محققان سوئدی پی بردند؛
ارتباط ویروس تبخال و مبتلا شدن به بیماری ام اس
به گزارش اپتیك محققان دریافتند یك گونه شایع از ویروس تبخال امكان دارد در مبتلا شدن به بیماری ام اس نقش داشته باشد.
به گزارش اپتیك به نقل از مهر، در این مطالعه، محققان خون حدود ۸۷۰۰ بیمار مبتلا به ام اس و گروه كنترل متشكل از بیشتر از ۷۲۰۰ نفر را كه فاقد بیماری ام اس بودند بررسی كردند. آنها در جستجوی یافتن آنتی بادی های ضد پروتئین های دو گونه (A و B) ویروس تبخال ۶ (HHV-۶) بودند كه با بیماری ام اس مرتبط می باشد.
بیماران مبتلا به ام اس در مقایسه با گروه كنترل، ۵۵ درصد بیشتر دارای آنتی بادی های ضد پروتئین HHV-۶A بودند.
محققان موسسه كارولینسكا سوئد مشاهده نمودند ریسك مبتلا شدن به بیماری ام اس، در افراد مبتلا به عفونت HHV-۶A، بیشتر از دو برابر بود. هر چقدر در زمان شناسایی این ویروس در خون، فرد جوان تر باشد، ریسك مبتلا شدن به ام اس در آینده بیشتر می شود.
بیماری ام اس، یك بیماری خودایمنی است كه بر سیستم اعصاب مركزی تأثیر گذاشته و باعث ضعف، مشكلات حركتی و رعشه می شود. هنوز علت این بیماری نامشخص است اما یك نظریه این است كه ویروس سیستم ایمنی را فریب می دهد تا به بافت بدن خودش حمله كند.
اگرچه در تحقیق قبل ارتباط HHV-۶ با بیماری ام اس مشخص شده بود، اما بین گونه های ۶A و ۶B تمایزی قائل نشده بودند. محققان در این تحقیق توانستند پی ببرند كه گونه ۶A اثرگذار است.
محققان معتقدند ۸۰ درصد كودكان تا پیش از سن ۲ سالگی آلوده به ویروس HHV-۶ می شوند و خیلی از آنها دارای آنتی بادی های ضد آن در ادامه زندگی شان هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب