به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر معصومه ثابت كسائی روز یكشنبه در نشست خبری به مناسبت سیزدهمین كنگره انجمن بررسی و مطالعه درد ایران اظهار نمود: مطالعه بالینی نشان داده است كه انواع مختلف سردردها در شهرهای بزرگ نسبت به روستاها شیوع دارند و این مساله به علت تفاوت در نوع زندگی و تفاوت مشغله هایی است كه بین ساكنان این مناطق وجود دارد.
وی اضافه كرد: به طور كلی در مجامع مختلف، دردها متفاوت هستند؛ دردهایی كه در كشورهای درحال توسعه وجود دارد شاید در كشورهای اروپایی كمتر دیده شود. از این رو باید بومی سازی درد در كشور انجام شود تا تشخیص و درمان بر مبنای مشكلات موجود در جامعه صورت گیرد.
كسائی اظهار نمود: دردهای جسمی و روانی تفكیك ناپذیرند و در موارد متعددی دردهای جسمی ریشه در مشكلات اجتماعی و روانی دارند؛ بنابراین است كه خیلی از دردهای مزمن با داروهای آرامش بخش تسكین می یابند.
دكتر جلال زرین قلم دبیر انجمن بررسی و مطالعه درد ایران و دبیر كنگره سیزدهم این انجمن هم در مورد اهداف و برنامه های كنگره اظهار نمود: این كنگره در ایام دهم تا دوازدهم آبان ماه با حضور متخصصان داخلی و هفت میهمان از كشورهای آلمان، آمریكا و كانادا در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می گردد.
وی اضافه كرد: 270 مقاله به دبیرخانه این كنگره ارسال شده است كه 80 مقاله از این تعداد به صورت سخنرانی عرضه می گردد و گروه های هدف این كنگره دانشجویان این رشته و متخصصان، محققان و اساتید علوم پایه هستند.
زرین قلم هدف از برگزاری این كنگره را عرضه تازه ترین روش های كنترل درد مانند سلول درمانی، سایكولوژی و نورومودولیشن به منظور كمك به تسكین آلام بیماران عنوان كرد و اظهار داشت: در این كنگره متخصصان رشته های مرتبط در مورد این روش ها به بحث و تبادل نظر می پردازند.