به گزارش اپتیک به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، حدودا همه (۹۵ درصد) بازماندگان سرطان، بدخوابی را تجربه می کنند و بالاتر از نیمی از آنها از اختلالات خلقی، اضطراب یا خستگی رنج می برند.
آیا یوگا می تواند کمک کند؟
برای کشف این موضوع، تیمی به رهبری «یوری چوی»، استادیار پژوهشی در مرکز پزشکی دانشگاه روچستر نیویورک، روش "مداخله یوگا برای نجات یافتگان از سرطان" (YOCAS) را آزمایش کردند.
در YOCAS، افراد از ۱۸ حالت ملایم از هاتا و یوگای ترمیمی همراه با تمرینات تنفسی و تمرکز حواس در یک دوره چهار هفته ای استفاده می نمایند. در هاتا و یوگای ترمیمی، حرکات آهسته و ملایم است و اغلب از لوازم جانبی استفاده می شود.
این مداخله توسط مربی در جلسات ۷۵ دقیقه ای دو بار در هفته صورت می گیرد و یوگای خانگی هم حداقل ۳۰ دقیقه در هفته صورت می گیرد.
در مجموع ۲۰۶ نفر مراقبت های بقای استاندارد بعلاوه مداخله YOCAS دریافت نمودند، در صورتیکه ۲۰۴ نفر دیگر فقط مراقبت های بقای استاندارد (درمان نگهدارنده، ویزیت های بعدی و نظارت بر عوارض جانبی) را دریافت نمودند.
در مطالعه جدید، افراد شرکت کننده در برنامه YOCAS بطور میانگین حدود ۳ جلسه در هفته هاتا یا یوگای ترمیمی به مدت ۱۸۰ دقیقه انجام دادند.
از آزمون های استاندارد برای اندازه گیری میزان اختلالات خلقی و بی خوابی افراد استفاده شد.
تیم چوی گزارش داد: «این مطالعه تاثیر متوسط تا بزرگ یوگا در پایین آوردن مشکلات خلقی و تاثیر کوچک تا متوسط را بر نمرات اضطراب نشان داد. همینطور یک اثر متوسط به بزرگ در پایین آوردن خستگی وجود داشت.»
به گفته چوی، «در حال حاضر هیچ درمان رفتاری استاندارد طلایی برای بازماندگان برای درمان اختلال خلقی کلی، اضطراب، خستگی و بی خوابی وجود ندارد.»
با این حال، او اظهار داشت: «مداخله YOCAS هر چهار اثر جانبی در رابطه با سرطان را بهبود می بخشد و نشان داده است که چطور بهبود در اختلال خلقی، اضطراب و خستگی کلی بر تاثیر یوگا بر بی خوابی تاثیر می گذارد.»
منبع: optlab.ir