اپتیک optlab

قهوه سبز لاغر می كند؟

قهوه سبز لاغر می كند؟ به گزارش اپتیك شاید شما هم نام قهوه سبز را شنیده باشید، قهوه ای كه گفته می شود اثرات بی نظیری در كاهش وزن دارد و هم اكنون این مكمل یكی از مكمل های محبوب برای كاهش وزن در جهان به حساب می آید.


راز لاغری با مكمل قهوه سبز تا چه حد واقعیت دارد؟ در گزارش ایسنا نگاهی به چگونگی عملكرد عصاره قهوه سبز بر كاهش وزن شده است.
كاهش چربی های اضافه بدن كار آسانی نیست؛ بنابراین افراد به سمت استفاده از مكمل های كاهنده وزن كشیده می شوند تا در كوتاه ترین زمان ممكن و آسان ترین روش موجود از شر اضافه وزن خود خلاصی یابند. یكی از این مكمل های لاغری كه این روزها اسمش را زیاد می شنویم عصاره قهوه سبز است.
همانطور كه از نام آن پیداست، این مكمل از دانه های قهوه سبز گرفته می شود. عصاره قهوه سبز را "دكتر اوز" در سال 2012 بیان نمود. قهوه سبز فواید فراوانی برای سلامتی دارد و در زمینه كنترل خیلی از بیماری ها كارآمد است، اما در ارتباط با اثرات آن در لاغری نمی توان با قطعیت نظر داد.
باآنكه در درجه اول برای كاهش وزن مورد استفاده قرار می گیرد، قهوه سبز امكان دارد به تنظیم قند خون و بهبود مهارت های شناختی و حافظه در افراد مسن كمك نماید.
جالب است بدانید ماده موثر موجود در قهوه سبز با نام "كلروژنیك اسید" شناخته می شود. در طب، اعتقاد بر این است كه قهوه سبز در درمان بیماری آلزایمر، سرطان روده بزرگ، دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی، سندرم متابولیك، چاقی و بیماری پاركینسون موثر است. گفته می شود كه قهوه سبز سبب كاهش وزن، كاهش التهاب و كند شدن روند پیری هم می شود، اما در ارتباط با اثر آن بر لاغری اتفاق نظر وجود ندارد.
باآنكه تحقیقات محدود است، شواهدی وجود دارد كه قهوه سبز می تواند متابولیسم (تبدیل كالری و اكسیژن به انرژی) را تحریك كند. متابولیسم تنها به مفهوم هضم نیست بلكه به همه سلول های بدن همچون سلول های قلب، ریه، كلیه، كبد و مغز دیكته می كند كه چگونه عملكرد بهتری داشته باشند.
قهوه سبز در واقع همان قهوه معمولی است كه هنوز نرسیده است و رنگ سبز آن به دلیل كال بودن و نرسیده بودن آن است. قهوه سبز، آن طعم تلخ و آشنای قهوه را ندارد و بیشتر به یك نوشیدنی گیاهی شبیه است. به نسبت قهوه معمولی از كافئین كمتری تشكیل شده است و حدود 20 درصد قهوه معمولی كافئین دارد، درنتیجه خیلی از عوارض ناشی از كافئین در آن كمتر بوده و در عوض دارای مقادیر فراوانی كلروژنیك اسید است.
كلروژنیك اسید نوعی كافئیك اسید است كه در قهوه معمولی و قهوه سبز یافت می شود.
800-500 میلی گرم كلروژنیك اسید در هر لیتر قهوه معمولی یافت می شود و میزان كلروژنیك اسید موجود در قهوه سبز به مراتب بیشتر از این مقدار است. كلروژنیك اسید همینطور در میوه هایی همچون سیب، گلابی، بادمجان، گوجه فرنگی، بلوبری، توت فرنگی، سیب زمینی و گیاه بامبو یافت می شود.
كلروژنیك اسید بعنوان یك آنتی اكسیدان در سیستم عصبی فعالیت می كند و عوامل ایجاد كننده التهاب در سیستم عصبی را سركوب می كند و بعنوان یك ملین در افراد مبتلا به یبوست به كار می آید. كلرژنیك اسید همینطور سبب بهبود سطح كلسترول و تری گلیسرید خون می شود. مصرف روزانه قهوه سبز در افراد مختلف از 0.5 تا 1 میلی گرم متفاوت می باشد.
هم اكنون مطالعه ای كه نشان دهنده دوز ایده آل مصرف عصاره قهوه سبز باشد وجود ندارد، اما برخی مطالعات دوز 120 تا 300 میلی گرم كلرژنیك اسید را در روز مفید دانسته اند.

قهوه سبز یك صفرابُر قوی

كلروژنیك اسید موجود در قهوه سبز یك صفراآور است كه از تجمع صفرا در كیسه صفرا جلوگیری می كند و مانع از تشكیل سنگ های صفراوی می شود. مصرف روزانه قهوه سبز ریسك مبتلا شدن به بیماری های كیسه صفرا، سیروز كبدی و سرطان كبد را می كاهد.

قهوه معمولی از كافئین بیشتری و قهوه سبز از كلروژنیك اسید بیشتری تشكیل شده است. كافئین اثر افزایش دهنده فشارخون دارد و با مصرف قهوه معمولی انرژی در دسترس بدن افزایش می یابد. در نتیجه فشارخون، ضربان قلب و فعالیت سیتسم قلبی عروقی شما افزایش می یابد. اما كلروژنیك اسید سبب كاهش فشار خون می شود. در نتیجه قهوه سبز به علت دارا بودن كلروژنیك اسید بالاتر و كافئین كمتر اثرات ضد فشار خون دارد.
شواهدی وجود دارد كه نشان داده است قهوه سبز می تواند فشار خون را كم كند. طبق یك مطالعه در سال 2006 ژاپن، مصرف عصاره قهوه سبز 140 میلی گرم در روز به مدت 12 هفته، فشار خون سیستولیك را به میزان 5 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیك 3 میلی متر جیوه در بزرگسالان كم كرد.

قهوه سبز مفید برای دیابت

كلروژنیك اسید موجود در قهوه سبز اثرات ضددیابتی بیشتری به نسبت كافئین دارد. این ماده جذب گلوكز غذا توسط روده ها را می كاهد و هم جذب گلوكز موجود در خون توسط ماهیچه ها را زیاد می كند. هر دوی این عوامل سبب كاهش گلوكز موجود در خون می شود و در نتیجه قند خون كاسته می شود.
همینطور كلروژنیك اسید با كاهش مقاومت سلول ها به انسولین منجر به افزایش جوابدهی سلول ها به فرمان انسولین می شود و با مهار تولید گلوكز در بدن اثرات ضددیابتی خویش را اعمال می كند. برپایه تحقیقات سال 2009 در استرالیا، مصرف روزانه سه تا چهار فنجان قهوه بدون كافئین حاوی غلظت بالای اسید كلروژنیك، خطر مبتلا شدن به دیابت نوع 2 را 30 درصد می كاهد.

دوری از آلزایمر با قهوه سبز

قهوه سبز به صورت بالقوه می تواند بعضی از علایم شناختی و عصبی روانپریشی آلزایمر را پیشگیری یا كم كند. كلروژنیك اسید اثر تحریكی ضعیفی دارد، تقریباً یك سوم كافئین.
مطالعات حیوانی نشان داده است كه قهوه سبز امكان دارد عملكرد مغز و همینطور خلق را بهبود بخشد. مطابق مطالعه سال 2012 در عصب شناسی تغذیه ای، خاصیت آنتی اكسیدانی عصاره قهوه سبز به حفظ متابولیسم طبیعی مغز در موش ها در مقایسه با موش هایی كه عصاره به آنها داده نشده كمك كرده است. كاهش در متابولیسم مغز شاخص های اصلی خطر آلزایمر است.

جلوگیری از مبتلا شدن به سرطان روده بزرگ

فواید قهوه سبز در پیشگیری از سرطان روده بزرگ حتی واضح تر است. از یك سو، مطالعات حیوانی مدت ها نشان داده است كه چگونه پلی فنول های موجود در قهوه می توانند روده بزرگ را در مقابل ایجاد تومور محافظت كنند. قهوه سبز كه از 14 درصد اسید كلروژنیك تشكیل شده است، امكان دارد این اثر را تقویت كند.

قهوه سبز و لاغری

تولیدكنندگان مكمل های قهوه سبز ادعا می كنند كه این گیاه دارای اثرات كاهش وزن می باشد. ذكر این نكته ضروری می باشد كه علت اصلی كاهش وزن قهوه معمولی محتوای بالای كافئین در آن است. كافئین سبب سركوب چربی سازی و هم تحریك چربی سوزی در بدن می شود.
همینطور سطح انرژی بدن را زیاد می كند و اثرات گرمازایی دارد؛ اما كافئین موجود در قهوه سبز بسیار كمتر از قهوه معمولی است و كمتر از آن است كه بتوان علت اثرات لاغری این گیاه را به آن نسبت داد. این تولیدكنندگان عقیده دارند مواد شیمیایی دیگر موجود در این گیاه مانند كلروژنیك اسید علت اثرات لاغركننده این گیاه است كه البته مطالعات متعدد، اثر كلروژنیك اسید را بعنوان آنتی اكسیدان، ضد سنگ صفرا، كاهنده قند خون، كاهنده فشارخون و... ثابت كرده اند، اما اثر كلروژنیك اسید بر كاهش وزن احتیاج به تحقیقات بیشتری دارد و نمی توان با اطمینان از اثر آن بر لاغری سخن گفت.
شواهدی كه از كارآزمایی های بالینی مختلف بدست آمده نشان داده است كه مصرف قهوه سبز می تواند به كاهش وزن كمك نماید. گرچه میزان این تاثیر اندك است و شواهد كلینیكی برای آن به اثبات نرسیده و به مطالعات مداخله ای بیشتری در زمینه اثرات كاهش وزن قهوه سبز نیاز است.
در كنار اثرات مفیدی كه قهوه سبز دارد، توجه به این نكته هم مهم می باشد كه در صورت مصرف به مقدار زیاد می تواند عوارض جانبی هم به دنبال داشته باشد، كه از آن جمله استرس، تپش قلب و مشكلاتی از این دست است.
اگر شما به كافئین حساسیت دارید، در مورد مصرف عصاره قهوه سبز باید احتیاط كنید. كلرژنیك اسید هم امكان دارد اثرات لاگزتیو داشته باشد و سبب اسهال شود. بی خوابی، عصبی بودن، تحریك پذیری، ناراحتی معده، حالت تهوع، افزایش ضربان قلب، سردرد و زنگ در گوش (وزوز گوش) هم از دیگر عوارض است.

برخی نگرانی وجود دارد در خصوص اینكه مصرف طولانی مدت یا زیاد قهوه سبز امكان دارد خطر مبتلا شدن به هموسیستئینمی (ایجاد بیش از اندازه اسید آمینه هموسیستئین در رابطه با بیماریهای قلبی و سقط جنین) را افزایش دهد. تداخلات دارویی شناخته شده ای با قهوه سبز وجود ندارد.

در مطالعه ای كه اخیرا در سال 2019 انتشار یافت، محققان دانشگاه ناتینگهام گفتند كه قهوه امكان دارد به تحریك ذخایر چربی، كمك نماید و نقش مهمی در تسریع سوختن كالری ها ایفا كند.
دو شكل از سلولهای چربی وجود دارد. سلولهای قهوه ای و سلولهای سفید و هركدام نقش متفاوتی در متابولیسم ما دارند. در حالیكه سلولهای قهوه ای به تولید گرما كمك می كنند، سلولهای سفید مسئول ذخیره چربی - یا انرژی - در صورت ضرورت آماده انتشار هستند.
سطح چربی قهوه ای در كودكان زیاد است اما یافته های اخیر در مورد وجود چربی قهوه ای در بزرگسالان، امید به استفاده از آنها بعنوان اهداف برای درمان چاقی را بازیابی كرده است.

دانشمندان با آزمایش قهوه بر روی سلولهای بنیادی دریافتند آیا این چربی قهوه ای را تحریك می كند یا خیر. این تیم برای ردیابی ذخایر چربی قهوه ای و استفاده از یك روش تصویربرداری حرارتی روی چهار مرد و پنج زن استفاده كردند و دیدند كه چگونه گرما تولید می كند.
محقق ارشد این مقاله می گوید: "از كارهای قبلی ما، می دانستیم كه چربی قهوه ای عمدتاً در ناحیه گردن قرار دارد، ازاین رو ما توانستیم مستقیماً بعد از نوشیدن، از شخصی تصویر برداری نماییم تا ببینیم چربی قهوه ای داغ تر می شود یا خیر.
نتایج مثبت بودند و الان باید تشخیص دهیم كه كافئین بعنوان یكی از مواد موجود در قهوه بعنوان محرك عمل می كند یا در صورت وجود مؤلفه دیگری كه به فعال شدن چربی قهوه ای كمك می نماید."
این مطالعه تنها 9 نفر را درگیر كرده است و تحقیقات هنوز در مرحله اولیه است.
منابع: Verywellfit، Earlytheatre، Cnn




1398/05/13
19:41:58
5.0 / 5
4677
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۴
اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت اپتیک - عینك طبی و عینك با كیفیت
optlab.ir - حقوق مادی و معنوی سایت اپتیك محفوظ است

اپتیك

ساخت عینک