یکسان ببینیم. امیدواریم امسال حداقل در گفتمان بین سندیکا و سازمان غذا و دارو، به یک عدد برسیم.
فارمکس صحنه زنده نمایش صنعت داروسازی است احمد شیبانی، رییس اسبق سازمان غذا و دارو اظهار داشت: نمایشگاه ها صحنه زنده صنعت تولید هستند و فارمکس هم از این قاعده مستثنی نیست. وی ادامه داد: یکی از بحث های مهم نظام دارویی کشور، خودکفایی است که صنعت ماده اولیه دراین خصوص موفق عمل کرده است. شیبانی اظهار داشت: در صنعت مواد اولیه و بسته بندی دارو، بسیار پیشرفت داشته ایم، بطوریکه سهم بالایی از صادرات دارویی کشور مربوط به مواد اولیه است. توجه به شعار سال در نمایشگاه فارمکس سیدمحمدرضا موسوی، نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی گفت: در دوره های قبل قول دادیم نمایشگاه ها تجمیع شود که درحال حاضر زیرساخت ها اجازه این مهم را نمی دهد. وی ادامه داد: باتوجه به شعار سال که سرمایه گذاری در تولید است، امیدواریم این مهم در نمایشگاه فارمکس دیده شود. موسوی اضافه کرد: کاهش تصدی گری دولت، یکی از اهداف مهم در راستای پیشبرد صنعت داروسازی کشور است که امیدواریم بخش خصوصی تقویت شود. وی اظهار داشت: خبرهای خوشایندی از واگذاری بخش های دولتی بعضاً به گوش می رسد که بلا فاصله عکس چنین اخباری را می شنویم که امکان رقابت در بخش خصوصی را تضعیف می کند. ۴۶ شرکت خارجی در فارمکس هفتم غرفه دارند میثم کریمی، مشاور و مدیر روابط عمومی سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، در دومین نشست شورای سیاست گذاری فارمکس اظهار داشت: امسال ۴۶ شرکت خارجی بصورت مستقل در نمایشگاه غرفه دارند. وی با اشاره به حضور ۵۰۶ شرکت در نمایشگاه فارمکس هفتم اضافه کرد: بخش های ماده اولیه، بسته بندی و تجهیزات دارویی حضور پررنگی در این نمایشگاه دارند. کریمی از برگزاری ۳۰ کارگاه آموزشی و پنل های تخصصی با ۱۲۰ عنوان آموزشی در نمایشگاه امسال آگاهی داد و اظهار داشت: همزمان با هفتمین نمایشگاه بین المللی فارمکس، شاهد چهارمین برنامه جامع بازآموزی انجمن داروسازان ایران خواهیم بود که با همکاری انجمن متخصصین علوم دارویی ایران انجام می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳