اپتیک optlab

نسخه درمانی لطمه های رباط پا را بدانید

نسخه درمانی لطمه های رباط پا را بدانید اپتیك: یك متخصص ارتوپد درباب لطمه های رباط پا در زانو و مچ پا و نحوه درمان و مراقبت نكات لازم را ارائه كرد.


دكتر محمد فكور روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینكه كشیدگی رباط شامل سه نوع خفیف، متوسط و شدید می باشد بیان كرد: در مورد مچ پا درمان كشیدگی درجه شدید كه پارگی رباط را شامل میگردد جراحی و یا بی حركتی طولانی مدت است.
وی اضافه كرد: در مورد كشیدگی خفیف و متوسط در زمان پیچش پا، فرد قادر به راه رفتن با كمی درد و یا لنگ زدن است اما احساس ناپایداری نمی كند و تورم و خون مردگی احداث میگردد كه در افراد مسن شدید تر است.
فكور افزود: برای بهبود كشیدگی خفیف استفاده از بانداژ، كیسه یخ، گذاشتن بالش در زیر پا، استراحت كافی و مصرف داروهای ضد التهاب یا مسكن سفارش میگردد.
این متخصص ارتوپد بیان كرد: در موارد متوسط بهتر است از مچ بند، آتل پیش ساخته یا گچی استفاده نماید و نیاز به بی حركتی نسبی دارد و دردها در طول سه تا پنج روز كاسته می شود.
وی اظهار داشت: افراد لطمه دیده باید انگشتان پای خودرا مرتب تكان دهند كه برای پیشگیری از لخته شدن خون در پا خصوصاً در افراد چاق، با سن بالا، دارای بیماری های قلبی و عروقی، واریس پیشرفته و با سابقه لخته خون در ساق پا و یا حامله صدق می كند.
فكور افزود: افراد با خطرپذیری شدید با بی حركتی طولانی مدت باید داروی ضد انعقادی باز مصرف كنند.
این متخصص ارتوپد بیان كرد: در مورد كشیدگی رباط زانو باز فرد لطمه دیده در مرحله حاد باید بی حركت باشد و با آتل بستن پا را از قلب بالاتر بگذارد و كیسه یخ و داروی مسكن استفاده نماید.
وی با اشاره به اینكه اگر پارگی ها كوچك و زانو پایدار باشد شانس بهبود و جوش خوردن وجود دارد اضافه كرد: برای رباط های صلیبی قدامی، خلفی و طرفی خارجی با بی حركتی، احتمال جوش خوردن كمتر است و بیشتر در مورد رباط داخلی صدق می كند.
فكور اظهار داشت: در افراد لطمه دیده با فعالیت زیاد مانند ورزشكاران، پارگی شدید باید تعیین تكلیف و ترمیم شود اما افراد لطمه دیده كه سطح فعالیت كمتری دارند و یا مسن هستند می توانند با درمان غیر جراحی شامل استراحت، یخ درمانی، بانداژ یا آتل مشكل را حل كنند و با فعالیت تمرینی و تقویت عضلات خصوصاً عضله چهار سران برای فعالیت متوسط و معمولی مشكلی ندارند.
این متخصص ارتوپد اضافه كرد: عضله ساق پا بیشتر از سه هفته نباید در بی حركتی مطلق باقی بماند چون امكان دارد بخشی از قدرت برای همیشه از بین برود و با بازتوانی باز بهبود نیابد.
وی افزود: شایع ترین پارگی رباط در زانو رباط صلیبی قدامی است كه به دنبال صدمات ورزشی احداث میگردد و در مردها شایع تر است اما اخیرا چون زنان باز در سطح مردان فعالیت می نمایند و به سبب هورمون استروژن شلی مفصلی بیشتری دارند در نتیجه حدودا پارگی رباط در زنان رو به افزایش است.
3004/ 6037


1397/09/20
13:44:30
5.0 / 5
4459
تگهای خبر: بیمار , بیماری , جراحی , دارو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک