اپتیک optlab
رییس مركز طبی كودكان:

هنوز از پیک آنفلوآنزا عبور نکرده ایم

هنوز از پیک آنفلوآنزا عبور نکرده ایم به گزارش اپتیک، رئیس مرکز طبی کودکان ضمن اشاره به وضعیت شیوع آنفلوآنزا و عفونت میکروبی پنوموکوک در اطفال، اظهار داشت: هنوز به صورت کامل از پیک آنفلوآنزا عبور نکرده ایم؛ در عین حال ما در آستانه فصل سرما و زمستان هستیم و امکان دارد باردیگر پیک جدیدی از آنفلوآنزا را در فصل زمستان داشته باشیم.



دکتر رضا شروین بدو در گفتگو با ایسنا، ضمن اشاره به وضعیت شیوع آنفلوآنزا، کرونا و همینطور عفونت میکروبی همراه با پنوموکوک میان اطفال و کودکان، اظهار داشت: هم اکنون در بحث مبتلا شدن به کووید19، وضعیت مان مطلوب است و موارد مبتلا شدن در کودکان تک گیر بوده و شدت بالایی هم ندارند. عمده موارد تست های ما در رابطه با مبتلا شدن به کرونا منفی می شود، اما در زمینه آنفلوآنزا و بیماری های تنفسی همچنان رجوع کننده داریم. در زمینه مبتلا شدن به آنفلوآنزا پس از بازگشایی مدارس، یک پیک اصلی را گذراندیم و در عین حال عفونت های ثانویه همچون پنوموکوک هم پس از آن دیده می شود. در عین حال از آنجاییکه مرکز طبی کودکان بیمارستان ارجاعی است، تعداد زیادی بیمار را با این تابلو به ما ارجاع می دهند.
هنوز از پیک آنفلوآنزا به صورت کامل گذر نکرده ایم علائم مبتلا شدن به میکروب تهاجمی پنوموکوک در کودکان
وی با اشاره به اینکه هنوز از پیک آنفلوآنزا به صورت کامل عبور نکرده ایم، اظهار داشت: کماکان در کودکان موارد مبتلا شدن به آنفلوآنزا را داریم و هنوز به صورت کامل از پیک آنفلوآنزا عبور نکرده ایم. در عین حال ما در آستانه فصل سرما و زمستان هستیم. البته در هفته اخیر آمار مراجعات مان اخیر نسبت به هفته ماقبل کمتر بوده، اما امکان دارد باردیگر پیک جدیدی از آنفلوآنزا را در فصل زمستان داشته باشیم. باید توجه کرد که در آنفلوآنزا کودکان مبتلا عموما با درگیری دستگاه تنفسی فوقانی، تحتانی، سرفه های مکرر و تب رجوع می کنند که این علایم گاها تا یک هفته الی 10 روز هم طول می کشد. کودکانی که گرفتار عفونت ثانویه پنوموکوک می شوند، کودکانی هستند که تب های بسیار بالایی داشته و بسیار بدحال می شوند که این نشان دهنده یک میکروب تهاجمی است که اصطلاحا پنوموکوک گفته می شود.
علائم خطر آنفلوآنزا و پنوموکوک در کودکان
بدو افزود: به صورت کلی کودکی که تب بیشتر از سه روز داشته باشد، بی حال باشد، نتواند غذا یا شیر بخورد، تعداد تنفس هایش در یک دقیقه بیش از اندازه تعریف شده برای سنش باشد و افزایش ضربان قلب داشته باشد، از مواردی است که خانواده ها باید توجه نمایند و اگر با تب بالا، بی حالی، علایم ریوی و تعداد تنفس بالا در کودک شان مواجه گشتند، باید سریعا کودک را به یک مرکز بهداشتی و درمانی برسانند؛ بخصوص کودکانی که سن پایین داشته یا به بیماری زمینه ای مبتلا هستند. برخی از این کودکان به بستری نیاز پیدا می کنند و تعداد زیادی هم با درمان های سرپایی به درمان پاسخ می دهند.

وی با اشاره به اینکه خیلی از عفونت های مهاجم باکتریال امکان دارد بر اثر مصرف غیر منطقی آنتی بیوتیک ها در بیماری های ویروسی خودشان را نشان دهند، اظهار داشت: چونکه برخی از این میکروب ها در حلق ما کلونیزه می شوند و اگر برای مصارف غیرقابل توجیه مانند بیماری ویروسی که آنتی بیوتیک روی آن تأثیر ندارد، به صورت بی رویه مصرف آنتی بیوتیک داشته باشیم، مسلما میکروب هایی که به آنتی بیوتیک ها سریع تر جواب می دهند و به صورت عادی در حلق افراد امکان دارد وجود داشته باشند، ریشه کن شده و میکروب های مقاوم تر جای آنها را بگیرند.

بدو در ادامه در رابطه با وضعیت داروهای سرپایی و بستری بیماری های عفونتی اطفال بخصوص در مرکز طبی کودکان، اظهار داشت: در حالت کلی عفونت های ویروسی مانند آنفلوآنزا احتیاج به آنتی بیوتیک ندارند. ازاین رو مشکلی از بابت آنتی بیوتیک در آنفلوآنزا نداریم. چونکه اصلا مصرف آن در آنفلوآنزا سفارش نمی گردد. با این وجود در موارد دیگر مانند مواردی که بیماران به صورت سرپایی به مرکز طبی کودکان رجوع می کنند، داروخانه بیمارستان تا حد زیادی توانسته داروها را تأمین کند. در حوزه بستری هم از آنجاییکه بیمارستان مرجع است، مانند بسیار ی از موارد دیگر امکان دارد ما هم کمبودهای دارویی در سطوح مختلف داشته باشیم، اما به صورت کلی بحران غیرقابل کنترلی در رابطه با تأمین دارو و سرم و... نداشتیم. البته در رابطه با بعضی از داروها بخصوص داروهای گران قیمت و خاص امکان دارد ما هم مانند سایر مراکز درمانی گرفتار مشکل شویم. برخی سرم های خاص در اطفال و برخی داروهای تخصصی و فوق تخصصی امکان دارد مشکلاتی داشته باشد، اما به صورت کلی مشکل حادی که بیماری بخواهد بر اثر آن آسیب ببیند، نداشتیم.
لزوم تشدید رعایت پروتکلهای بهداشتی برای جلوگیری از آنفلوآنزا
رییس مرکز طبی کودکان با تکیه بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از مبتلا شدن به آنفلوآنزا، اظهار داشت: رعایت نکات مهم بهداشتی مانند شست وشوی دست ها، رعایت فاصله فیزیکی و... بیشتر از قبل سفارش می شود. خانواده ها تصور می کنند که حالا که از پیک شیوع کووید19 عبور کرده ایم، نیازی به رعایت این دستورالعمل ها نیست، در حالیکه حالا با آنفلوآنزا مواجهیم. در عین حال بخصوص در مدارس لازم است که کودکان آموزش کافی دیده، شست وشوی دست ها را به کودکان آموزش دهند، تهویه مناسبی در کلاس ها باشد و همینطور استفاده از ماسک کماکان سفارش می شود.





منبع:

1401/08/30
13:00:55
5.0 / 5
446
تگهای خبر: آموزش , آنتی بیوتیك , باكتری , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک