اپتیک optlab

افزایش ابتلای كودكان به دیابت نوع 2 در دنیا

افزایش ابتلای كودكان به دیابت نوع 2 در دنیا اپتیك: پژوهشگر پژوهشگاه غدد ومتابولیسم دانشگاه علوم پزشكی تهران به شیوع دیابت نوع 2 در كودكان در دنیا اشاره نمود و اظهار داشت: در سال های گذشته 5 تا 10 درصد كودكان، مبتلا به دیابت نوع 2 بودند كه این بیماری به سبب مبتلاشدن به چاقی و مقاومت به انسولین به شدت در حال افزایش می باشد.


دكتر علی طالع روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اضافه كرد: دیابت نوع 2 در سنین كودكی به سبب سبك نامناسب زندگی، كم تحركی، تغذیه نامناسب و چاقی روز به روز در حال افزایش بوده كه این سوژه زنگ خطر جدی برای سلامت كودكان است.
فوق تخصص غدد و متابولیسم كودكان افزود: در دیابت نوع 2 عمده ترین روش درمان و پیشگیری در ابتدا اصلاح سبك زندگی با رژیم غذایی مناسب و فعالیت فیزیكی است و درصورت عدم درمان مناسب با این روش، از داروی خوراكی ضددیابت و درنهایت انسولین باید بهره برد كه فقط چند داروی خوراكی ضد دیابت در كودكان قابل استفاده می باشد.
وی گفت: سالانه حدود 10 درصد به جمعیت مبتلایان به انواع دیابت در تمام سنین در دنیا افزوده میگردد كه این سوژه می تواند در آینده نزدیك به یك فاجعه بزرگ تبدیل گردد.
طالع افزود: هرچند آمار دقیقی از كودكان مبتلا به دیابت در استان های مختلف نداریم اما بر طبق شرایط زندگی افراد، تغذیه و شرایط اجتماعی و اقتصادی و ژنتیك این آمار متفاوت بوده و در بعضی از استان ها مانند استان های شمالی و مركزی، علاوه بر بزرگسالان در كودكان هم شیوع بیشتری دارد.
فوق تخصص غدد و متابولیسم كودكان ادامه داد كه شیوع دیابت نوع 2 در دنیا در میان كودكان در حال تبدیل شدن به اپیدمی است و دست اندركاران باید اقدامات جدی تری برای كاهش آن به عمل آورند.

**تغذیه و فعالیت مناسب از طریق های اصلی كنترل دیابت نوع 1 در كودكان است
این فوق تخصص غدد و متابولیسم كودكان با اشاره به اینكه علاوه بر دیابت نوع 2، دیابت نوع 1 هم در كشور در حال افزایش می باشد، بیان داشت: در كنار استفاده از انسولین، تغذیه و فعالیت مناسب هم از دیگر راه های اصلی كنترل بیماری در كودكان است.
وی شایع ترین نوع دیابت در كودكان را دیابت نوع 1 اعلام نمود و اظهار داشت: انسولین اصلی ترین درمان برای كنترل بیماری دیابت نوع 1 است و این بیماری، درمان داروی خوراكی ندارد. درحال حاضر دارویی برای جلوگیری از مبتلاشدن به دیابت نوع 1 در كودكان نداریم، اما تحقیقات زیادی درحال انجام است.
طالع با اشاره به اینكه 80 تا 90 درصد مبتلایان به دیابت دركودكان دیابت نوع 1 دارند، بیان داشت: والدین و كودكان باید روش استفاده صحیح از انسولین را بدانند و اگر درست از آن استفاده نكنند، كنترل خوبی بر قند خون نخواهند داشت.

** عوارض عدم كنترل دیابت در كودكان
طالع در پاسخ به این سوال كه اگر دیابت كنترل نشود یا انسولین به موقع زده نشود چه خطراتی در كمین كودكان خواهد بود؟ اظهار داشت: این كار یكسری عوارض حاد دارد كه قند خون خیلی افزوده می شود و فرد گرفتار كمای «كتو اسیدوز دیابتی» میگردد كه می تواند خطر مرگ همراه داشته باشد.
وی افزود: اگر بیمار كنترل قند مناسبی نداشته باشد، در طولانی مدت گرفتار عوارض مزمنی مانند قلبی و عروقی، چشمی و كلیوی و زخم پا میگردد كه هر كدام اینها می تواند طول عمر فرد بیمار را بكاهد و كیفیت زندگی را كم كند.
علمی ** 1201 **1440


1397/09/18
20:14:40
5.0 / 5
4327
تگهای خبر: بیمار , بیماری , پزشك , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک