مصرف نوشابه و افزایش ریسك مرگ مبتلایان به سرطان سینه

مصرف نوشابه و افزایش ریسك مرگ مبتلایان به سرطان سینه اپتیک: خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید دانشگاه بوفالو ایالات متحده نشان می دهد، بیماران مبتلابه سرطان سینه که بطور منظم نوشیدنی های شیرین قندی می نوشند، بیش از دیگران در معرض خطر مرگ ومیر قرار دارند.


به نقل از مدیکال نیوز، بانوانی که در یک هفته پنج مرتبه یا بیشتر نوشابه غیررژیمی مصرف می کنند در مقایسه با دیگران که هیچ گاه یا به ندرت نوشابه غیررژیمی مصرف می کنند احتمال مرگ ومیر به هردلیلی به میزان ۶۲ درصد بیشتر است و بطور مشخص ۸۵ درصد احتمال مرگ به سبب سرطان سینه وجود دارد.
محقق ارشد این تحقیق، دکتر نادیا کویراتی از گروه اپیدمیولوژی و بهداشت محیط دانشکده بهداشت بوفالو (UB)، اظهار نمود: تحقیقات در مورد نوشابه و سرطان سینه کاملا جدید است. از آنجاکه سرطان سینه بسیار رایج است، سفارش های مربوط به انتخاب شیوه زندگی برای بازماندگان سرطان سینه از اهمیت زیادی برخوردارست و باوجود نتایج منفی بهداشتی در رابطه با نوشابه، مانند افزایش وزن، دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی-عروقی خیلی از افراد به مصرف نوشابه های گازدار شیرین شده با قند ادامه می دهند.
وی افزود: تنها چند مطالعه مشاهده ای وجود دارد که ارتباط بین نوشیدنی های شیرین شده با قند و مرگ ومیر ناشی از سرطان را بررسی نموده است و این مطالعه یکی از موارد معدودی است که پیش آگهی زنان مبتلابه سرطان سینه در ارتباط با مصرف نوشابه غیررژیمی را بررسی می کند.
پژوهشگران رابطه بین نوشیدنی شیرین شده با قند و میزان مرگ و میر ناشی از سرطان سینه را در میان ۹۲۷ زن مبتلابه سرطان سینه ۳۵ تا ۷۹ ساله ارزیابی کردند. شرکت کنندگان در مطالعه نیویورک غربی و سرطان سینه (WEB) نام نویسی کردند و نزدیک به ۱۹ سال مورد بررسی قرار گرفتند.
در این تحقیق از یک پرسشنامه فراوانی غذا برای ارزیابی میزان مصرف غذا و نوشیدنی شرکت کنندگان در ۱۲ تا ۲۴ ماه پیش از تشخیص سرطان سینه استفاده شده است. بیش از ۹۰۰ زن مبتلابه سرطان سینه تا آخر دوره پیگیری فوت کردند. در بین آنان، درصد بالاتری از زنان فراوانی بالای مصرف نوشابه قندی را گزارش کرده بودند.
شایان ذکر است، وقتی پژوهشگران مصرف نوشابه رژیمی را بعنوان یک متغیر در نظر گرفتند، این ارتباط تغییر نکرد.
چرا تمرکز بر نوشابه های غیررژیمی است؟
کویراتی توضیح می دهد: «نوشابه های غیررژیمی بیشترین عامل ایجاد شکر و کالری اضافی در رژیم غذایی هستند و از نظر تغذیه ای مفید نیستند اما چای، قهوه و آب میوه هایی که به طور۱۰۰درصد بدون قند هستند، به سبب این که بوسیله آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها ارزش غذایی را می افزایند، گزینه های سالم نوشیدنی محسوب می شوند.»
نوشابه شیرین شده با قند حاوی مقادیر زیادی ساکارز و فروکتوز است که بیشترین بار گلیسمی را در مقایسه با سایر غذاها یا نوشیدنی ها دارد. پژوهشگران خاطرنشان کردند: این غلظت های بالاتر گلوکز و انسولین ممکنست منجر به شرایطی شود که با خطر بالاتر سرطان سینه همراه باشد.
محقق ارشد این تحقیق دکتر فرویدنهایم جو ال اظهار داشت: «امروز بیش از ۳.۵ میلیون بازمانده از سرطان سینه در ایالات متحده وجود دارند و ما باید عوامل موثر بر سلامتی آنان را بهتر درک نماییم.»
فرویدنهایم اضافه کرد: درحالی که ما برای تایید یافته های خود به مطالعات بیشتری نیاز داریم، این مطالعه شواهدی را نشان میدهد که ممکنست رژیم غذایی بر طول عمر زنان بعد از سرطان سینه تاثیر داشته باشد.
نتایج این تحقیق در نشریه انجمن تحقیقات سرطان آمریکا Cancer Epidemiology، Biomarkers & Prevention منتشرشده است.




منبع:

1399/12/20
11:34:57
0.0 / 5
349
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , تغذیه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک